Pui pe sticla

•  
    • 144 mesaje
    16 Apr 2008, 18:58
    0 0
    Nu stiu ce are searchul pe eva...asa ca va intreb:
    Cat de mare trebuie sa fie focul cuptorului? Am gasit diverse retete pe net, dar nicaieri nu se precizeaza asta...
    Eu banuiesc ca trebuie sa fie mic

Si nici nu am inteles cat trebuie tinut la cuptor: unii zic 2 ore, altii 1 ora... mi-e teama sa nu ramana crud in interior.

Spuneti-mi, va rog, voi cum faceti?
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    16 Apr 2008, 20:12
    0 0
    Banuiesc ca la faza cu curatatul si condimentatul puiului nu ai nevoie de ajutor . Eu pun apa calduta in sticla apoi puiul pe ea, apa in tava, 3-4 linguri de ulei si 2 crengute de rozmarin. La inceput focul mic, asa cat sa nu se stinga, pentru 45-50 minute. Din timp in timp mai completezi apa in tava si pui cu o lingura apa din aceea pe pui, apoi focul la mediu pentru inca 20-25 minute. De obicei puiul gatit de mine are undeva la 1.6 -1.7 kg. Sper ca ti-am putut fi de folos Pofta buna

P.S. Daca vreo si o garnitura delcicioasa dupa vreo 20 min pune in tava niste cartofi feliati si condimentati pe care ii mai intorci din cand in cand.
  •  
    • 144 mesaje
    17 Apr 2008, 11:55
    0 0
    Multumesc sol! Am respectat indicatiile tale si a iesit foarte bun puiul. Mi s-a parut mai bun ca cel de la rotisor. Am facut si garnitura de legume in tava.

Partea haioasa a fost ca am ajuns sa mancam deabia pe la 9.30 de ni se lungisera urechile de foame...
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    17 Apr 2008, 12:58
    0 0
    Ma bucur ca am putut fi de ajutor. Apropo eu am o teorie puiul asta e criminal din 3 motive, dureaza mult pana e gata, e mult prea delicios si provoaca dependenta . O zi buna, Sol
  •  
    • 10876 mesaje
    17 Apr 2008, 19:41
    0 0
    pai in tava curge sosu ala de la pui, acolo pui legume?
  •  
    • 4418 mesaje
    17 Apr 2008, 21:27
    0 0
    sol acu dupa salamul de biscuiti mai ma pregatesc dupa post si de un pui facut astfel? Ma tem ca nu mai plec de la tien si transform casuta ta in demi pensiune cu atita bunatati !
  •  
    • 144 mesaje
    17 Apr 2008, 22:00
    0 0
    Puiul meu nu a avut grasime, deci am putut pune legumele in tava. Asa au capatat putin gust de pui...

Nu mai deschid alt topic. Am o alta intrebare: cam cat timp trebuie sa fierbi urzicile? Eu le-am tinut o ora si ceva si tot au avut gust ca si cum nu erau fierte... nu stiu cum sa explic
  •  
    • 4418 mesaje
    17 Apr 2008, 22:29
    0 0
    in mod normal mai mult de o ora nu ar trebui sa l efierbi. Eu asa fac si apoi le amesteci din cind in cind in timp ce le fierbi cu o palet a(lingura de lemn) nu de fier, insa trebuie sa le tai micute inainte de a le pune la fiert ca sa se patrunda cum se spune peste tot. Si trebuie s apui apa multa in oala (cratita) respectiva. Succes si pofta buna.
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    18 Apr 2008, 12:53
    0 0
    Cristi cu mare drag, dar stiu ca si tu esti expert in bucatarie deci facem o intelgere cand gatesc eu speli tu vasele si reciproca da?
    Miki, puiul nu are grasime si nu e nici sos in tava e doar apa ulei si mirodenii
    O ora la urzici e destul de mult timp pentru fiert, eu fac exact ca si Cristi , le curat, le tai marunt, si apoi le pun in apa clocotind si le fierb cam o ora .
  •  
    • 144 mesaje
    18 Apr 2008, 17:56
    0 0
    Eu nu le-am taiat inainte, deci poate de asta... le-am taiat dupa. Asa mi-a zis cineva. Alta data intreb mai intai evele si adamii experti in gastronomie. Multumesc!
  •  
    • 4418 mesaje
    19 Apr 2008, 14:58
    0 0
    anca in momentul in care ai pomenit si de adami experti in bucatarie m-ai facut sa rosesc. Noroc ca nu eram in public.
    Sol nu ma bag in afacerea cu spalatul vaselor, pe bune ! De anbia le spal pe ale mele, iar cind se aduna la sfirsitul saptaminii mai multe scap de corvoada asta ca d-na care face curat in cas le si spala. Insa de duminica pina vineri eu mi-s ,,saf,, peste spalatoria din ,,ghiveta,, cum spune Ion Gyuri PAscu.
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    19 Apr 2008, 17:35
    0 0
    atunci nu avem nici o intelegere decat daca o trimiti pe tanti aia si la mine la cluj .
  •  
    • 4418 mesaje
    20 Apr 2008, 15:30
    0 0
    sol cu mare placere dar duminica sau in timpul saptaminii ca simbata e la mine.Si e tare d etreaba cu mine care sunt un dezordonat si juma!
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    21 Apr 2008, 20:37
    0 1
    cris tu dezordonat nu cred .
  •  
    • 8 mesaje
    22 Apr 2008, 15:30
    0 0
    mie mi-a fost frica pana acum sa fac pui pe sticla,sa nu crape sticla cumva
    iar urzicile eu le oparesc bine le las sa se scurga si dupa aceea le toc marunt si le calesc putin in ulei apoi completez cu zeama si le fierb inca vreo 20 de minute,la sfarsit pun usturoiul pisat
  •  
    • 183 mesaje
    22 Apr 2008, 15:52
    0 0
    asta vroiam sa intreb si eu,nu se sparge sticla la cuptor?Ati avut vreo experienta de asta?
    In rest pare delicios din cate spuneti voi si parca ma bate si pe mine gandul...
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    22 Apr 2008, 18:47
    0 0
    Eu gatesc pui pe sticla de vreo 4 ani, niciodata nu s-a spart sticla si nici nu am auzit pe cineva care sa pateasca asta. Precum bine stiti sticla e un bun conductor termic. MIe imi place puiul gatit pe sticla chiar mai mult decat cel in punga. Multumesc pentru pontul cu urzicile, maine il pun in scena ca tot gatesc urzici
  •  
    • 144 mesaje
    22 Apr 2008, 19:44
    0 0
    Si mie mi-era teama sa nu se sparga sticla... oricum nu am auzit sa i se fi intamplat cuiva.

Azi am luat o pulpa de pui la rotisor si nu mi s-a mai parut asa buna ca alta data. Deci puiul pe sticla e chiar divin.

Am citit ca unii pun bere in loc de apa in sticla. Cica ar iesi mai bun... Ati incercat vreodata?
  •  
    • 4418 mesaje
    22 Apr 2008, 19:53
    0 0
    myapya nu pui si un pic de ceapa numa usor prajita in ele ca sa le dea un pic de culceata si alt gust?
    sol crede-ma sunt dezordonat si nu e d elauda lucrul asta! Dau vina pe faptul ca stau 10-12 ore la munca, da eu stiu, daca asta o fi chiar moitivul?!
  •  
    • 144 mesaje
    22 Apr 2008, 20:00
    0 0
    10 - 12 ore? Cum rezisti? Pai e scuzabil sa fii dezordonat mai Chris.

Chiar daca ai un serviciu care iti place foarte mult, 10 - 12 ore mi se pare enorm...