mixer clasic cu palete

•  
    • 225 mesaje
    8 Mai 2008, 20:26
    0 2
    salut evelor!

Am o intrebare mai ciudata pt voi: as vrea sa iau un mixer clasic moulinex ( cu palete) si as vrea sa stiu daca se pot folosi paletele pentru a face si piure de cartofi sau fasole batuta
    L-a folosit cineva la asa ceva?

Eu vreau ceva simplu care sa faca exact trei operatiuni: maioneza, batut cartofii pt piure si batut fasole

Oare un blender ar face toate astea?

Nu-mi recomandati roboti de bucatarie uriasi, eu caut ceva mai simplu
  •  
    • 13910 mesaje
    8 Mai 2008, 20:41
    0 0
    eu am un mixer din ala si are o chestie speciala (am facut piure, fasole batuta, maica-mea face si vinetele) pt asa ceva . (acum folosesc robotul pt toate operatiunile astea)
    cumpara mai bine un robot, nu e scump si te ajuta mai mult decit mixerul!
  •  
    • 3036 mesaje
    9 Mai 2008, 12:18
    0 0
    cartofii nu merg batuti, pentru ca, in loc sa iasa cremos si "pufos", piureul devine lipicios, "elastic". daca nu intelegi la ce ma refer, fa un experiment.
    in maxim 10 minute pasezi cartofii bine fierti printr-o sita, cu ajutorul unei linguri de lemn, si sa incorporezi lapte + unt fierbinte (eu le incalzesc impreuna, in acelasi ibric). amesteci cu lingura cat sa se omogenizeze bine.
    piureul preparat in felul asta este atat de bun incat nu sufera comparatie cu niciun alt piureu.

vezi ca exista mixere moulinex care au si palete-spumiere, si accesoriu pentru tocat (blender din ala cu cutit rotativ in capat). cu accesoriul pentru tocat poti marunti foarte bine fasolea sau vinetele (toaca pana si semincioarele de la vinete).

si eu tot un moulinex am, il folosesc de vreo 7-8 ani si abia acum a inceput sa dea semne de oboseala.
  •  
    • 55 mesaje
    10 Mai 2008, 10:09
    0 0
    Pentru a face piure sau fasole batuta trebuie sa pasezi inainte cartofii,fasolea fiarta cu un zdrobitor de cartofi,il gasesti la magazine in zona cu ustensile de bucatarie.Apoi poti folosi linistita mixerul pentru piure sau fasole batuta.Si maioneza se face simplu cu mixerul,asa ca poti sa-l cumperi,iti va fi de folos.
  •  
    • 4418 mesaje
    10 Mai 2008, 10:25
    0 0
    ca sa iasa si mai pufos eu pun la piureul de cartofi si smintina, nu multa si scursa de zer!