Tarta de fructe

•  
    • 235 mesaje
    7 Apr 2004, 12:51
    0 0
    Va rog daca puteti si aveti timp, sa-mi scrieti o reteta de tarta. Am un blat de tarta de ceva vreme si nu stiu sa-l fac,am idee dar mi-e teama sa nu stric ingredientele degeaba.
    Merci
  •  
    • 28 mesaje
    7 Apr 2004, 15:24
    0 0
    Sa-ti spun reteta mea.
    Ai nevoie de
    -1 plic pudding de vanilie
    -1 plic frisca (sau o cutie mica de Hulala)
    -cirese sau visine din compot
    -1 grapefruit rosu
    -1 portocala
    -1 Kiwi
    -1 plic de gelatina pt.tarte (tortenguss)

Prepari pudding-ul (pui mai putin lapte decat scie pe prospect,cam trei sferturi, ca sa ai siguranta ca se intareste bine si dupa ce s-a racorit putin il torni peste tarta si netezesti frumos. Pana se intareste puddingul tai portocala, grapefruitul si kiwi in felii circulate pe care apoi la desfaci in bucati mici (triunghiuri).
    Incepi apoi aranjatul fructelor pe pudding.Intai ciresele (visinele) chiar pe "buza" tortei, una linga alta, ca o coronita.Apoi vii cu fructele spre interior, in straturi circulare.Visine, grapefruit, portocale, ananas, kiwi si in centru iar o visina.Dupa ce ai acoperit astfel TOATA suprafata tartei, prepari gelatina, dupa prospect, si o torni peste "mozaicul" de fructe.O lasi sa se intareasca, timp in care bati frisca si o aplici pe "peretii" tortei. Numai pe pereti! Apoi o dai la rece.
    Este un desert f.potrivit pentru mesele de sarbatori, fiind racoritor si usor dupa atatea fripturi si droburi si altele.
    Daca ai rabdare si imi dai o adresa iti trimit maine o poza cu una din tortele mele.Nu stiu cat am fost de explicita si poza te-ar putea lamuri mai bine.
    Spor la treaba!
  •  
    • 360 mesaje
    7 Apr 2004, 16:36
    0 0
    Miruna, am si eu o intrebare, pentru ca as vrea sa-ti fur si eu reteta, nu insiropezi deloc blatul?
  •  
    • 28 mesaje
    8 Apr 2004, 09:16
    0 0
    Daca este aluat de tarta cumparat (cel in cutii de plastic si folie de aluminiu, am uitatcum se cheama exact), nu insiropez.
    Daca fac eu in casa aluatul,atunci insiropez.
  •  
    • 360 mesaje
    8 Apr 2004, 10:39
    0 0
    Multumesc si spor tuturor la pregatirile de Paste!
  •  
    • 235 mesaje
    9 Apr 2004, 08:45
    0 0
    Multumesc din suflet Miruna, pentru reteta.
    Sarbatori fericite, cu liniste si lumina in suflet!