Pui pe sticla
-
0 0Nu stiu ce are searchul pe eva...asa ca va intreb:
Cat de mare trebuie sa fie focul cuptorului? Am gasit diverse retete pe net, dar nicaieri nu se precizeaza asta...
Eu banuiesc ca trebuie sa fie mic
Si nici nu am inteles cat trebuie tinut la cuptor: unii zic 2 ore, altii 1 ora... mi-e teama sa nu ramana crud in interior.
Spuneti-mi, va rog, voi cum faceti? -
Banuiesc ca la faza cu curatatul si condimentatul puiului nu ai nevoie de ajutor
. Eu pun apa calduta in sticla apoi puiul pe ea, apa in tava, 3-4 linguri de ulei si 2 crengute de rozmarin. La inceput focul mic, asa cat sa nu se stinga, pentru 45-50 minute. Din timp in timp mai completezi apa in tava si pui cu o lingura apa din aceea pe pui, apoi focul la mediu pentru inca 20-25 minute. De obicei puiul gatit de mine are undeva la 1.6 -1.7 kg. Sper ca ti-am putut fi de folos
Pofta buna
P.S. Daca vreo si o garnitura delcicioasa dupa vreo 20 min pune in tava niste cartofi feliati si condimentati
pe care ii mai intorci din cand in cand. -
in mod normal mai mult de o ora nu ar trebui sa l efierbi. Eu asa fac si apoi le amesteci din cind in cind in timp ce le fierbi cu o palet a(lingura de lemn) nu de fier, insa trebuie sa le tai micute inainte de a le pune la fiert ca sa se patrunda cum se spune peste tot. Si trebuie s apui apa multa in oala (cratita) respectiva. Succes si pofta buna.
-
Cristi cu mare drag, dar stiu ca si tu esti expert in bucatarie deci facem o intelgere cand gatesc eu speli tu vasele si reciproca
da?
Miki, puiul nu are grasime si nu e nici sos in tava e doar apa ulei si mirodenii
O ora la urzici e destul de mult timp pentru fiert, eu fac exact ca si Cristi , le curat, le tai marunt, si apoi le pun in apa clocotind si le fierb cam o ora
. -
anca in momentul in care ai pomenit si de adami experti in bucatarie m-ai facut sa rosesc. Noroc ca nu eram in public.
Sol nu ma bag in afacerea cu spalatul vaselor, pe bune ! De anbia le spal pe ale mele, iar cind se aduna la sfirsitul saptaminii mai multe scap de corvoada asta ca d-na care face curat in cas le si spala. Insa de duminica pina vineri eu mi-s ,,saf,, peste spalatoria din ,,ghiveta,, cum spune Ion Gyuri PAscu. -
Eu gatesc pui pe sticla de vreo 4 ani, niciodata nu s-a spart sticla si nici nu am auzit pe cineva care sa pateasca asta. Precum bine stiti sticla e un bun conductor termic. MIe imi place puiul gatit pe sticla chiar mai mult decat cel in punga. Multumesc pentru pontul cu urzicile, maine il pun in scena
ca tot gatesc urzici -
Si mie mi-era teama sa nu se sparga sticla... oricum nu am auzit sa i se fi intamplat cuiva.
Azi am luat o pulpa de pui la rotisor si nu mi s-a mai parut asa buna ca alta data. Deci puiul pe sticla e chiar divin.
Am citit ca unii pun bere in loc de apa in sticla. Cica ar iesi mai bun... Ati incercat vreodata?