si vreauo prajitura buna

•  
    • 13 mesaje
    23 Apr 2008, 20:25
    0 0
    va rog vreau si eu o reteta pt o projitura buna si rapida multumesc
  •  
    • 878 mesaje
    23 Apr 2008, 21:08
    0 0
    blat de pandispan si crema de branza de vaci cu visine, pe deasupra gelatina de fructe. e usoara, buna, delicioasa.
  •  
    • 270 mesaje
    26 Apr 2008, 18:41
    0 0
    http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/prajitura_cu_mere_si_biscuiti-164/
  •  
    • 385 mesaje
    1 Mai 2008, 11:22
    0 0
    ingredinte aluat:
    2oua
    150g zahar+1plic zahar vanilat
    125ml ulei
    1pahar iaurt-125g,simplu
    300g faina+praf de copt
    tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
    1borcan compot visine dar se pot pune orice fructe.

se amesteca cu robotul ouale intregi,iaurtul,uleiul,zaharul si zaharul vanilat. faina+praful de copt se amesteca in alt castron.

Se adauga apoi la crema obtinuta faina,mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen

se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
  •  
    • 15 mesaje
    3 Mai 2008, 20:11
    0 0
    pentru "Stef60": reteta pe care-ai scris-o cred ca-i f. buna.Inca nu am facut-o, dar se vede dupa continut.O s-o fac cit mai repede.Pa
  •  
    • 15 mesaje
    21 Mai 2008, 11:37
    0 0
    Am facut prajitura pe care a scris-o stef.Am pus deasupra ananas din conserva.A fost buna.cred ca se poate pune mai mult iaurt, eventual putin lapte.
  •  
    • 15 mesaje
    22 Mai 2008, 12:01
    0 0
    scriu aici reteta unei prajituri pe care o fac des si e f. apreciata:
    Aluat: 500g faina,drojdie(cam 40g),100g unt, margarina(topit si racit), 65g zahar, un ou,250ml lapte,o lingurita hel macinat(este un condiment care se pune in cafeaua arabeasca).Se gaseste sigur la toate magazinele care fac aceasta cafea.Faina se mesteca cu acest cond.,
    dupa aceea se cerne.
    Deasupra:100g unt(numai unt si netopit),100g zahar, 25g fulgi de migdale.
    Dupa ce aluatul e dospit, se intinde cu mina direct in tava (unsa cu marg. sau unt solid) si tapetata.Se fac gropite, cu degetul mare, in tot aluatul din tava. In aceste gropite se pun cele 100g unt solid, cit de cit uniform, pina se termina untul.Se presara cu cele 100g zahar si migdalele.Se lasa din nou la crescut cam 20-30 minute, se da la cuptor.
    Obs. f. importanta: sub gratarul de la cuptor,unde se pune prajitura, se pune o tava sau o cratita(mai mare) cu apa.
    Cind se pune prajitura in cuptor, cuptorul trebuie sa fie f. fierbinte si apa sa fiarba.
    Spr sa o faceti.e f. buna.
  •  
    • 361 mesaje
    23 Mai 2008, 10:08
    0 0
    husni, hel mai este cunoscut si sub numele de cardamon (sau cardamom)? Prajitura pare foarte buna.
  •  
    • 878 mesaje
    23 Mai 2008, 19:48
    0 0
    imi spui si mie te rog cat tii prajitura la cuptor.
    n-am mai copt prajitura cu pana in cuptor. cumva pe aburi ar fi?? nu??
  •  
    • 15 mesaje
    26 Mai 2008, 11:12
    0 0
    pentru Codruta:intrebi cit sta prajitura in cuptor.Bineinteles depinde de cuptor, dar iti pot spune cit o las eu. Cind bagi praj. in cuptor, cuptorul trebuie sa fie f. fierbinte. Cind o pui in cuptor, fa imediat focul mic(cam 160 grade).
    Aprox. 15minute(15-20) nu deschizi cuptorul;apoi intoarce(roteste)tava in cuptor, in caz ca cuptorul(scuza-mi cacofonia)nu coace uniform. O mai lasi apoi cam inca 30-40 minute, vazind-o cam la fiecare 15minute. La sfirsit o incerci cu o scobitoare,eventual cu un cutit si vezi daca e facuta.deasupra trebuie sa fie f. putin maronie; migdalele sa nu-si schimbe culoarea prea mult.Sper sa o faci si sa-ti prinda bine sfaturile.Pofta buna!
  •  
    • 15 mesaje
    27 Mai 2008, 09:58
    0 0
    cred ca stiam celalalt nume al hel-lului:cardamon(parca),dar mi-era teama ca unele eve sa nu-l stie;asa ca am preferat sa il scriu "hel" .In alta ordine de idei, traiesc intr-o tara araba.
  •  
    • 41 mesaje
    27 Mai 2008, 20:13
    0 0
    tocmai am descoperit si eu site-ul reteterapide.com, aici am gasit si multe mancaruri simplu de facut