existentiale cu peste :D

•  
    • 2894 mesaje
    12 Mar 2008, 23:58
    0 0
    problema mea existentiala de saptamana asta am primit 2 pestisori care dorm, ma rog, unul inca respira, dar am asteptat sa moara de tot si apoi am bagat cutitul in el, dar:
    - nu stiu cum sa gatesc somnul
    - nu stiu cum dumnezeu o sa reusesc sa ii tai coada si inotatoarele

frate-miu zicea ceva de o tocanita, dar ma depaseste problema si in weekendul asta chiar vreau sa gatesc somnorosii, deocamdata isi fac somnul de veci in congelator.
    o sa gugalesc si netul intre timp, insa daca aveti vreo reteta care v-a iesit v-as fi profund recunoscatoare pentru postarea acesteia

F. Important: din pacate nu imi merge cuptorul de la aragaz, deci va trebui ceva care sa nu implice folosirea acestuia

saru' manutzele de ajutor!
  •  
    • 13910 mesaje
    13 Mar 2008, 00:04
    0 0
    chinte, somnul se gateste fff usor, mai ales la ora asta! bagi cornu'n perna si gata!

acum, referitor la somnii tai (off, peste am uitat sa iau azi din carrefour, la naiba!), poti face ciorbita, apoi ceva la gratar (modul meu preferat de gatit) cu mamaliguta si mujdei neaparat, sau la cuptor (sau pe aragaz, dar pui o plita) cu legume (e simplu, faci un pat de legume -ceapa, morcov, telina, daca agreezi citricele si citeva felii de lamiie si grepfruit, pui animalul peste, apoi iar citeva felii de legume, bulion sau pasta de rosii, vin alb, la cuptor cu el, apoi patrunjel verde)

tocanita de peste???? n-am auzit de asa ceva! dar cine stie?
  •  
    • 4487 mesaje
    13 Mar 2008, 08:40
    0 0
    Deci, deoarece nu-ti merge cuptorul, cel mai bine il faci pe gratar si cu niste legume fierte sau cu mamaliguta si usturoi. Alte alternative nu vad. Iar tocana de peste??? Nici eu nu am auzit. Pup.
  •  
    • 2894 mesaje
    13 Mar 2008, 20:31
    0 0
    multam fain fetelor, pana la urma n-am mai avut rabdare si i-am gatit astazi. de fapt, acum e grozavia pe foc. ellado, i-am facut asa cum ai zis tu, cu pat de legume, dar am uitat sa iau telina de la magazin, am bagat in schimb tone de morcovi si ardei rosu, ceapa si lamai, condimente speciale pentru peste plus bulionul de nota 10 al mamei sa vad ce-o iesi, daca nu e buna de mancat ma jur ca ma las de gatit for ever
  •  
    • 13910 mesaje
    13 Mar 2008, 20:54
    0 0
    chinte, vezi sa nu-l fierbi prea mult, ca apoi iese terci....
  •  
    • 2894 mesaje
    13 Mar 2008, 20:56
    0 0
    bine ca mi-ai zis, dar cred ca e un pic tarziu, s-ar putea sa fi pus cam multa apa vad ca e acolo in cratita un soi de ciorba un pic mai groasa dar e buna la gust. acum nah, am reusit eu sa fac ciorba de burta, sper sa nu ma fac de ras cu pestele asta
  •  
    • 13910 mesaje
    13 Mar 2008, 21:04
    0 0
    pai esti buna in cazul asta, eu nu am facut niciodata ciorba de burta.

daca e gustos e f. bine, data viitoare pui apa mai putina. (si nu uita vinul)
  •  
    • 2894 mesaje
    13 Mar 2008, 21:09
    0 0
    ah, am uitat de vin. si aveam sticla pe masa
    dar, ce ma fac acum? pestele e gata, legumele fierte, e bun de tot la gust dar zace totul intr-o mare balta ce sa fac, sa arunc zeama aia care e in plus? sunt o neindemanatica
  •  
    • 13910 mesaje
    13 Mar 2008, 21:11
    0 0
    nu stiu ce sa zic, poate sa scoti din vasul in care ai facut si sa o ingrosi putin cu ceva (faina sau nu stiu ce) si sa o adaugi in vas, amestecind cu legumele.
    ei, bei vinul separat...sper ca e alb, da?
  •  
    • 2894 mesaje
    13 Mar 2008, 21:18
    0 0
    ei, mie nu prea imi place sa ingros mancaruri cu faina. asta este, o sa scot legumele de acolo si pestele si le voi servi asa. am vin alb, de la ai mei de la dragasani. partea naspa e ca acum vine frate-miu acasa cu amicul ala care ne-a adus pestele din delta si sa vezi ce ma fac eu de ras cu "ciorba" mea
  •  
    • 13910 mesaje
    13 Mar 2008, 21:20
    0 0
    hai mai, lasa, important e ca te-ai straduit....si le dai 2 in 1 ----felul 1 si felul 2---in aceeasi strachina!

(nici eu nu fol faina, dar na! am zis si eu.....)

pofta buna!
  •  
    • 2894 mesaje
    13 Mar 2008, 21:26
    0 0
    sar'na mult pentru urare si pentru sfaturi!
  •  
    • 4487 mesaje
    14 Mar 2008, 08:40
    0 0
    Deci...cum a fost pana la urma??? S-a papat sau....????
  •  
    • 2894 mesaje
    14 Mar 2008, 09:52
    0 0
    s-a papat, a fost f buna la gust