Preparate din peste
-
0 0Buna.Mie imi place tare mult pestele dar din pacate nu prea stiu retete.Poate voi stiti mai multe si mi-ar place tare mult sa aflu:salate cu peste,mancaruri,etc...
-
peste la cuptor in staniol. condimentezi una bucata peste, o stropesti cu putin ulei si o invelesti in staniol. o pui la cuptor intr-o tava... pana e gata. cu orez fiert e perfect.
si la tigaie(fille), cu putin ulei, condimente, si dupa ce-l prajesti putin il stropesti cu zeama de lamaie. hmmmm. merge perfect cu cartofi natur.
salata verde, ton in ulei sau apa, o ceapa verde, boabe de porumb, castraveti in otet, si un dresing de iaurt, plus sare, piper, otet.
..........
mai am!
next time! -
Alta salata cu peste afumat:
morcov dat prin razatoarea fina, ceapa taiata "pestisor", pestele taiat bucatele, masline, boabe de mustar. Se amesteca toate si se adauga un sos din ulei + zeama de lamaie (sau otet, cum preferi) si piper. Sare nu prea mai trebuie, pentru ca e sarat pestele afumat. Se lasa la rece cateva ore. -
Plachie
2 pesti de marime medie, ceapa, ardei, rosii, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, lamaie.
Se caleste in ulei ceapa taiata solzisori, se adauga ardeiul taiat fasiute subtiri pana se inmoaie, se adauga rosiile date prin sita, sare, piper si verdeata tocata. Compozitia se toarna intr-o tava de cuptor, deasupra se aseaza pestii (asezonati su sare, piper, zeama de lamaie si putin ulei), se acopera cu felii de lamaie si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit. Se presara verdeata tocata la sfarsit. Pofta buna! -
si mie mi place pestele insa din pacate nu mi plac oasele si din cauza asta evit sa mananc, desi e foarte sanatos si hranitor; intrebarea mea ar fi unde gasesc un file de peste fara oase (stiu ca daca se numeste file teoretic ar trebui sa nu aiba oase dar pana acuma doar la un singur restaurant am intalnit asa ceva); asadar la ce supermarketuri si mai ales ce soi de peste este, multzam
-
Claraa si eu ma duc la Gima. Si iau tot peste fara oase, numai file. Dar si costa. Adica kg-ul este 450.000. Dar este un peste fff. gustos. Si este suculent, chiar daca il faci pe gratar. Nu se usuca, cum se intampla de obicei.
Sa stii ca mai iau si eu din cand in cand. Iti dai seama ca nu-mi permit sa dau in fiecare sapt sau la 2 sapt. atatia bani. Dar macar o data pe luna merge.
Are o denumire cam intortochiata, ca niciodata nu reusesc sa-i retin numele. La peste ma refer.
Si cum si mie imi place pestele, eu mai iau conserva de ton cel care este maruntit si-mi fac o salata de ton, cu porumb, ceapa, putina maioneza si ce mai am chef sa pun in salata. -
Pachetele de peste:
In bucati de folie de aluminiu puneti o bucata de peste file (cod de exemplu), jumatate de ceapa, 1-2 catei de usturoi, jumatate de rosie sau putin bulion, putina zeama de lamaie sau otet, sare, piper, o boaba de ienibahar, putin oregano, o ciuperca din aceea mai mare, putin ulei (practic pe fie care bucatica de folie sa fie cate o portie). Apoi inchideti pachetelele ca un saculet sa fie cat mai ermetic inchise. Le puneti la cuptor si le lasati cam o ora. La servire puteti da cate un pachetel cu un cartof copt, este f bun.
Saramura (crap sau biban).
Se face pestele pe gratar (cel mai bine pe o placa pe care s-a pus sare) apoi se pune intr-o tava. Se toarna deasupra apa fiarta cu ardei iute si sare (daca nu l-ati facut pe placa). Se serveste cu mamaliga.
Eu pentru plachie prajesc putin pestele inainte de a il pune in sos.
A... si evident ciorbele de peste, boulabaise-ul si zarzuela mmmmm....