fasole verde conservata
-
0 0Buna,
V arog daca aveti o reteta buna de fasole verde conservata sa mi-o spuneti si mi.
Multimesc! -
fasolea verde din conserva mi se pare cea mai buna, pt ca e intotdeauna frageda...
1. pui in tigaie 2 linguri de ulei de masline si 6-7 catei de usturoi taiati felii; dupa ce se face usturoiul auriu, pui fasolea scursa bine si amesteci un minut, adaugand sare si zeama de la o jumatate de lamaie.
e o garnitura faina la peste
2. o faci salata cu 2 linguri de otet balsamic, 2 linguri de ulei de masline, sare si usturoi pisat cat suporti - la gratare de orice fel -
mie, cel putin, mi se pare ca a congela legumele este mai simplu si mai sanatos decat a le conserva fierte, cu chimicale.
eu spal fasolea verde cu apa rece, o scurg bine, o pun pe un servet ca sa se usuce apa, rup tecile in bucati potrivit de mari, apoi le pun in pungi mici, la congelator.
in felul asta, tecile de fasole ingheata repede si nu formeaza blocuri de gheata impreuna cu apa.
(cand se folosesc, se adauga in mancaruri sau ciorbe asa cum sunt, congelate. se dezgheata fara probleme si, gatite, sunt la fel de fragede ca atunci cand erau proaspete)
exact la fel procedez cu ardeii grasi, cu deosebirea ca pe ei ii tai julienne dupa ce s-au scurs si uscat.
la fel ca fasolea verde, ardeii grasi isi pastreaza foarte bine aroma atunci cand sunt congelati, iar daca nu exista stropi de apa pe ei, atunci ingheata foarte frumos, fiecare bucatica ramanad separata, ceea ce face sa pot scoate din pungulite exact cantitatea de care am nevoie la un moment sau altul.