Rulada de pui

•  
    • 144 mesaje
    22 Apr 2008, 19:52
    0 0
    Acum probabil tineti post, dar dupa aceea puteti incerca urmatoarea reteta. Noua ne-a placut foarte mult.

750 g carne (piept de pui dezosat)
    100 g ciuperci proaspete
    1 morcov mic
    150 g bacon
    50 g cascaval
    1 ou
    1 lingura de smantana
    1 fir de ceapa verde
    putin marar si patrunjel
    sare, piper, cimbru

Se spala puiul, se taie pe orizontala astfel incat sa ramana o bucata intreaga, dar mai subtire. Se intinde o folie de plastic pe masa si se pun bucatile de pui unele langa altele. Se condimenteaza. Peste ele se pune o alta bucata de folie. Se bate pieptul de pui bine, cu ciocanul de snitele, pana ajunge la o grosime de 7 - 10 mm. E foarte important sa puneti bucatile de folie pt a nu se sfarama pieptul.

Se spala si se taie foarte marunt ciupercile, morcovul, jumatate din bacon, mararul si patrunjelul. Se amesteca cu oul batut si smantana.

Cascavalul se taie betigase si se pune alaturi de bacon. Daca doriti puteti rade cascavalul si sa-l presarati peste umplutura. Se scoate folia de deasupra puiului. Se pune pe "foaia" de pui baconul ramas, pe lung, dintr-un capat in altul. Se pune umplutura, acoperindu-se uniform suprafata (se lasa un centimetru liber pe margini). Se ruleaza.

Se pune in tava cu putina apa si 2 linguri de ulei. Se da la cuptor timp de o ora. Se intoarce o data.

Eu am pus foarte putin ulei de masline si a fost ok.
    Nu am taiat cascavalul betigase, ci l-am ras.
    De asemenea am presarat peste rulada de pui putina boia de ardei dulce pt a capata o culoare placuta.

Pofta buna!
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    26 Apr 2008, 19:42
    0 0
    Anca, multumesc mi-ai dat o super idee si rezultatul a fost pe masura . Paste Fericit