lapte de cocos
-
0 0am gasit retete pt aluat in care se folosea laptele de cocos....iar aluatul iesea super pufos...unde gasim asa ceva?...n-am vazut prin super marketuri...avem asa ceva?
-
Ingrediente
un file de porc sau vita(am facut cu vita)
o legatura de ceapa verde
o legatura de coriandru verde
ghimber proaspat 2 linguri tocat fin
2-3 catei de usturoi
un ardei iute taiat fin(am pus doar jumatate)
un praf de nucsoara
doua trei linguri sos de soia
o conserva de lapte de cocos
o lamaie verde
o lingura ulei
Mod de preparare
Se incinge o tigaie la foc iute si se perpeleste fileul pe toate partile pana isi pierde culoarea de carne cruda. Se pune in vasul Yena.
In aceasi tigaie se pune o lingura de ulei si se rumenesc coriandru,ceapa verde, ardeiul, usturoiul, ghimberul taiate fin circa 7 minute.
SE adauga nucsoara, zeama de lamaie si sosul soia. Se mai lasa 3 minute pe foc.Se pune apoi peste fileul din vas.
Se toarna laptele de cocos si se da la cuptor circa o ora.Eu l-am lasat chiar mai mult. -
stea cu cocos
Pt. aluat: 3 oua. 125 gr. unt, 50 gr. zahar, un varf de cutit de sare, 4 linguri crema de ciocolata( Nutella), 125 gr. faina, o lingurita praf de copt
Pt. umplutura: 150 gr. mascarpone, 4 linguri zahar pudra, 6 linguri lapte de cocos, 4 foi de gelatine, 250 ml. frisca, 100 gr. fulgi de cocos
Pt. ornat: 250 ml. frisca, 1 lingura zahar pudra, 1 lingura praf de intarit frisca, 50 gr. fulgi de cocos, 100 gr. crema de ciocolata.
Mod de preparare
Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu restul. Albusul se bate spuma tare si se amesteca si el. Totul se pune intr-o forma in prealabil unsa (forma de stea) si se da cuptor pt. ca. 45 minute la 160 grade(cuptor electric), adica foc potrivit. Mascarpone, zaharul pudra si laptele de cocos se amesteca. Gelatina topita se amesteca in crema si se pune la rece pana cand incepe sa se faca ca un jeleu. Frisca batuta tare se amesteca cu fulgii de cocos.
Blatul gata, se taie de 2 ori pe orizontala, prima foaie se unge cu crema, se pune a doua foaie care e unsa din nou cu cremasi se aseaza a treia foaie.
Pt. ornat, frisca cu zaharul pudra si praful de intarit frisca se bat pana devine tare si se unge tortul de jur imprejur si de-asupra cu amestecul. Se pun fulgi de cocos pe tort si cu crema de ciocolata incalzita se orneaza. -
banane in aluat de cocos
Ingrediente
3-4 banane (nu prea coapte), 40 g unt/sau margarina, 70 g faina de orez/sau grau, 100 ml lapte de cocos din doza, 1 lingura de miere, un strop de sare
Mod de preparare
Se amesteca laptele de cocos, faina, praful de sare, untul topit si se mixeaza bine. Adaugam mierea, amestecam iar. Taiem bananele in jumatate, apoi din nou pe jumatate dar pe lungime. In timp ce incingem untul dam bananele prin aluat. Cand uleiul sfaraie bine, punem bananele. Le rumenim pe ambele parti dupa care le punem pe un gratar la scurs. -
desert cu orez si mango
Se face un lapte cu orez mai grosut din 500 ml lapte , 100ml lapte de cocos, 200g orez,zahar cat de dulce vreti, zahar vanilat
Intre timp facem un sirop din 2 -3 linguri de zahar si putina apa si lasam pe foc sa se lege un pic, punem mango taiat felii mai grosute si lasam la foc mic 2-3 min.
Asezam feliile de mango deasupra si stropim cu sirop si scortisoara de jur imprejur