prajiturile bunicii

•  
    • 551 mesaje
    25 Iul 2008, 08:32
    0 0
    Care e gustul copilariei voastre? Eu imi aduc aminte cu drag de cozonaci, lapte de pasare, galuste cu prune, scovergi...

Oare le mai face cineva?
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    25 Iul 2008, 12:09
    0 0
    da se mai fac galuste cu prune (alias gomboti la noi in Ardeal ) le face mama de fiecare data cand ne adunam mai multi acasa . Apropo de prajiturile bunicii cand imi amintesc de casa de la sat a bunicilor simt un miros de prajitura cu mere. Era o prajitura facuta din foi cu untura si umplute cu mere calite cu zahar si scortisoara dar cu un gust inconfundabil de acasa .... nu am mancat prajitura mai buna ca aceea . Era facuta de mama (bunica) cu dragoste pentru noi toti, cred ca nu am mancat ceva mai bun pentru ca nu am mancat ceva facut cu la fel de multa dragoste
    Azi merg in vizita mi s-a facut dor de mama ....multumesc...
  •  
    • 10816 mesaje
    25 Iul 2008, 13:27
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 369 mesaje
    25 Iul 2008, 13:36
    0 0
    lapte de pasare- mama, bunica: gogosi cu branza, gogosi cu lingura (cu lapte de capra), placinta cu branza in tzest. Mama facea alba ca zapada, apoi pe la 14 ani m-am bagat eu si n-a prea mai facut nimic.
  •  
    • 427 mesaje
    25 Iul 2008, 14:24
    0 0
    eu imi amintesc de vacantele de la bunici,de bubele din genunchi,de cum ma rugam de bunica sa ma lase in discoteca pe la 14 ani.....si de cum jucam frunza la bloc si cum ne furisam in parc......
  •  
    • 3036 mesaje
    26 Iul 2008, 15:51
    0 0
    bunica mea facea turte prajite in ulei sau untura, pe care le mancam fie cu branza, fie cu dulceata sau miere.

pfuuu ce bune erauuuu... parca vad si acum farfuriile cu teancuri de turte...

cand facea paine de casa (delicioasa cu unt, magiun de prune si lapte de capra ), o ajuta si tataie la framantat... ieseau din cuptorul de pamant niste paini mari, rotunde, carora tataie le facea semnul crucii inainte a le taia.

specialitatea maica-mii au fost, pana la un moment dat, gogoselele cu iaurt si biscuitii de casa... acum s-a reprofilat pe tort de mere, ca o data cu varsta i-a crescut si colesterolul....
  •  
    • 5531 mesaje
    28 Iul 2008, 11:52
    0 0
    Face maica-mea niste scovergi de mori! (Donna, poate la alea te refereai cand ziceai de turtite).
    Mai, nu stiu ce le face dar sunt bune de mananci pana crapi. Merg cu unt, branza (mai ales), gem, mujdei de usturoi...aproape cu orice! Si cand le vad asa umflate si aurii pe farfurii, salivez instant. Mereu face mama, saraca, ori de cate ori merg acasa. Ba chiar si Baby a fost cucerit ... nu mai mancase asa ceva in viata lui.
    Eu pot sa ma dau peste cap si de 3 ori ca tot nu imi ies asa!

Mi-e dor de painea de casa proaspat scoasa din cuptorul 'de pamant' in care bagam turtite de unt (tot de casa) care se topeau instantaneu. Doamne, ce vremuri frumoase!
    M-ati facut sa imi fie si mai foame decat mi-era.... si nostalgica, pe deasupra.

LE - Donna, cand mai merg la tara, iti aduc turtite, pe bune de nu!
    Chiar daca vor fi reci, le bagi juma de minut la microunde si sunt f bune.
  •  
    • 2103 mesaje
    28 Iul 2008, 23:33
    0 0
    eu imi amintesc la bilute de cacao cu visine si de ciocolata de casa (mor de pofta) facute de mama, de tortul cu blat de nuca si crema de ciocolata ,delicios.
    imi mai amintesc de cozonac cald facut de bunica mea, o minune ca si gogosile cu magiun facute tot de ea.
    imi mai amintesc de crema de zahar ars care multa vreme nu mi-a placut dar dupa care ma omor acuma si la fel de laptele de pasare. din asta am mancat o singura data si nu mi-a placut era servit cu zmeura parca, daca stie cineva cum se face poate-mi spune si mie acuma as manca.
  •  
    • 615 mesaje
    29 Iul 2008, 17:28
    0 0
    Eu imi aduc aminte de mancarea de gutui cu carne de pui pe care o facea o bunica,vecina de casa cu noi,la curte.Am incercat si eu...dar nici o sansa!
    Iar bunica(e adevarat la oras,ca tot timpul regret ca nu am avut si eu bunici la tara)ne intampina mereu cu scovergi si putzisoare si minciunele.Wow,doamne ce le mai mancam!
    Acuma,soacra-mea ma omoara cu zile cu gomboti cu prune.Nu-mi ies,frate,pot sa ma dau cu ce vreti voi de pamant si gata!Nu-mi ies si pace!Nu-mi ies ca ai ei,asta vreau sa zic,de facut,fac,dar...
  •  
    • 4 mesaje
    4 Aug 2008, 16:46
    0 0
    eu imi aduc aminte de placinta cu branza cu foi facute cu sucitorul cit masa le facea mama si despre banane asa se numeau facute la masina de tacat cu forma si prajite in untura si sa fim sincere eram mai sanatosi