CUM SE PREPARA MAIONEZA???

•  
    • 6 mesaje
    23 Apr 2008, 09:40
    0 0
    Nu am preparat niciodata maioneza acasa. Intotdeauna am luat din magazin, dar acelea contin multe E-uri.Ajutati-ma va rog cu un sfat, mai ales ca acum vin sarbatorile de Pasti as vrea sa iasa bine.Va pup!!!
  •  
    • 4 mesaje
    23 Apr 2008, 10:01
    1 1
    Maioneza???? Foarte simplu: un galbenus crud, un galbenus fiert, 1/2 lingurita de mustar, o lingurita zeama de lamaie, sare, piper, ulei (teoria spune: la 1 galbenus, 100 ml; practica spune: depinde de cat de mari sunt galbenusurile). Se pun ingredientele far ulei intr-un bol, se amesteca cu mixerul cateva secunde si se adaug uleiul turnand putin cate putin, amestecand incontinuu si gata, maioneza! pt cantitate mai mare, multiplici si cantitatile de ingrediente. mentiune: poti sa pui doua galbenusuri crude si unul fiert sau doua fierte si unul crud, etc. etc. etc. SUCCESE!
  •  
    • 1122 mesaje
    23 Apr 2008, 12:31
    0 0
    Si ai grija sa amesteci intr-un singur sens. Mustarul se pune tocmai ca sa nu se taie maioneza, nu f mult mustar si nici multa zeama de lamaie.
    Daca o faci din oua cumparate de la magazin o sa iti iasa mai deschisa la culoare, daca e din oua de tara iti iese mai galbena

Sa nu te sperii daca vezi ca tot pui ulei si mai trebuie, la maioneza merge mult ulei, depinde si de cata maioneza ai nevoie.
    Mama mea cand face pt salata beof si piftelute cu maioneza, foloseste cam un litru de ulei sau poate mai bine.
  •  
    • 246 mesaje
    23 Apr 2008, 14:13
    1 1
    piftelute cu maioneza :??
  •  
    • 6 mesaje
    23 Apr 2008, 23:28
    0 0
    VA MULTUMESC MUULT SI VA UREZ LA TOATE SARBATORI FERICITE DE PASTI!!!
  •  
    • 1122 mesaje
    24 Apr 2008, 11:33
    0 0
    Da Violeta!, piftelute cu maioneza sau parjolute, cum se spune in moldova.

Exac cum faci piftelele, dar de data asta e faci micute si rotunde. Tai ceapa fideluta, o pui cu sare si o storci bine de zeama care o lasa (de preferat sa o lasi cu sare cam 8-10 ore la rece).

Pui piftelute in boluri mai mici sau mai mari (dupa preferinte), adaugi si ceapa taiata fideluta si apoi maioneza!
    Se amesteca toate si deasupra poti da cateva dungulite de maioneza (cum faci pe tort, cu o punga taiata la colt), cateva frunzulite de patrungel, feliute de masline sau ce prefera fiecare pt design.

Sunt f bune, sincer. Are ceapa si trebuie sa te speli imediat pe dinti dar sunt bune!
  •  
    • 2293 mesaje
    25 Apr 2008, 23:59
    0 0
    daca nu m-am trezit prea tarziu, eu maioneza o fac la fel doar ca fara oua fierte. nu le vad rostul. daca au un rost, chiar vreau sa-l stiu. poate iese mai buna asa
  •  
    • 361 mesaje
    26 Apr 2008, 14:38
    0 0
    pt hypnotik
    Galbenusul fiert se pune ca sa lege maioneza. De fapt, incep maioneza cu galbenusul fiert, torn ulei cate putin si il frec, apoi pun galbenusurile crude, unul cate unul, alternand cu ulei, mustar, sare, zeama de lamaie. O fac la mana, folosind o lingura de lemn. Am incercat sa fac numai din galbenusuri crude si nu s-a legat. Poate imi spui tu cum se face numai din galbenusuri crude, ca ma plictiseste sa fierb un oul pentru maioneza. Multumesc.
  •  
    • 2293 mesaje
    26 Apr 2008, 19:24
    1 0
    cum sa nu se lege? galbenusurile, cu o lingurita de mustar, sare piper si bagi mixerul. si amesteci putin, apoi torni ulei putin cate putin. pui si zeama de lamaie. si asta e. exact la fel, dar nu stiu daca iese la mana. eu cu mixerul fac. si n-am fiert niciodata vreun ou pt maioneza.
  •  
    • 361 mesaje
    27 Apr 2008, 16:07
    0 1
    Multumesc, hipnotik. Am sa incerc sa fac si eu maioneza la mixer fara sa o incep cu un galbenus fiert.
  •  
    • 183 mesaje
    28 Apr 2008, 01:18
    1 0
    ca veni vorba de maioneza.Cum reparati maioneza taiata?
    Eu stiam ceva de mustar .Dar mie nu mi s-a "reparat" ca sa zic asa.
  •  
    • 144 mesaje
    28 Apr 2008, 22:40
    1 0
    Pui putina apa calda. N-am incercat, deci nu stiu daca merge...
  •  
    • 2293 mesaje
    30 Apr 2008, 16:13
    1 0
    n-am patit, dar incearca sa incepi alta maioneza separat cu un ou, si sa adaugi asta taiata putin cate putin. am vazut pe cineva care a reparat maioneza astfel, dar era facuta cu robotul de bucatarie. ma gandesc ca ar functiona si la mixer.
  •  
    • 2581 mesaje
    1 Mai 2008, 09:17
    1 0
    Si eu fac maioneza din galbenus crud,dar pun si putin albus de ou crud si atunci nu se mai taie deloc.
  •  
    • 385 mesaje
    1 Mai 2008, 10:25
    0 1
    Un galbenus , o lingura de mustar, putina sare se freaca cu mixer la treapta 2 pana se amesteca bine, apoi se toarna uleie pic cu pic cam 250 ml . Regula este ca maioneza sa fie tare sa se ia de pe peretii vasului. Adica se lipeste de rotoare.
    Maioneza taiata se drege in felul urmator: un galbenus crud in alt vas cu o lingurita de mustar se amesteca bine cu o lingura de lemn, si apoi se ia cu o alta lingura din maioneza taiata si se adauga la amestec, pana se termina.
    Extrasfat: am vazut pe cineva punand apa minerala in maioneza terminata doar putin si tot asa pic cu pic, vrei 50 ml. A fost extraordinara la gust. Parca nu mai era asa de grasa. Si se poate adauga si putina Sana sau iaurt.
  •  
    • 295 mesaje
    2 Mai 2008, 17:27
    2 0
    Buna fetelor
    eu prepar maioneza astfel;de ex 3 oua fierte unul crud le amestec bine si pun ulei putin cate putin
    o alta metoda :sparg 2 oua intr-un borcan de 800g adaug cam 150ml ulei si 2 lingurite zeama de lamaie si cu ajutorul mixerului vertical amestec aceasta compozitie direct in borcan

cat despre remediera maionezei eu folosesc intodeauna apa rece .Pun 2 linguri de apa peste maioneza taiata si mestec incontinuare ...se aduna imediat
  •  
    • 15 mesaje
    3 Mai 2008, 20:22
    0 0
    si eu fac maioneza ca si Koste(aceleasi ingrediente).Diferenta e ca la doua galbenusuri (unul crud si un ul fiert), celelalte lucruri le pun dupa ochi. Amestec intotdeauna cu mina, intr-un singur sens
  •  
    • 2794 mesaje
    3 Mai 2008, 22:00
    0 0
    Eu fac maioneza cu galbenusuri crude, mustar, zeama de lamiie, sare si ulei la ochi. Depinde si cit imi trebuie. Am facut si de mina si cu mixerul si mi-a iesit mereu. Ideea e sa amesteci in acelasi sens si daca nu pui foarte mult ulei odata nu vad de ce s-ar taia. Cind fac maioneza pentru pui sau peste imi place sa pun si citiva catei de usturoi trecuti prin presa si eventual niste verdeata. Iese de-ti lasa gura apa!
  •  
    • 15 mesaje
    5 Mai 2008, 12:31
    0 0
    spune-mi,te rog, draga Lolitaa, cum faci puiul cu maioneza? Multumesc
  •  
    • 203 mesaje
    5 Mai 2008, 13:32
    0 0
    Intreba una dintre eve cum repari maioneza taiata ... eu stiu 2 modalitati, una este cu apa fierbinte (pui o jumatate de lingurita de apa fierbinte in margea bolului de maioneza si incepi sa amesteci luand putin cate putin din maioneza taiata), sau cu zeama de lamaie... la mine a functionat foarte bine varianta cu apa fierbinte. Dar am constat care sunt motivele pt. care se taie moioneza: oul sau mustarul este rece ... el trebuie sa fie lasat cateva ore la temperatura camerei si atunci nu vor mai fi probleme.