Retete de post
-
0 0Dragele mele gospodine ce gatiti voi de post? Ma rog, ideal ar fi sa nu dureze mult prepararea lor, sa tina de fomica, adica sa ai suficienta energie pentru toate (servici, activitati casnice, mers la sala) si sa fie si gustoase.
Astept ideile voastre! -
postul ma ia nepregatita de fiecare data, si chiar din prima zi am facut cartofi prajiti,care de altfel nu sunt in alimentatia mea, acum deja am evoluat mananc cate 2 salate pe zi (legume sunt pe piata la alegere), ceva cereale cu lapte de soia la micul dejun, in rest fructe, oleaginoase (alune, nuci, migdale etc) pt Ca, se gasesc si dulciuri de post
, ceaiuri si apa dupa preferinte -
Deoarece incerc sa ma hranesc cat mai sanatos, prefer sa prepar eu alimentele ce le servesc in zilele de post. Astfel, ca supe pregatesc ciorbe de zarzavat cu fidea fara oua, ciorbe de fasole verde (din congelator), sau de mazare, cartofi, varza (acum de exemplu e sezonul celei din varza murata), din mazare galbena (pa le noi se gaseste, e la pungute de 500gr ca si lintea), linte, fasole uscata; ca felul II pregatesc pilaf de orez, in care fierb si o mana de mazare (noua nu ne prea place altfel pilaful) langa care fac o tocanita de ciuperci; mai fac cartofi copti cu varza murata si ceapa; tocanita de cartofi, mancare de fasole uscata; dimineata mancam salata de vinete sau zacusca; ca dulciuri mai fac prajituri de post, sau cumpar halva, prune uscatem curmale, stafide.
-
probabil ea mananca un mar la m.d.
eu gatesc de post, nu pt ca e post
imi place orezul ala natur, legume la tigaie ametite 5 minute.
sau paste fainoase mai inchise la culoare(fara a fi prelucrata faina) cu sos de busuioc si parmezan.
salate de tot felul
legume(conopid, broccoli, cartofi, etc)la cuptor condimentate bine.
.......... -
si care-i problema cu zacusca la micu dejun?????? ce te minunezi asa???
eu fac salate multe(uneori pun si tofu), placinta cu ciuperci, un fel de salata orientala(fara ou),paste cu sos de rosii, supe, varza calita, cartofi la cuptor, urzici, spanac....si alte verdeturi....sunt o gramada de mancaruri. mie imi e usor pt ca nu sunt carnivora si imi plac legumele f mult. si zacusca!
la micu dejun. -
Buna fetelor

Mancaruri de post ......pai sa vedem :
exista atat de multe variante, mancare de cartofi la cuptor ( cu masline ceapa multa si ciuperci), mancare de stevie ( cu putin orez), supa de rosii, snitele de soia cu piure si salata asortata, mancare de mazare, fasole verde...sunt multeeee...mi-e deja mi-e foame, ma duc sa pap. Va poop
-
Buna gospodinelor!

O reteta de post pe care o fac eu sunt spaghetele cu dovlecei . Sosul de dovlecei se face asa : se toaca dovleceii cubulete ( la fel ca morcovii la ciorba) si se calesc cu putina ceapa, de fapt eu pun ulei si apa si ii las sa se inmoaie , apoi se adauga pasta de rosii , putin cimbru si piper si gata . Sunt delicioase , nici nu simti ca le-ar lipsi carnita