faina de porumb
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
22 Feb 2008, 11:340 0ce este faina de porumb...in moldova, faina de porumb = malai....am intalnit retete fine care cer faina de porumb...in nici un caz nu se refera la malai si-n plus cantitatile cerute sunt de ordinul zecilor de grame....este vorba de amidon?
-
22 Feb 2008, 11:50Eu am vazut in germania faina de porumb. Porumbul este macinat foarte fin si este exact ca faina la aspect numai culoarea difera.Cauta prin magazinele mai mari, cred ca vei gasi poate importat.
-
23 Feb 2008, 12:59Cred ca in acele retete este vorba de amidon din porumb (pentru ca mai este si amidon din cartofi). Dar exista si faina foarte fina din porumb, am vazut o data la piata la un om care avea de vanzare saci cu faina de diverse tipuri, tarate, sprot etc. Cred ca era morar. Faina asta fina caut-o prin supermarketuri, la magazinele naturiste (dar acolo este foarte scumpa, dar oricum tie iti trebuie in cantitati foarte micii pentru acele retete) sau poate ai noroc la piata, poate mai vine vreun morar. Amidon de porumb se gaseste usor, cam prin toate magazinele alimentare, dar sa fii atenta la ambalaj sa fie din porumb (daca asa cere reteta...).
Înapoi la: Forum » Gastronomie