Mi-este foame!
-
0 0Adica, mi-este foarte foame. Si n-am avut timp sa gatesc....Ce solutii rapide aveti? In afara de traditionala feliuta de paine cu ceva deasupra...
-
Eu tocmai am facut mititei (gata si bine preparati)si aripioare de pui la gratar...
E drept, am musafiri, si nu a fost optiunea mea ci a lor...Puteau sa dea macar un telefon inainte sa vina...
Eventual am sa mai fac o salata de fructe. Combinatia e cam ciudata dar nici eu nu am habar ce as putea prepara mai repede.
Toti cainii si pisicile din cartier (inclusiv "potaile" personale)sunt lesinati de la mirosul de gratar... -
Inghit in sec...am fost nevoita sa fac ceva chiftelute cu piure...de aripioare ma ocup maine...
Adevarul este ca, traiasca garatarul! Doar ca eu nu prea sunt carnivora...In schimb, fetele ca si olteanul meu, daca se pune ceva pe masa fara carnita, nu se numeste mancare....Inclusiv in ciorbe, ca sa nu mai vorbesc de supa cu galuste, acolo trebuie sa las destul puiut jumulit ca sa le conving sa o manance...Chiar, ceva retete cu branzeturi, cartofei, spanacel, etc...???
Sa-mi fac si eu de cap! -
Ai mincat vreodata cartofi cu orez? Se fac repede si sint foarte buni. Este de preferat orezul prefiert pentru ca ramine bob de bob. Pentru o cana de orez fierbi 4 de apa si pui niscai Vegeta in ea. Calesti cepsoara, pui si orezul putin la calit si torni apa. Pui citiva cartofi taiati felii (rotunde sau lungi, dupa cum iti place). Eu pun si boia iute (imi plac mincarurile iuti) si o lingurita pasta de tomate, dar dupa gust poti sa pui si ardei gras. Bineinteles sarea daca nu este prea sarata Vegeta si la cuptor cu ea 20'. Sau poti sa fierbi niste paste si sa trintesti in ele o conserva de ton, putin busuioc, usturoi (daca-ti place), rosii in bulion, masline...
-
cartofei ii plak si mie, dar in ultima vreme am devenit fan ciuperci....proaspete si mari sa fie, cum ajung acasa curat cateva ciuperci le pun intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei cu capacelul in sus si in capacel pun putina sare (se pune si un varf de cutit de unt) inchid cuptorul timp in care rad cascaval.....dupa vreo 10 min. scot tava si pun si cascaval in ciuperci......cat mai generos, le mai las 5 min. ........si gata, intr-un sfert de ora masa mea e gata........mmmmm ce-mi plak si daca renunt la cascaval si untul din ele sunt chiar dietetice
-
eu cind n-am chef sa gatesc, si totusi mi-e foame, apelez la supele instant sau imi fac paste in combinatie cu brinza sau cascaval. Sau daca ai un pic de timp, incinzi cuptorul si intre timp tai o chifla sau doua pe jumatate, le ungi cu unt, pui cascaval deasupra si apoi citeva feliute subtiri de rosie, sare si piper si in zece minute ai niste chestii crocante si foarte gustoase. Pofta buna!
-
fetelor......azi fac altceva......bun, pun paste la fiert si cat timp fierb tai marunt ceva afumatura si o calesc impreuna cu ciuperci sare piper....cand e gata pun si un borcan de smantanica si tot pun peste pastele scurse.......e buuuunnnn de mori, daca mai pun si cascaval ras si patrunjel verde e yammyyyyyyyyyyy
-
Draga Jad, iti raspund cam tarziu insa mie cand mi-e foame si vreau ceva rapid pregatesc rapid o omleta cu cartofi.Iata cum:
Razi 2 carofi(dar nu fin), tai o ceapa julien.Calesti putin ceapa, adaugi cartofii rasi(dar scursi)apoi poti sa mai pui ce doresti(sunca, cabanos,etc).Ai grija sa se prajeasca dar sa nu se arda.Cand s-au aurit adaugi ouale batute(cate vrei 2,3, 4).Cam asta este tot daca vrei pune si cascaval sau branza.Totul dureaza maxim 10-12 minute.Este delicioasa. -
scumpa jad, shi mie imi plac cartofiorii!!!!!!! una dintre retzetele care imi place la nebunie suna asa:
se fierb cartofii, se amesteca cu branza rasa, cu un ou sau doua, cu sunca presata (si variatziuni pe tema) taiata cubuletze, se baga la cuptor intr-o cratitza unsa cu unt si tapetata cu pesmet. deasupra se pune untuletz si papi.....shi nu te mai saturi... -
Vezi, Jad?
Hai sa-ti mai zic ceva: 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de ulei, mezel, ciuperci, cascaval sau brinza, verdeata, sare, piper. Bati albusurile spuma (eu fac totul cu mixerul) cu un praf de sare. Galbenusurile le amesteci cu mezeluri taiate marunt, cascaval sau brinza rasa, ciuperci, masline, 1 ceapa verde, 1 usturoi verde, uleiul, jumatate din albusuri. Faina se cerne si in cele 6 linguri se pune 1/2 pachetel de praf de copt si un praf de sare. Se amesteca cu galbenusurile si se adauga si restul de albusuri. Se toarna in tava de cozonac unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil. Toata treaba dureaza cam 45'.