Capere
-
0 0Am gasit in market capere murate. Stiti cum pot sa le folosesc?
Multumesc! -
poeme este adevarat ca cel mai des sunt folosite alaturi de peste.
eu le folosesc cand fac paste cu ton, sau peste in diverse feluri.in general cu rosii si alte legume alaturi.
merg de minune insa si pe o pizza cu anchovies de ex.
insa pana la urma depinde de gustul personal; le poti pune in orice daca doresti
-
Stiu ca raspund neintrebata,insa dau variantele mele de sos cu ton pentru paste:
1.cateva rosioare taiate marunt(eu le prefer pe cele proaspete,nu pe cele din conserva),putin ulei de masline,ton din conserva,usturoi,sare,piper,busuioc,pe care le lasi la foc mic vreo 10-15 min,adaugand eventual si putina apa.
2.toate ingredientele de mai sus,insa,mai inatai de toate se pun cativa dovlecei taiati rondele sa se inabuseasca,dupa care se adauga cele scrise mai sus. -
summer avem 2 feluri de-a le face una de vara gen pe care o numesc salata cu ton si paste si una de iarna pt care n-am nume
;
1. cea de vara e f simpla; ton din conserva -in apa sarata- paste fierte in apa cu sare si putin ulei de masline; tonul din conserva , castravete si rosii taiate marunt , patrunjel verde (daca preferi putina menta ) sare si piper dupa gust.
2.cea de iarna o fac cu tonul in ulei si folosesc doar uleiul din conserva; pastele le fierb la fel iar pt sos procedez in felul urmator; calesc putina ceapa in uleiul din conserva, pun rosii tocate, tonul si o lingurita de capere; sare, piper dupa gust si la sfarsit cateodata masline marinate cu lamaie (sau chilly). mai mult de 8 min nu le las la calit.
pe cele de iarna le prefer calde, pe cele de vara oricum.
f simplu. le prepar cand ma grabesc.