panacota

•  
    • 51 mesaje
    13 Feb 2008, 13:12
    0 0
    am gasit-o in grecia in supermarket-uri si ma intreb daca exista si o reteta pt ea....so.....aveti idee cum se face?
  •  
    • 18346 mesaje
    13 Feb 2008, 22:23
    0 0
    ah, nu prea cred ca ai sa gasesti reteta.
  •  
    • 553 mesaje
    14 Feb 2008, 08:36
    0 0
    Panacota de vanilie
    Acest desert este foarte apreciat in Grecia.Pentru prepararea a 5 portii de cate 60 grame fiecare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 150 ml lapte cu 0% grasime
    - 20 grame fructoza
    - 10 grame felii gelatina
    - 1 doza vanilie (praf)

- 5 grame lichior Cointreau
    - 100 de grame smantana

Mod de preparare:
    Introducem feliile de gelatina in putina apa rece pana se inmoaie. Fierbem laptele impreuna cu fructoza. Cand laptele este fiert, dam deoparte catita de pe aragaz..
    Gelatina inmuiata se introduce in lapte. In continuare adaugam vanilia, lichiorul Cointreau si smantana (crema de lapte).
    Amestecam foarte bine si introducem crema formata in formele alese. Formele trebuie sa aibe o capacitate de aproximativ 60 de grame. Dam formele la rece in frigider pentru aproximativ 3 ore.

Pentru decorarea panacotei putem folosi gem sau dulceata ori sosuri de caramel, capsune, ciocolata sau de fructe.

p.s reteta asta n-am probat-o e de pe site-ul elady.ro

pannacotta

500 gr frisca
    7,5 gr foi de gelatina
    150 gr di zahar
    1 lamaie
    1 baton de vanilie

gelatina se pune apa rece. intr-un vas se incalzeste usor frisca cu batonul de vanilie. se scoate batonul de vanilie, se adauga 80 g zahar si gelatina stoarsa in prealabil, si se lasa la foc mic, amestecand continuu. se ia de pe foc, si cand se raceste un pic se pune restul de zahar, 2 linguri de apa si cateva picaturi de lamaie. Se pune din nou pe foc, pana incepe sa fiarba. Dupa care, se lasa la racit, se varsa in forme si se pune in frigider.

si asta tot neprobata.

si ar mai fi aici in forum
    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=24857&forum=10&10
  •  
    • 51 mesaje
    14 Feb 2008, 11:13
    0 0
    se gasesc la noi fructoza si foi de gelatina?..la noi...romania..
  •  
    • 24 mesaje
    14 Feb 2008, 22:47
    0 0
    poti inlocui fructoza cu zahar, dar trebuie sa pui mai mult zahar pentru ca fructoza e mult mai dulce de 1,5-2 ori si in loc de foi de gelatina pune gelatine marunta in aceeasi cantitate.
  •  
    • 13910 mesaje
    14 Feb 2008, 23:06
    0 0
    phllory, se gasesc...si fructoza si gelatina si multe alte chestii de care nici nu am auzit....
  •  
    • 18346 mesaje
    15 Feb 2008, 01:36
    0 0
    de ce m-oi fi gandit la pannetane(sau cum se scrie?)

scuze!