pandispan

•  
    • 575 mesaje
    13 Apr 2008, 13:09
    0 0
    Am o reteta in care se spune simplu fa un pandispan de 6 oua. Dar cuuum se face asta? Banuiesc ca e un blat cu oua, zahar, faina.. Dar mai exact? Cine ma poate ajuta? Si repede va rog ca vreau sa ma apuc de ea... Multumesc!
  •  
    • 4418 mesaje
    13 Apr 2008, 18:11
    0 0
    intra pe www.gustos.ro si gasesti acolo reteta. Eu fac chec nu e mare deosebire intre ele dar nu imi iese chechul intotdeuna bun asa ca nu imi permit sa iti dau reteta, dar pe acel site vei gasi toate detaliile. Spor la treaba si pofta buna.
  •  
    • 878 mesaje
    13 Apr 2008, 20:08
    0 0
    zidulet eu fac multe prajituri cu pandispan. se face foarte usor si repede. uite reteta mea: 6 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri zahat + 1 plic de zahar vanilat pana devine o spuma alba si creste in volum (eu folosesc mixer-ul) pe urma se pune 1 plic praf de copt stins in doua linguri iaurt caldut, se adauga 6 linguri de faina (iese mai groasa compozitia asta) si pe urma se pun albusurile batute spuma tare cu 2 linguri de zahar. se amesteca repede cu lingura de lemn (nu cu mixer de data asta ) si se pune in tava (eu folosesc hartie de copt, dar daca nu ai unge bine tava peste tot, si pe margini cu margarina si tapeteaza bine cu faina), se da la cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mare 10 min dupa care se face focul mai mic se mai lasa 5 min si pe urma se intoarce tava cu capatul celalalt si mai lasi cam 10 min.
    cam asta e!!
    o sa-ti iasa un blat mare si pufos, dar care se mai lasa un pic dupa ce se raceste!
    Pandispanul se face din cate oua vrei, dar trebuie sa respecti proportional cantitatea de zahar si fana cu nr de oua.
    Sper ca nu am postat prea tarziu
    astept vesti sa vedem cum a iesit
  •  
    • 575 mesaje
    14 Apr 2008, 11:17
    0 0
    Codruta multumesc mult!. Intre timp am gasit reteta intr-o alta reteta , dar era exact asta! Doar ca praful de copt nu l-am stins l-am pus numai acolo. A iesit f. bine. Am pus deasupra o crema (nuci, biscuiti, unt, zahar, arome) si o glazura deasupra si gata.
    Nu stiu daca exact asta era reteta prajiturii, dar nu e rau ce a iesit. Multumesc mult, o sa-mi notez reteta asta ca e buna si nu da gres si poate fi folosit la mai multe retete.
  •  
    • 878 mesaje
    14 Apr 2008, 22:23
    0 0
    zidulet cu placere. mai am unul cu nuci dar o sa-l postez zilele astea.