Mancare pt regim!
-
1 0Buna, Evelor!
Am probleme cu fierea si nu pot manca aproape nimic.
Nu mai stiu ce sa-mi gatesc!
Exclud din lista ingredientelor: grasimi, prajeli, carne, ceapa, usturoi, mazare, fasole, oua tot ce face rau la fiere.
Va rog sa-mi dati niste retete.
Merci, duminica placuta!
-
trebuie sa mananci carne de pui-piept dezosat... fiert...
supe usoare... incearca sa mananci in fiecare zi cate un gref, face minuni...
cred ca ai namol sau chiar pietre... si ia bilicol, inainte de masa...
mananca numai fiert... cartofi fierti cu branza... branza proaspata... exclus telemea de oi, ca e grasa...
cred ca ai si colesetrol mare... un pic de regim... renunta la cafea... bea niste ceai verde, dar nu icetea... ci chiar ceai din plante...
multa sanatate... ma mai gandesc... -
salata de vinete, ardeii grasi, mazarea, fasolea, ceapa cruda, usturoiul in cantitati mari - toate astea sunt indigeste, intr-o masura mai mica sau mai mare, chiar si pentru persoanele sanatoase.
oricum, este o mare diferenta intre a manca anumite legume in stare cruda sau a le manca gatite.
de exemplu, ceapa cruda nu este bine tolerata, insa ceapa fiarta (adaugata in supa, de exemplu) este OK.
castravetii, la fel (gatiti, seamana cu niste dovlecei foarte fini, usor de digerat).
la fel si ardeii (pot fi adaugati in mancare sau consumati copti, in cantitati moderate).
vinetele pot fi consumate si ele, daca-s tinere, curatate de coaja si seminte, inabusite bine de tot in mancaruri gen tocanita de vara sau musaca de cartofi, morcovi si carne slaba de vita sau pasare.
etc etc etc...