Sos din rosii proaspete?

•  
    • 381 mesaje
    26 Apr 2008, 11:25
    0 0
    Fetelor, va salut!

Cum se face sosul din rosii proaspete?

Va rog sa-mi spuneti!

Va pup,sarbatori fericite!
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Apr 2008, 13:44
    0 0
    Sal,uite o varianta, iei rosia si ii faci o crestatura pe coaja,apoi o scufunzi in apa fiarta,asa se va desprinde coaja mai lesne, apoi rosia decojita se da pe razatoarea mica si se face piuree,separat incalzesti ulei cam 2-3 linguri si pui sosul de rosii in craticiora,se lasa pina se reduce apa din rosii si gata,se asezoneaza cu sare sau un pic de delicat(il dizolvi si mai fierbi un pic) si piper. Poti pune in uleiul incins sa prajeasca si niste ceapa ,ardei gras si\sau morcovi dati pe razatoarea mica.
  •  
    • 2439 mesaje
    28 Apr 2008, 18:54
    0 0
    Vai, delikatu e plin de E-uri cancerigene! Nu e bun!
  •  
    • 361 mesaje
    28 Apr 2008, 22:27
    0 0
    Condimenteaza sosul cu salvie (se gaseste uscata, in plicuri) si un pic de otet si zahar (nu pune mult ca iese prea dulce si prea acru). Poti sa pui si un catel de usturoi zdrobit. Sau poti folosi oregano, depinde la ce adaugi sosul (la chiftelute cu sos sau la peste poti pune foi de dafin si boabe de enibahar).
  •  
    • 144 mesaje
    28 Apr 2008, 22:44
    0 0
    Mie imi place sa pun si putin usturoi zdrobit. Dar depinde la ce vrei sa folosesti sosul...
  •  
    • 15 mesaje
    13 Mai 2008, 13:26
    0 0
    eu fac sosul cam tot asa; dupa ce iau coaja de pe rosii le tai f. marunt si le dau la foc pina se fac si scade zeama lor .Pun sare si piper dupa gust.
    Folosesc sosul asta pt. pizza;in acest caz pun si niste oregano.
    Sosul asta poate fi folosit la orice. In functie de intrebuintare se pun in el altceva (ardei iute, usturoi, ceapa, unele condimente.....)
  •  
    • 2807 mesaje
    13 Mai 2008, 14:41
    0 0
    eu il fac exclusiv pt baut dar excelent si pt mancaruri

....crestate,poposit in apa clocotita sa se ia coaja mai usor,date prin sita,(mie imi place sa fie sucul gros,sa simt pulpa)apoi fierte cu zahar si sare dupa gust pana mai scade(depinde si de cantitate,eu de regula fac o portie din 10 kg de rosii) apoi umplut sticle pe care le incalzesc in prealabil in cuptor.

nu folosesc strop de ulei

dupa umplere presar cate putin praf din cateva pastile de aspirina,in fiecare sticla pt o mai buna conservare dupa care inchid f bine

invelesc sticlele in paturi pt ca racirea sa fie cat mai lenta

de regula toamna fac treaba asta si caut rosii pe cat posibil romanesti si cat mai carnoase

E.L. ca sa devina sos deci mai gros se lasa la fiert mai mult
  •  
    • 348 mesaje
    13 Mai 2008, 15:02
    0 0
    Cat le lasati in apa clocotita?

Aceasta operatiune se face pt a lua mai usor coaja de pe ele, nu?

Merci.

•  
    • 183 mesaje
    14 Mai 2008, 16:35
    0 0
    Asa e claudina.Se pun in apa fierbinte ca sa poti sa le decojesti usor.Se lasa putin in apa,n-am cronometrat niciodata.Dar le pui pe toate si incerci cu prima.Daca se ia pielita usor le scoti apoi pe toate.