bucatarie pachistaneza

•  
    • 452 mesaje
    27 Feb 2008, 21:15
    1 0
    Buna fetelor! ati incercat vreodata sa preparati mancare pachistaneza? Cunoaste cineva din voi citeva retete culinare care v-au placut cel mai mult. Care e diferenta dintre bucataria pachistaneza si bucataria romaneasca? Cine cunoaste retete le poate posta aici.
  •  
    • 24 mesaje
    28 Feb 2008, 09:24
    0 0
    uite aici o adresa unde gasesti o reteta http://forum.desprecopii.com/forum//portal.asp?ContentID=717&CategoryID=159
  •  
    • 452 mesaje
    29 Feb 2008, 00:23
    0 0
    Vreau sa stiu parerea acelor fete care au incercat cu mana lor vre-un fel de muncare din bucataria pachistaneza, ca asa pe net pot gasi multe retete printr-un simplu click.
  •  
    • 24 mesaje
    2 Mar 2008, 11:01
    0 0
    Intreaba si tu persoanele care au scris reteta pe net. Ele iti pot spune.
  •  
    • 3036 mesaje
    4 Mar 2008, 13:54
    0 0
    stelyana, eu gatesc destul de des mancare in stil indian (cu care cel pakistanez se asemana f mult).

in principiu, mancarea lor este mult mai aromata decat a noastra (folosesc multe mirodenii, multe dintre ele aproape necunoscute in gastronomia romaneasca), motiv pentru care unii occidentali nu prea o agreaza.

ce anume te intereseaza sa stii, mai exact?
  •  
    • 452 mesaje
    4 Mar 2008, 19:18
    0 0
    Am primit o invitatie de la cineva care mi-a spus ca va pregati mancare pachistaneza si imi spunea ca mancarea are un alt gust si altfel se pregara in comparatie cu mancarea romaneasca, la fel cu multe arome, nu mi-a dat prea multe detalii pentru ca a zis ca surpriza nu va mai fi surpriza. Nu ma intereseaza un anume fel de mancare vroiam sa stiu de la voi, c-am la ce ma pot astepta...stiu doar ca pachistanezii comendimenteaza foarte mult mancarea, si le place foarte mult mancarea cu mult piper si ardei iute. Daca exista eve pe acest forum care cunosc anumite retete sunt binevenite sa le scrie aici, si poate le incercam sa le si preparam in bucataria noastra.
  •  
    • 3036 mesaje
    5 Mar 2008, 11:36
    0 0
    mirodeniile respective nu-s neaparat foarte iuti - de obicei sunt doar usor picante si foarte aromate. depinde si de modul de preparare - de exemplu, ghimbirul proaspat este parfumat si picant cand este crud, insa dupa ce e preparat termic ramane doar foarte aromat. in schimb, ghimbirul uscat este la fel de picant si inainte, si dupa preparare.

acuma, fireste, depinde de gustul fiecaruia... bineinteles, cui ii place mancarea foarte picanta va alege sa gateasca, dintr-un milion de retete disponibile, doar mancarurile picante.

ca idee generala:
    - uleiul se pune la incins (se prefera untul clarifiat), se pun diverse mirodenii in el (ex: dafin, chimen, cumin, coriandru), ca sa se aromeze, apoi se pun legumele si/sau carnea, se adauga o a doua serie de mirodenii - de obicei, turmeric, piper, boia de ardei, ghimbir cand e vorba de mancare cu legume si orez, ori hing (ferula asafoetida) cand e vorba de mancaruri cu carne sau boabe uscate.

in loc de patrunjel, se folosesc frunze proaspete de coriandru (cilantr.
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    6 Mar 2008, 11:19
    0 0
    buna Donna, imi poti da mie o reteta packistaneza? Orez sau paste daca se poate , multumesc anticipat