cum e cu zepteru'?

•  
    • 369 mesaje
    7 Iul 2008, 21:20
    0 0
    imi explica si mie cineva care e faza cu oalele astea? care e faza cu pusul capacului? ca tot asa da peste si face aragazu' ca toate visele... nu se lipeste? nu pe draq! se lipeste orezu de numa'... sanatos este dar sunt oale normale pana la urma... sa nu-mi ziceti de foc mic ca l-am dat la minim si..acelasi rezultat!
  •  
    • 10816 mesaje
    8 Iul 2008, 12:13
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 369 mesaje
    8 Iul 2008, 17:25
    0 0
    pe mine ma dispera ca da peste.. nu sunt in niciun caz ermetice capacele acelea, si am doua astfel de oale..
  •  
    • 64 mesaje
    9 Iul 2008, 20:02
    0 0
    eu sunt multumita de vasele mele.....
  •  
    • 64 mesaje
    9 Iul 2008, 20:09
    0 0
    probabil faci o greseala , eu sincer orez nu am gatit in zepter, dar alte feluri de mincare da.
    pina la punctul de fierbere , sau pina cind acul indicator ajunge in zona verde (mijloc) , focul trebuie sa fie mai tare , apoi cit este in zona de mijloc se reduce la minim si se mentine citeva minute pt. orez probabil ar fi suficient 3-4 min. , intre timp pui in el tot ce trebuie , iar dupa ce stingi focul nu ridici capacul pt ca ,, caldura acumulata intre peretii vasului lucreaza asupra mincarii.
    tu cum ai procedat?
  •  
    • 369 mesaje
    9 Iul 2008, 20:29
    0 0
    pai am prajit ceapa in f putin ulei, o lingura pt ca altfel se lipea si se ardea apoi am pus orezul, l-am mai calit putin si am pus apa, proportie 1+3..apoi capacul si l-am lasat la fiert. in 10 min deja daduse peste..era aragazul plin...

am mai facut ciuperci cu smantana si au iesit super, la cratita in care am facut ciupercile am termostat, la cealalta s-a dat naiba..

o singura chestie ma enerveaza, ca toata lumea zice ca se inchide etans. nu-i adevarat! daca fiertura are ceva presiune danseaza capacul ala de nu-i adevarat...
  •  
    • 18 mesaje
    30 Nov 2008, 10:18
    0 0
    Buna anaissa,
    Hai sa-ti spun!Orezul in vasele Zeter se face punand 1 cana orez si 3 de apa.La toate prezentarile zepter la care am fost toata lumea intreba asta!
    Va fac si voua o invitatie la o prezentare Zepter(chiar daca aveti sau nu vase de la ei)si puteti sa-i intrebati orice nelamurire aveti!
    Am o cunostinta care are vase Zepter de 10 ani dar le folosea ca niste vase obisnuite.De abia dupa ce a fost la o prezentare a inceput sa gateasca in "stilul"Zepter si acum este super incantata!
    Daca aveti nelamuriri sau vreti sa veniti la o prezentare Zepter dati-mi mesaj aici sau pe privat Si vb!
    V-am pupat!
  •  
    • 1924 mesaje
    30 Nov 2008, 11:16
    0 0
    emiliss, unde e prezentarea aia zepter, ca vreau si io (lasa mesaj privat, pliz)
  •  
    • 765 mesaje
    22 Dec 2008, 15:33
    0 0
    anaissa, in vasele zepter orezul nu ai de ce sa-l prajesti!

Daca tu vrei neparat ceapa prajita, prajeste-o, dar orezul nu.
    Asa cum a spus si eva dinainte la 3 cani de apa pui o cana de orez iar focul sa fie mic. Cand a ajuns acul indicator la jumatate verde, opresti focul si lasi macar 1/2 ora nedeschis.

Daca dai focul tare trebuie sa fii atenta la cat ai pus in vasul respectiv. Vasul are niste insemne laterale pe care nu trebuie sa le depasesti cand umpli vasul.

Daca focul este incet de la inceput mai poti depasi limita asta.

Iar inchiderea ermetica nu inseamna ca ce este inauntru atunci cand vasul este supraincalzit (iar asta nu intra in modul de folosire zepter) sa nu poata da pe dinafara. Trebuie sa existe un mod de scurgere pentru a miscora presiunea din vas.
    Inchiderea ermetica se refera la faptul ca in conditii normale de exploare a vasului, nu ies aburi.
    Iar conditiile normale de exploare NU presupun supraincalzirea vasului.