Sosuri!!!
-
0 0Buna, fetelor!
As vrea niste retete de sosuri pentru legume fierte ca tin un regim (nu drastic) si m-am saturat deja de legumele fierte...nu au gust...
Sosuri mai light, asa....fara usturoi si ceapa...
Multumesc mult!
-
stiu ca sosul de rosii e cel mai indicat in diete.
rosiile proaspete, oparite, apoi li se "ciupeste" coaja putin si se baga in apa receee. se curata, se toaca marunt, si se incalzesc cu putin unt, intr-o tigaie. condimente si gata. bun pt paste, etc
sau ceva ce imi place mie: tot pt paste: in tigaie tefal se pune o lingura ulei de masline, iaurt, condimente, si zeama de lamaie(cat sa aiba un gust acrisor). asta imi place la nebunie, cu paste, lacs, si o salata.
ceva ce am primit, dar nu am incercat: o lingura ulei masline, doo linguri de vin alb, o lingura zeama de lamaie, cateva picaturi de apa, si basilicum(busuioc proaspat) taiat marunt. in tigaie tefal. nu stiu cum e, dar daca aflati si va place poate incerc si eu. -
Un sos extraordinar care merge de minune la legume, inclusiv la cele crude, este sosul de branza:
O cutie de iaurt degresat (sau smantana daca nu tii regim), o bucata (100-150 gr.) de gorgonzola/blue cheese/feta/sau orice branza moale si grasa, sare, piper, marar si patrunjel, cateva linguri de ulei de masline (3-4). Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca. Sosul rezultat poate fi folosit nu numai la legume ci si la fripturi. -
anda, cel mai bine este sa iti faci o minima colectie de mirodenii:
piper negru (este cel mai sanatos si aromat)
boia de ardei (dulce si iute)
cimbru
oregano
busuioc
ghimbir
chimen
plus niste sosuri si oteturi:
sos de soia
sos de rodii
mustar
otet de mere
otet balsamic
avand la dispozitie cele de mai sus, o sa poti sa inventezi cate un dressing in fiecare zi.
-
ai incercat doar sa oparesti legumele sau fructele? astfel isi pastreaza toate proprietatile si consistenta, cat despre sosuri fii inventiva, io m-am dotat cu fel de fel de combinatii de mixuri condimentate pt paste, pt pui, pt salate etc; se clocoteste apa, se pun alimentele si se tin 1-2 min, apoi se scurg si se spala cu apa rece; sau poti manca in limite normale, dar dupa fiecare masa bea o infuzie de busuioc sau menta, chiar si apa fiarta; sanatate maxima si nu mai pune totul "la stomac" in cazul tau la colon