masa de pasti

•  
    • 51 mesaje
    29 Mar 2004, 12:29
    0 0
    poate ca este prea devreme dar m-am gandit sa va intreb ce gatiti pentru sarbatori. la mine este mare eveniment: taiem motul fetei mele, teodora, nascuta anul trecut de pasti. ne-am gandit sa-i serbam ziua in fiecare an de pasti indiferent cand cade. va dati seama ca am nascut a doua zi de pasti?
  •  
    • 3 mesaje
    29 Mar 2004, 14:46
    0 0
    Ce frumos!!!!!!!!
    Est eo minune s anasti un copil,dar este si mai mare minunea cand se naste de Sarbatori.
    Va fi norocoasa fetita ta!
    Sa va traiasca!Cum o cheama?
    Si eu imi doresc din tot sufletul un copil.Sunt casatorita de 5 luni si acum vrea si noi sa raman insarcinata.
    Alina
  •  
    • 51 mesaje
    29 Mar 2004, 22:28
    0 0
    Pe fetita mea o cheama Teodora Stefania. I-am pus numele asta pentru ca Teodora inseamna darul lui Dumnezeu si chiar a fost ca un mare dar pentru noi.Aveam un baietel, pe Tudor Stefan si ne doream enorm o fetita insa la ecograf doctor a vazut testicule. O adevarata minune mi s-a parut atunci cand am nascut iar doctorul a spus: iata, baiatul tau e fata!
    Iti doresc din tot sufletul sa ai parte de copilul pe care ti-l doresti pentru ca e mare bucurie la casa omului!
  •  
    • 4 mesaje
    30 Mar 2004, 05:00
    0 0
    Buna Veronica,
    In primult rind sa iti traisca fetiza sa va bucurati de ea
    Pentru ca este o dubla sarbatoare pt voi ,depinde ce invitati ai ,dar poti face aperitive si anume ,oua umplute cu ficat de pui ,ciuperci cu maioneza,icre de peste si sa dai forma unul este asa pe un platou,salata de boeuf decorata cu iepurasi facut din ou,salata de vinete ,platou rece cu chifetlutze mici rorunde ,cas proaspat ,oua fierte ,rosii ,castraveti
    deci sunt citeva aperitive ce le poti face si decora frumos.
    Fiind si pastele poti face ciorba de miel ,drob de miel, fritura la tava cu vin si impanata cu usturoi ,garnitura
    spanacul merge foarte bine la miel ,cu cartofi natur si patrunjel poti avea hrean cu smintina ,poti face o salata din paste ,iar ca desert
    pasca cu brinza de vaci, dobos tort ,un tort carte pt nasi ,citeva prajituri marunte...
    din tot ce te-ar interesa spune si iti voi da retete la toate doar sa alegi ...
  •  
    • 1118 mesaje
    30 Mar 2004, 05:22
    0 0
    Eu am botezat-o pe fetita mea de Pasti in 2000 (tot Teodora).
    Am avut si miel dar noi (sunt din Ardeal jumate-jumate) facem miel umplut care e o bunatate. Ciorba la noi se face cu tarhon si care iar e o minunatie. Fiind Pasti trebuie sa ai cozonaci si pasca pe langa fel de fel prajituri, cele care au crema sunt mai cautate. De tort nu mai vorbesc.
    Eu am cumparat cateva zeci de copane, partea de jos si le-am facut pane. Sunt foarte bune si reci la aperitiv. Salatele de vinete, icre s.a.m.d. Eu am avut multe aperitive si apoi mielul umplut si seara friptura la gratar. Dulciuri, vin , suc si gata! toata lumea e satula. Eu fac in fiecare an din toate dar nu cantitati mari ci prefer sa fie variat si in cantitate mai mica. Spor la treaba.
  •  
    • 59 mesaje
    30 Mar 2004, 13:13
    0 0
    Draga Gindbun,
    te rog poti detalia cum faci friptura la tava? Te rog. Am o pulpa de capra pe care as vrea sa o fac de paste dar nu prea stiu cum.
    Multumesc.
  •  
    • 296 mesaje
    30 Mar 2004, 13:20
    0 0
    sa va traiasca copilasii!
    cum ciorba cu tarhon? dezvolta un pic, te rog;
    la mama acasa se manca de Paste aperitive-drob, branza, chiftelute, masline, ciuperci (ori cu smantana si usturoi ori cu maioneza si marar), ciorba de miel (de fapt din cap, coaste si coada) care e o bunatate, fripturica de pulpa de miel (in vin) cu salata verde, imi ploua in gura, iar la desert cozonac de casa cu multa nuca si cacao; tuica inainte de masa si vin negru dupa masa; calorii cu nemiluita, da' o data pe an e Sfantul Paste, nu?
    la soacra-mea se obisnuieste de Paste sa se faca Tava, asa se numeste, adica: un strat pilaf, un strat ceapa calita solzisori, un strat peste dezosat, prajit separat - o nebunie; friptura de miel la cuptor cu cartofi si pasca desert; a, ciorba, am uitat de ciorba, ea face ciorba de stevie, loboda, spanac si salata verde, usoara si buuuna;
  •  
    • 360 mesaje
    30 Mar 2004, 15:12
    0 0
    Pentru Simochiriac, iata reteta mea de friptura la tava:
    Cu o seara inainte pui carnea, spalata bine si portionata, in: apa, vin alb, usturoi, piper, dafin, delikat.
    A doua zi, cu 4-5 ore inainte de servire, asezi bucatile de carne in tava, pui zeama ramasa deasupra si mai completezi cu apa pana se acopera. O lasi sa fiarba la foc mic, avand grija sa o stropesti din cand in cand (destul de des) cu zeama din tava si sa intorci bucatile sa se patrunda bine. Mai adaugi apa din cand in cand, nu o lasi sa scada de tot. Cand carnea este moale, deci s-a termnat de fiert, lasi zeama sa scada, pui un pic de ulei, daca nu a lasat grasime, o lasi sa se rumneneasca, apoi adaugi 1 pahar vin alb sec si doi -trei catei usturoi pisati, repartizati uniform. Mai lasi sa clocoteasca un pic cu vinul si..gata!! Este delicioasa, se face usor iar eu o practic pentru orice fel de carne.
  •  
    • 59 mesaje
    30 Mar 2004, 15:28
    0 0
    Multumesc mult bmg18,suna delicios si voi aplica reteta.
    Cum ma sfatuiesti sa las pulpa intreaga sau sa scot felii ca pt friptura? Multumesc din nou
    Te pup
  •  
    • 360 mesaje
    30 Mar 2004, 16:45
    0 0
    Iese buna si intreaga, eu prefer insa sa tai felii de carne mai groase, cam de 3 cm fiecare. astfel, carnea iese mai rumenita si mai bine "patrunsa".
  •  
    • 4 mesaje
    1 Apr 2004, 06:56
    0 0
    buna fetelor!
    pentru simochiriac
    Carnea ce o vrei sa o pregatesti pt pasti ...e bine sa marinezi sa pui 250ml
    apa 250ml vin alb boabe de piper usturoi
    o frunzulitza de cimbru si o frunza de rozmarin,sare un pic de vegeta sau delicat ..o poti marina intreaga sau sa o dezosezi ...daca o dezosezi sa o faci de grosimea a doua degete sa fie
    apoi o rulezi si o legi sa stea rulata
    ..poti sa umpli cu maruntaiele de la miel sau ied ce ai apoi sa o rulezi
    o poti lasa intraga asa cu os si iei u ncutit ascutit cu varf si intepi si sa pui catei de usturoi injumatatiti
    pui in tava ,torni lichidul marinat si ulei si acopri tava cu folium aliminum
    (staniol) dai la 400 temperatura si lasi o ora , depinde de felul carnii o intorci pe partea cealalta si lasi la fel ...apoi iei folium aluminium si lasi sa se rumeneasca frumos ,sa nu lasi fritura sa se usuce
    O friptura de orice fel daca este lasata intreaga este mult mai gustoasa
    pt ca tot sucul ramine in ea.
    se pute face umplutura si din ficat de pui cu ciuperci cu oua fierte la mijloc
    are un aspect frumos cind este taiat...
    iar prajituri daca va intereseaza sau orice alta mincaare va stau la dispozitie
    la ciorba de miel leusteanul este cel ce o face f buna
    va pupic si astept sa spuneti ce ati dori sa aflati ...
  •  
    • 4 mesaje
    1 Apr 2004, 06:59
    0 0
    uitasem ca rulada deci se poate umple cu drob de miel sau ied
    si scuzati-mi eventuale greseli am vazut dupa ce am postat va pupic
  •  
    • 1118 mesaje
    4 Apr 2004, 18:07
    0 0
    Pt Andreea Ion
    Ciorba de miel cu tarhon: reteta ungureasca.
    Punem carnea la fiert (cap etc etc. ma rog, ce puneti de obicei la ciorba de miel)dupa ce luati spuma puneti legumele dar intregi morcovi, patrunjel si telina (le scoateti din ciorba cand s-au fiert), doar ceapa o tocati. Curatati cativa cartofi si-i taiati cuburi adaugandu-i in ciorba dar mai tarziu nu cu restul de legume. Cand cartofii s-au fiert amestecam putina faina cu apa si adaugam in ciorba. Se da gust cu vegeta,sare. Se acreste cu otet si la sfarsit se pune tarhonul, cateva frunzulite pt ca are o aroma foarte puternica. Ciorba asta are culoare albicioasa e putin cremoasa si e tara, tare buna.