tarta
-
0 0hello,fetele,are cineva o reteta buna de tarta,dar sa fie insiropat blatul? multumesc
-
Tarta cu fructe
Ingrediente:
6 oua, 450 g.zahar, 400 g.faina, 14 linguri apa rece, esenta de rom, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita amoniac de sodiu,fructe (visine,cirese,caise,piersici,struguri,prune)
Mod de preparare:
Intr-un vas se spumeaza galbenusurile cu 250 g.zahar , se adauga treptat 7 linguri apa rece , esenta de rom + zaharul vanilat si la sfarsit faina.
Intr-un alt vas se bate spuma albusurile cu 200 g.zahar si se adauga treptat 7 linguri apa rece + 1 lingurita amoniac de sodiu.
In vasul cu galbenusurile se amesteca usor, de jos in sus, compozitia cu albusurile. Aluatul rezultat se toarna in tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se asaza in mod uniform fructele.
Se coace la foc potrivit.
Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin.
E singura pe care am incercat-o si pe care o recomand. -
evely, "tarta" ta este o prajitura cu fructe... incearca s-o faci cu aluat de pandispan - este la fel de gustos, dar mai usor de facut si cu mai putine calorii.

tarta este un cofraj de aluat fraged, neinsiropat, umplut cu crema (de obicei, crema de vanilie) si ornata cu fructe proapete sau din compot, peste care se toarna jeleu (care pastreaza prospetimea fructelor). -
tarta este un cofraj de aluat fraged, neinsiropat, umplut cu crema (de obicei, crema de vanilie) si ornata cu fructe proapete sau din compot, peste care se toarna jeleu (care pastreaza prospetimea fructelor).
exact.
tocmai am terminat prima tarta facuta de mine vreodata; tarta cu capsuni, care desi adaptata dupa sistemul meu de-a nimeri cantitatile (uff) a iesit superba! e buna rau, crema de vanilie este un deliciu si am avut niste capsunoaieeeee. e f simplu de facut si gasesc si foarte econom. -
Eu fac tarta cu blat de pandispan, cum spunea si Donna mai sus. Il coc in forma speciala de tarta, si pt ca iese mai gros, il tai in doua. Primul strat este de crema de capsuni ( facuta din trei pachete de budinca la 1L de lapte, in care adaug ulterior 100gr de unt ) apoi vin capsunile, pe care le-am tinut o zi presarate cu zahar si apoi scurse. Poti inversa straturile, daca blatul e uscat. asa se insiropeaza de la siropul de pe capsuni. Pe partea de sus, pun intai crema, apoi capsunile, apoi jeleul, facut din siropul ramas. Neaparat rosu. Cand se raceste jeleul, ornez cu frisca si dau la rece.