Apa de trandafiri

•  
    • 187 mesaje
    30 Mai 2008, 11:23
    0 0
    Dragele mele...de unde din Romania, as putea cumpara apa de trandafiri de uz alimentar?sau esenta de trandafiri...

Multumesc
    Gabi
  •  
    • 3036 mesaje
    1 Iun 2008, 05:38
    0 0
    probabil la magazinele cu specific turcesc sau arabesc. pe calea mosilor, de ex.

...sau o poti prepara chiar tu:

Ingrediente:
    2 maini petale de trandafiri, 500 ml apa

Preparare:

Doi pumni de petale de trandafiri se acopera cu 250 ml apa si se lasa la macerat de seara pana a doua zi dimineata (vasul sa fie acoperit).

Alti doi pumni de petale se oparesc separat cu 250 ml apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze pana ce se raceste. Se strecoara si se amesteca cu apa strecurata de la macerat. Se tine la frigider. (Dureaza 2-3 zile.)

(sursa: www.idieta.r
  •  
    • 10816 mesaje
    1 Iun 2008, 12:57
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 187 mesaje
    1 Iun 2008, 15:30
    0 0
    Fetelor multumesc mult pt raspunsuri...doar ca nu locuiesc in Bucuresti...singura varianta ar fi sa-mi prepar singura, dar petale de trandafir nu prea am de unde sa iau...in piata nu am gasit...multumesc Donna de reteta...
    De altfel am cumparat dulceata de trandafiri...si o sa fac un fel de apa de trandafiri din aceasta...

Pupici
    Gabi
  •  
    • 8237 mesaje
    2 Iun 2008, 18:49
    0 0
    apa de trandafiri poti sa gasesti in magazine chinezesti. Eu de acolo o cumpar.
    Nu are legatura cu dulceata. Cu zeama de la dulceata o da faci o chestie plina de zahar, care n-o sa aiba acelasi miros.

apa de trandafiri, este un produs secundar in producerea uleiului de trandafiri (folosit in parfumuri). Stiu ca este folosita in bucataria chinezeasca (de asta e foarte ieftina in magazinele chinezesti).
    Eu o folosesc pentru fata, pe post de apa de fata, ca nu prea pot sa folosesc cosmeticale prea multe. Miroase frumos, si arata exact ca apa (n-are zahar sau alte chestii) e un fel de apa distilata
  •  
    • 6386 mesaje
    3 Iun 2008, 02:20
    0 0
    Si eu vin cu-n amanunt. Trandafirii de dulceata sunt cei de culoare roz, f mirositori, cu multe petale (mai scurte) si care se trec destul de repede, dupa cate-mi amintesc...
    Mai ìntreaba vreo vecina varstnica; la piata nu cred ca mai vinde cineva, azi.
    Se facea si serbet din ei, pe timpuri, delicios, delicat ca parfum.
    Sa nu ìncerci cu orice tip de trandafiri,de alte culori sau varietati. Evele dinaintea mea te-au sfatuit f bine, cauta pe la iranieni,turci, chinezi sau greci.
    Si bulgarii aveau piata renumita, ìnsa faceau mai degraba parfumuri, esente, cosmetice din trandafiri si acum sunt exportatori, ca si iranienii, pt marii fabricanti.
    Apa de roze este utilizata din vechime cu succes, ca si azi, ìn lumea ìntreaga si-i excelenta dupa un dus sau revigoranta, ca o apa de toaleta.
    Te-as sfatui sa ai grija ce pui ìn desertul de-l pregatesti, sa fie ceva sigur, sa nu dai gres.
    Succes!
  •  
    • 5 mesaje
    3 Iun 2008, 16:43
    0 0
    dar pentru ce se foloseste apa de trandafir daca nui secret
  •  
    • 187 mesaje
    4 Iun 2008, 11:07
    0 0
    Dragele mele, va multumesc mult pt ajutor...din pacate nu am gasit apa de trandafiri veritabila...si m-am razgandit viz-a viz de a folosi un substitut...am facut desertul fara si a fost foarte bun si asa...
    Desertul este unul traditional turcesc...de fapt il intalnim in special la tarile arabe-musulmane...se numeste ASURE...am mancat odata la ei...acum mi-am amintit...am cautat reteta si am facut...mmmmmmmmmm...delicios...chiar si fara apa de trandafiri...e drept ca nu avea aceeasi aroma...
    Pupici