Cozonac cu mac

•  
    • 727 mesaje
    7 Apr 2004, 21:56
    0 0
    Fetelor, va rog muuuult de tot daca stiti cumva cum se prepara cozonacul cu mac, spunet-mi si mie!!!
    Am fost anul trecut de Paste in Ardeal, mai precis la Satu Mare si acolo am mancat pt prima data un astfel de cozonac, care trebuie sa spun este fff bun. In Bucuresti nu am vazut si nici nu am auzit pe nimeni care sa faca asa ceva, de aceea varog pe voi, care stiti sa imi spuneti si mie reteta!!
    Va multumesc mult!
  •  
    • 1118 mesaje
    8 Apr 2004, 00:41
    0 0
    Buna!
    Eu sunt ardeleanca si cozonacul cu mac a fost preferatul meu dintotdeauna.
    Macul trebuie fiert cu f. putin lapte si zahar.Il fierbi cat sa topesti zaharul. Coca este aceeasi ca la orice cozonac ( o idee mai tare) numai ca acest cozonac il faci putin mai diferit: iei coca o intinzi( dupa ce a crescut) si intinzi macul fiert in prealabil (atentie ca macul in ultima vreme are gust de ranced)apoi rulezi cat de strans poti (intr-o carte ungureasca scrie sa ungi cu ou coca si apoi sa pui macul si astfel ramane lipit de ea si nu te trezesti cu niste "pesteri" in cozonac). Cozonacii acestia sunt mai mici decat cei obisnuiti. Dupa ce ii rulezi ii mai lasi putin sa creasca nu mult pt ca se separa coca de umplutura si ii bagi la cuptorul incins. Mie imi ies foarte buni dar nu am reusit sa fie perfecti cum vedeam pe la matusile tatalui meu (unguroaice). Coca si umplutura aveau aceeasi grosime, cam un deget si formau o rulada perfecta ca aspect... de gust nu mai vorbesc. Sper ca ti-am fost de folos. Ungurii fac la fel si cozonacul cu nuca. Ambele sunt foarte bune. Spor la treaba si Paste fericit!