Piure
-
0 0Fetelor cum diversificati piureul?Altceva decat clasicul:cartofi,unt,lapte...
-
Cand fierb cartofii, adaug si telina radacin si ceapa (la un kg de cartofi, o telina mica - sau o felie de telina mare - si o ceapa mica), intregi. Dupa ce au fiert le pasezi impreuna. Sau, in loc telina si ceapa, pun la fiert cativa catei de usturoi. In post, nu pun unt si lapte, pun ceapa tocata marunt si prajita in ulei sau margarina si subtiez cu putian zeama in care au fiert cartofii. Poti imbunatati gustul punand la fiert vegeta sau cuburi de legume sau de ciuperci (daca folosesti produse de genul asta). Sau, poti folosi in loc de unt si lapte, slaninuta afumata, taiata marunt si topita in tigaie, amesteci cartofii pasati cu grasime si buncatelele de slaninuta rumenite rezultate. Cand aduci la masa, peste pireul cu unt si lapte poti pune un praf de nucusoara rasa (stii condimentul) sau un praf de piper alb. Sau il poti urna cu ketchup.
-
da da , si eu folosesc ou in piure , m-a invatat mama mea care e in italia , se pare ca acolo doar asa se face ! ilinka .. apropo de porumbul la conserva .. ce parere ai de el ? eu cumpar , folosesc la o salata , langa un cartof prajit cu carnita.. si restul mananc gol ! imi place f mult ! oare nu e asa sanatos ?