ce gatiti maine?
-
0 0Buna!
Am mare nevoie de idei.Ce gatiti voi maine. As prefera ceva de regim de diabet, dar nu numai. Va rog sa postati ce idei aveti, poate imi vine si mie cheful de gatit... Multumesc mult si spor la treaba maine! -
eu pe caldurile astea mananc multe salate...mixte: salata verde,rosii castraveti,ardei ceapa,ridichi..
imi fac salate din fructe...de sezon..
azi de exemplu,am facut o ciorba de vara numai din:ceapa,morcov,patrunjel,ardei,pastai,rosii,telina,varza,cartofi si verdeata de marar leustean si parunjel taiate marunt...am condimentat cu putin delicat ..mie imi place sa mananc mai picant asa ca am,dupa pofta ardei iuti proaspeti sau murati
daca iti place poti pune in farfurie si o lingura de smantana
mama adauga la toate astea bors...e si mai bun
-
Buna!
Pana la urma am gatit o ciorba de pastai, o varza noua si ostropel pentru copil, ca lui ii place mult si piept de pui la cuptor pentru noi. Pupici! Nu vreti sa postam aici vinerea ce vom face de mancare? Ca ne mai inspiram si noi una de la alta! Eu sunt cam risipita de la o vreme...Buna ideea si cu salatele. Am gasit un topic pus de me_eva minunat cu retete vieneze, dar sunt super! -
Ficatei cu mamaliga si sos de usturoi pentru azi, iar pentru zilele urmatoare ciorba de perisoare si pui cu smantana si marar. De cand a dat caldura, am facut mai mult gratare (carnaciori, piept si pulpe de pui dezosate, cotlet de porc) cu salata verde+rosii+ardei+ceapa+marar+branza rasa (telemea/cas/cascaval).
-
azi la pranz,am facut chiftelute cu piure si salata din rosii,castraveti,ceapa rosie salata verde,ca asta m-a rugat fiica-mea ca pofteste
ca desert ,fructe sau inghetata
maine daca am timp si chef poate pun un pui la rotisat si mujdei cu smantana..daca nu, fac rapid niste spaghetti sau pizza
...ma mai gandesc,nu ma strofoc prea tare
-
va multumesc mult de idei. Eu ma gandeam sa fac niste ardei, dovlecei si rosii umplute, la cuptor. Mai am ciorba de pastai (BUNA!!!!), iar seara le-am mai facut o mamaliguta cu branza si smantana. Dar ma imbie rau de tot puiul vostru cu sos de smantana si usturoi. A propos, cum se face? Detaliat va rog. Si chiftelutele ar fi bune, dar nu prea fac prajeli. Poate data viitoare. Voi cum faceti cu carnea? Faceti o saptamana de pui, apoi peste, apoi vita, apoi porc? Sau le intercalati? Ca mie mi-e pofta si de ceva peste mai slab, dar nu prea stiu in afara de Cod Pangasyus ce e mai slab. Ma gandeam la pastrav>..? Pupici si va rog sa mai tinem legatura, da?
-
mai eu idei am o gramada dar le dau la schimb
o am pe biata mama in vizita si e alergica la multe; ca urmare are o lista cu de toate pe care nu le poate manca si imi este uneori f greu sa-i fac ceva de mancare cu alimentele la care n-are interdictie.
oscilam intre carne de vita, carne de pui, cartofi si paine si inca vreo doua....greu.
ps; am obs ca mancati salate; eu am o slata favorita si cand o fac, o fac en gros
e simplu
alternand straturile; ceapa de apa, branza telemea, maioneza, rosii, castraveti, ardei gras, branza telemea, maioneza si din nou straturile astea; la sfarsit sare, piper dupa gust si neaparat patrunjel tocat marunt si cat mai proaspat; 20 min la frigider si cand e scoasa se poate amesteca sau servi asa in straturi langa un gratar sau singura.
eu mai folosesc si blue cheese in loc de telemea; sau orice branza mai untoasa.
garantez satisfactie maxima lol. -
Am si eu o salata pe care am mancat-o prima data la festivalul medieval de la Sighisoara si de atunci o fac mereu.Salata de gradina cruda spalata in multe ape si apoi scursa taiata in fasii potrivite si pusa pe farfurie peste care pui la mijloc un amestec din: cuburi de feta,cas untos,ou fiert tare,;feliute de rosii,ardei verde si rosu;peste toate pui un dresing din:2 linguri mustar clasic,2linguri ulei pe care le bati cu blendarul sa se faca un fel de maioneza in care adaugi la urma smantana si usturoi dupa gust sarezi piparezi si torni peste salata din farfurie.Arata bine verdele salatei apoi amestecul de legume cu branza si ou iar dresingul complecteaza aspectul .Pofta buna evelor.
-
tin - tin,
Imi spui si mie cum faci supa de mazare? Eu am mancat asa ceva numai in Turcia si a fost f. nasol. Mi s-a parut ca era mazare pisata facuta ciulama. Dar am auzit ca, de fapt, e f. gustoasa, preparata romaneste. De asemeni, sunt o fana a pastravului, dar nu am facut niciodata la gratar. Doar prajit . E mai bun la gratar? Eu azi am gatit supa de pui cu galusti si pulpe de pui la cuptor cu paste cu branza. astept retetele tale. Poop!