mancare pt. regim
-
0 0In weekend-ul acesta ma viziteaza o ruda care este bolnava si tine regim. Trebuie sa gatesc ceva si nu stiu ce. Ma ajuta cineva cu sugestii?
-
imi cer scuze ca nu am mai intrat, multumesc evelor pt. raspunsuri!
este vb de regim pt. ficat. Momentan face tratament cu interferon. Nu consuma carne deloc, iar eu in afara de supa de legume si orez, tot cu legume nu am nici o alta idee. Si va sta cel putin trei zile la mine si nu pot sa-i dau doar 2 feluri de mancare. Ma gandeam sa am un meniu mai variat. -
Ficatul bolnav nu suporta nici un fel de prajeli, deci evita grasimea prajita si grasimea ìn general.
Ca antreu sau felul I ìti recomand sa prepari tomate-mozarela, adica felii de cas sau branza proaspata, pe care pui rondele de rosii proaspete, acoperite cu foi de busuioc, stropite cu putin ulei de masline, sare putina si-n cazul suferindei, fara piper.
Apoi, daca nu mananca carne, nici pasare, ìti recomand peste la gratar cu legume ca garnitura, (la vapori) sau fierte putin. Sau doar cu cartofi natur, acoperiti cu patrunjel sau marar. Daca nu mananca nici peste, pregateste un platou de legume variate la vapor sau la cuptor, presarate cu verdeata si daca vrea, ulei de masline, pe care-l lasi pe masa, precum si putin mujdei cu patrunjel.
Ca desert, mere sau gutui la cuptor, le scoti samburii si pui acolo niste nuci sfaramate cu zahar sau dulceata si scortisoara pt mere.
Daca vrei sa nu pierzi timpul, cumpara un ananas si-l dai ca desert, taiat frumos. Ar mai fi si varianta de ghiveci calugaresc si orez cu lapte si scortisoara la desert.
Ca bautura, apa plata sau gazoasa, suc natural din citrice, preferabil din grefruit sau portocale.