Sosuri!!!

•  
    • 381 mesaje
    4 Mar 2008, 12:20
    0 0
    Buna, fetelor!

As vrea niste retete de sosuri pentru legume fierte ca tin un regim (nu drastic) si m-am saturat deja de legumele fierte...nu au gust...
    Sosuri mai light, asa....fara usturoi si ceapa...

Multumesc mult!
  •  
    • 412 mesaje
    4 Mar 2008, 17:31
    0 0
    si eu vreau si eu vreau !! de cand tot zic ca ma pun sa manc fierturi... si daca ar suna bine vreun sos poate as avea mai multa vointa !
  •  
    • 18346 mesaje
    5 Mar 2008, 23:54
    0 0
    stiu ca sosul de rosii e cel mai indicat in diete.

rosiile proaspete, oparite, apoi li se "ciupeste" coaja putin si se baga in apa receee. se curata, se toaca marunt, si se incalzesc cu putin unt, intr-o tigaie. condimente si gata. bun pt paste, etc

sau ceva ce imi place mie: tot pt paste: in tigaie tefal se pune o lingura ulei de masline, iaurt, condimente, si zeama de lamaie(cat sa aiba un gust acrisor). asta imi place la nebunie, cu paste, lacs, si o salata.

ceva ce am primit, dar nu am incercat: o lingura ulei masline, doo linguri de vin alb, o lingura zeama de lamaie, cateva picaturi de apa, si basilicum(busuioc proaspat) taiat marunt. in tigaie tefal. nu stiu cum e, dar daca aflati si va place poate incerc si eu.
  •  
    • 22 mesaje
    6 Mar 2008, 09:28
    1 0
    Dar daca tii regim de ce mananci legume fierte? ca sa nu ai nici o vitamina in organism?!?! Mai bine mananca salata de legume cu sos de iaurt sau smantana. Fa o crema de branza cu ceapa si marar ca e excelenta, de la branza primesti calciu,iar ceapa iti curata si tonifica organismul.Ce zici?
  •  
    • 381 mesaje
    6 Mar 2008, 11:41
    0 0
    Scumpo, mananc legume fierte pt ca am colon iritabil, si nu pot sa mananc legume si fructe proaspete.
    Fac acid si imi irita colonul.
    Desi imi plac enorm!

De ceapa nici nu se pune problema.Nu am voie.
  •  
    • 22 mesaje
    7 Mar 2008, 08:09
    0 0
    Ah,scuza/ma,acuma m/am uitat la postul tau si am vazut ca ai scris ''fara usturoi si ceapa''...greseala mea! Atunci nu ma pricep la sosuri de-astea mai light,si nu trebuia sa postez nici un mesaj.Pup!
  •  
    • 2487 mesaje
    7 Mar 2008, 10:10
    0 0
    Buna, eu am incercat cu ulei si otet ca la o salata obijnuita si merge ,dar alte idei de moment ar fi suc de rosii cu ierburi aromate care iti plac tie,iaurt/sminintina cu marar/patrunjel un pic de lamiie,sau cu brinzica de vaci .
  •  
    • 2831 mesaje
    7 Mar 2008, 12:31
    0 0
    Un sos extraordinar care merge de minune la legume, inclusiv la cele crude, este sosul de branza:

O cutie de iaurt degresat (sau smantana daca nu tii regim), o bucata (100-150 gr.) de gorgonzola/blue cheese/feta/sau orice branza moale si grasa, sare, piper, marar si patrunjel, cateva linguri de ulei de masline (3-4). Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca. Sosul rezultat poate fi folosit nu numai la legume ci si la fripturi.
  •  
    • 18346 mesaje
    7 Mar 2008, 19:57
    0 0
    aaa, daca vrei poti face legumele si la cuptor. fara ulei. cu ceva apa, si eventual oparite in prealabil. condimentate si ceva parmezan la sfarsit.
  •  
    • 1364 mesaje
    9 Mar 2008, 17:55
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 3036 mesaje
    10 Mar 2008, 16:34
    0 0
    anda, cel mai bine este sa iti faci o minima colectie de mirodenii:

piper negru (este cel mai sanatos si aromat)
    boia de ardei (dulce si iute)
    cimbru
    oregano
    busuioc
    ghimbir
    chimen

plus niste sosuri si oteturi:

sos de soia
    sos de rodii
    mustar
    otet de mere
    otet balsamic

avand la dispozitie cele de mai sus, o sa poti sa inventezi cate un dressing in fiecare zi.
  •  
    • 60 mesaje
    12 Mar 2008, 17:51
    0 0
    ai incercat doar sa oparesti legumele sau fructele? astfel isi pastreaza toate proprietatile si consistenta, cat despre sosuri fii inventiva, io m-am dotat cu fel de fel de combinatii de mixuri condimentate pt paste, pt pui, pt salate etc; se clocoteste apa, se pun alimentele si se tin 1-2 min, apoi se scurg si se spala cu apa rece; sau poti manca in limite normale, dar dupa fiecare masa bea o infuzie de busuioc sau menta, chiar si apa fiarta; sanatate maxima si nu mai pune totul "la stomac" in cazul tau la colon
  •  
    • 381 mesaje
    12 Mar 2008, 20:57
    0 0
    Multumesc foarte mult pt idei.

Nici Mirodeniile nu-mi fac prea bine...le simt imediat.
    Din pacate, nici smantana nu-mi face bine--la fiere!

Cate baiuri am!

Va pupic.