Retete de post

•  
    • 197 mesaje
    10 Mar 2008, 15:53
    0 0
    Dragele mele gospodine ce gatiti voi de post? Ma rog, ideal ar fi sa nu dureze mult prepararea lor, sa tina de fomica, adica sa ai suficienta energie pentru toate (servici, activitati casnice, mers la sala) si sa fie si gustoase.
    Astept ideile voastre!
  •  
    • 4418 mesaje
    10 Mar 2008, 23:29
    0 0
    gatesc de regula pilaf, varza, ardei de post fara carne dar cu legume, salata tip de beuf fara carne evident si cu maineza vegetala din comertul capitalist, catofi prahjiti, bors de zarzavt, salata orientala de cartofi, salata de fasole, si multe fructe. Pofta buna si spor la gatit!
  •  
    • 60 mesaje
    12 Mar 2008, 17:24
    0 0
    postul ma ia nepregatita de fiecare data, si chiar din prima zi am facut cartofi prajiti,care de altfel nu sunt in alimentatia mea, acum deja am evoluat mananc cate 2 salate pe zi (legume sunt pe piata la alegere), ceva cereale cu lapte de soia la micul dejun, in rest fructe, oleaginoase (alune, nuci, migdale etc) pt Ca, se gasesc si dulciuri de post, ceaiuri si apa dupa preferinte
  •  
    • 1131 mesaje
    13 Mar 2008, 12:07
    0 0
    Deoarece incerc sa ma hranesc cat mai sanatos, prefer sa prepar eu alimentele ce le servesc in zilele de post. Astfel, ca supe pregatesc ciorbe de zarzavat cu fidea fara oua, ciorbe de fasole verde (din congelator), sau de mazare, cartofi, varza (acum de exemplu e sezonul celei din varza murata), din mazare galbena (pa le noi se gaseste, e la pungute de 500gr ca si lintea), linte, fasole uscata; ca felul II pregatesc pilaf de orez, in care fierb si o mana de mazare (noua nu ne prea place altfel pilaful) langa care fac o tocanita de ciuperci; mai fac cartofi copti cu varza murata si ceapa; tocanita de cartofi, mancare de fasole uscata; dimineata mancam salata de vinete sau zacusca; ca dulciuri mai fac prajituri de post, sau cumpar halva, prune uscatem curmale, stafide.
  •  
    • 2439 mesaje
    13 Mar 2008, 12:35
    0 0
    Dimineata zacusca????doamne fereeesteee :o :o
    SANATATE MAXIMA GARANTATA
  •  
    • 1131 mesaje
    17 Mar 2008, 11:59
    0 0
    Nu stiu ce e atat de haios. Spune-mi, macar sa stiu si eu...
  •  
    • 18346 mesaje
    17 Mar 2008, 20:30
    0 0
    probabil ea mananca un mar la m.d.

eu gatesc de post, nu pt ca e post imi place orezul ala natur, legume la tigaie ametite 5 minute.
    sau paste fainoase mai inchise la culoare(fara a fi prelucrata faina) cu sos de busuioc si parmezan.
    salate de tot felul
    legume(conopid, broccoli, cartofi, etc)la cuptor condimentate bine.
    ..........
  •  
    • 260 mesaje
    18 Mar 2008, 14:34
    0 0
    si care-i problema cu zacusca la micu dejun?????? ce te minunezi asa???

eu fac salate multe(uneori pun si tofu), placinta cu ciuperci, un fel de salata orientala(fara ou),paste cu sos de rosii, supe, varza calita, cartofi la cuptor, urzici, spanac....si alte verdeturi....sunt o gramada de mancaruri. mie imi e usor pt ca nu sunt carnivora si imi plac legumele f mult. si zacusca! la micu dejun.
  •  
    • 628 mesaje
    18 Mar 2008, 17:53
    0 0
    Buna fetelor
    Mancaruri de post ......pai sa vedem :
    exista atat de multe variante, mancare de cartofi la cuptor ( cu masline ceapa multa si ciuperci), mancare de stevie ( cu putin orez), supa de rosii, snitele de soia cu piure si salata asortata, mancare de mazare, fasole verde...sunt multeeee...mi-e deja mi-e foame, ma duc sa pap. Va poop
  •  
    • 628 mesaje
    18 Mar 2008, 17:54
    0 0
    sorry for mi-e x 2
  •  
    • 282 mesaje
    21 Mar 2008, 12:53
    0 0
    sarmale,salate,cartofi prajiti,multe fructe si legume,ciorbe din legume de sezon deexemplu cu spanac...
  •  
    • 1555 mesaje
    21 Mar 2008, 14:18
    0 0
    legume, fructe, legume la tigaie,ametite in putin ulei de masline, ciorba de salata, de cartofi, urzici, salata de vinete, fasole batuta, fructe confiate, orez fiert, halva .. mai stau si nemincata mi'e foarte greu sa ma satur din mancarurile de post insa cand e de tinut, tin
  •  
    • 2 mesaje
    23 Mar 2008, 19:37
    0 0
    eu de obicei mananc foarte multe fructe sau mancare de fasole ,bureti,salate se gasesc an comert sunt scumpe dar merita. pofta buna va doresc.
  •  
    • 967 mesaje
    7 Apr 2008, 21:46
    0 0
    Cum se fac snitele de soia? Fierte ,se dau prin faina alba si se prajesc?
  •  
    • 1005 mesaje
    9 Apr 2008, 15:05
    0 0
    Buna gospodinelor!
    O reteta de post pe care o fac eu sunt spaghetele cu dovlecei . Sosul de dovlecei se face asa : se toaca dovleceii cubulete ( la fel ca morcovii la ciorba) si se calesc cu putina ceapa, de fapt eu pun ulei si apa si ii las sa se inmoaie , apoi se adauga pasta de rosii , putin cimbru si piper si gata . Sunt delicioase , nici nu simti ca le-ar lipsi carnita
  •  
    • 8 mesaje
    11 Apr 2008, 13:32
    0 0
    fac niste ciupercute umplute foarte bune
    calesc ceapa si piciorusele tocate marunt ,piper ,sare ,marar si umplu palariutele si le dau la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei de masline
  •  
    • 4418 mesaje
    11 Apr 2008, 15:35
    0 0
    myapya imi plac ciupercutele pe grata cu usturoi facut tip maioneza. Sunt mortale si ti le recomand cu caldura.