Tort Buturuga
-
1 0Am mincat fetelor un tort extra!
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar pudra, 1 lingura faina, 120 g nuci macinate la masina.
Crema: 250 g unt, 100 g nuci taiate marunt, 4 oua, 200 g zahar, 3 linguri cacao.
Blatul. Se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pina cind, ridicind lingura, compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga 1 lingura faina, nucile si albusurile batute spuma.
Crema. Se amesteca nucile cu 100 g zahar ars. Se lasa putin pe foc, apoi se varsa pe o scindura udata. Dupa ce s-a racit, se taie marunt cu cutitul. In bain-Marie se freaca 200 g zahar cu 4 oua intregi, pina ce se ingroasa ca o ciulama. Se continua pina ce se raceste compozitia, care se poate amesteca acum cu 250 g unt frecat spuma ( asta este partea grea). O jumatate din crema astfel obtinuta se amesteca cu zaharul ars si nucile pisate, cealalta jumatate cu trei linguri de cacao.
Se coace blatul in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina. Rece, se ruleaza, punind la mijloc crema cu nucile. Rulada se acopera cu crema de cacao pe care se fac semna cu furculita ca sa arate ca o scoarta de copac.
Atentie! Se prepara intii crema si apoi foaia.
Succes si POFTA BUNA! -
Stop, Sweety, lasa blatul , eu vreau sa stiu cum stam cu crema, totusi este mai speciala decat frisca sau budinca...eu am incercat asa si nu are nici un sens, cat ar fi budinca de buna...
Si uite o reteta de rulada, facuta de mine, pe care o poti umple cu orice:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
si bati la albusuri separat si la galbenusuri cu zaharul respectiv, pana te saturi daca nu ai mixer
deci,
- zahar cu galbenus frecate pana se topeste zaharul;
-albus batut bine ca la bezele;
-se amesteca treptat cele doua batai, si se adauga faina cu pricina..
-In tava adanca se pune pe coala de hartie de ori ce fel dar unsa hartia si pe o parte si pe alta cu ulei, nu cu altceva din compozitia de mai sus o parte cat sa acopere suprafata in strat subtire, de regula ies cam 6 foi..Si atentie, se coc al naibii de repede, cca 3-5 minute....
-se coace in cuptor bine incins dinainte;
-se scoate foaia pe un servet curat de panza,si umed dar bine stors si se pune repede, repede ce vreti voi, crema sau gem;
-se ruleaza imediat, se pune pe folie de plastic sau termocontractibila(neimportant, cine nu are poate foarte bine sa puna si pe hartie) si se pune in frigider.(eu am taiat odata punga de plastic )
Totul este de o simplitate feroce, cu conditia sa nu adaugati nimic in blat si daca aveti mixer, sunteti la inaltime, dureaza foarte putin!