CAFENEAUA "LA EVA",PROGRAM NON-STOP
-
0 0S-au tot aruncat zvonuri ca se deschide o noua cafenea.Iat-o deci,in toata splendoarea,cu miros de primavara si cafea proaspat macinata si prajita.Zugraveala reimprospatata,culori vii,crude,mobilier de ratan si mitzoase pe jos.Focul arde inca in semineu,iar pe policioara am adus obiecte argintate sterse de patina vremii.
La ferestre,cativa cactusi infloriti,violete de parma,ficusi,aloe vera si alte flori ne ametesc cu parfumul lor...
La intrare ne intampina prietenos doua ghivece mari cu pomi ornamentali,gata sa ne incante cu bolta ce urmeaza sa ne umbreasca in zilele toride de vara.
Perdele dantelate in ferestre ne ofera intimitate,dar si invita,totodata,trecatori grabiti,sa respire pt o clipa izul proaspat si imbietor de primavara topita in cafeaua aburinda.
Veniti,deci,in noua cafenea "La Eva",unde oricine poate intra,cu conditia esentiala si suficienta....sa uite de griji. -
va salut pe toti ! chiar imi era pofta de o cafea fierbinte si nu aveam companie la aceasta ora.
mmm, m-ai dat gata cu florile din fereastra ! ma declar client fidel !
cand ai inceput sa descrii locatia parca am vazut reclama unde se serveste cafeaua in anticariat.atmosfera boema, lux..numai ca in cafeneaua ,,La Eva'' totul e mai romantic, intim si relaxant. -
Willyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Mama, mama ce cafenea ai deschis. Deja avem si clienti noi.
Nu-i rau, numai ca am asa o impresie ca ne vor parasi cam repede clientii cei noi. Bine ar fi sa nu faca asta, dar...depinde numai de ele(ei).
Deci si prin urmare, normal ca m-am infiintat si eu la noua cafenea. Eu imi savurez ceaiul si cicoarea langa fereastra unde sunt si niste floricele, ca tare mult imi plac.
Numai cand ma gandesc ca vine iar frigul, ma infrigurez si ma asez apoi langa semineu unde focul arde si stau pe mitoase si...ce bine este.
Mmmmm.....mi-e dor de Mrrrrr, Ellado (nu a mai dat pe aici demult
)....haideti la o cafea tare buna.
In curand isi va face aparitia si Miss.
Am asa o banuiala. -
Buna seara!Eram in treacat pe aici si am simtit mirosul ametitor de cafea.Cu toate ca sar peste acest tabiet seara,acum voi face o exceptie si voi intra in aceasta cafenea cu aspect rustic,tocmai pe gustul meu.Fac si eu parte din"lumea noua" de pe aici,insa va asigur ca nu voi disparea atat de repede.Trust me!
-
Buna seara,dragele noastre "dive"(cum ii place lui Christianix sa ne spuna)si scumpii nostri adami!Bine ati venit si revenit in noua noastra cafnea!Lasati-ma sa-mi exercit partea mea de "patronat"prin a va invita la cea mai buna cafeluta "five o'clock",fara cofeina alaturi de care sa nu lipseasca fursecul fin cu migdale.
Sper sa va simtiti cel putin la fel de bine ca in vechea cafenea cu atat mai mult cu cat am aranjat,pt serile inca racoroase,sa avem o mica terasa cu canapele comode si perne aruncate "la intamplare"pe ele(intamplare de altfel fericita pt clientii obositi),iar,langa fiecare canapea sa existe cate un felinar ce are la baza lui o minisemineu rotund.Sorbind agale cate o gura de cafea,ceai,ciocolada calda,clientii sa arunce cu gesturi lenese cate un lemn in foc si sa aibe si posibilitatea sa aleaga din cutia de pe masa betisoare parfumate dupa placul lor.
Scanteie,draga,simt ca cel mai bine s-ar potrivi cate un goblen(cel putin) pe perete,decat grafica moderna sau copii mai mult sau mai putin reusite dupa Grigorescu.
Miss,te asteptam cu cate o floare din ale tale,ce te lasa inima sa ne aduci,spre a ne incanta si mai mult simturile...
O biblioteca din lemn de nuc va asteapta sa o imbogatiti cu ce carti mai interesante aveti prin casa si nu ne-ar strica macar cate o mica prezentare a lor,in ideea ca dorim sa le lecturam in muzica lemnelor trosnind in foc si insotiti de gustul fin al bomboanelor cu visine...
Bucurii,tristeti,impliniri,suferinte...pe toate le asteptam caci nimic nu e mai usor de trait decat ceva bun/rau impartit cu cei dragi sufletelor noastre.
O seara/dimineata/ziua/viata cat mai linistita va doresc!
"Leave hope ye who enter"spune Dante in Divina Comedie.
Lasati oboseala voi cei ce intrati aici si aruncati-va in mrejele calmului,armoniei si,de ce nu,prieteniei din cafeneaua "LA EVA"! -
Buna dimineata, lume!
Deci aici erati!
Tot stateam sa numar cati de "INCHIS" scrie pe usa vechii cafenele...
Bun venit celor care acum au descoperit cafeneaua! Ah, sa nu uit, toate aprecierile pentru noul design, Willya!
Desi inca ma intreb unde ai gasit tu cactusi infloriti in sezonul asta...
eu pot aduce doar niste kalanchoe splendizi cu flori rosii, sunt singurii care nu tin cont de iarna.
Mai zabovesc cu voi la o cafea si plec grabita, spre o zi plina si -sper eu! - cu spor! Ceea ce va doresc si voua!
-
sunt dintre cei noi, dar vechi bautori de cafea!
pe azi sunt deja la a doua cafea cu lapte (prima fuse un ness tare, asa, ca de trezire).
sper ca mai variati bauturile, caci incerc sa ma las de cafea. adica sa reduc consumul zilnic de la 3-4 nessuri mari la cel mult o cafea cu lapte. din pacate, nu este azi ziua de lasat! deja am pecit-o!
ah, si nu fac nimic deosebit, insa acest viciu m-a prins de mai bine de 10 ani! wow, cum a trecut timpul!!! -
ah, si daca tot v-am prins pe aici (cele care mai sunteti prin cafenea), spuneti-mi si mie cu ce beti cafeaua dimineata? ca am io ideea nasoala ca daca mananc ceva pe langa cafea se depune pe mine! si asa ma pacalesc pana ajung la munca, cand, pe la pranz, in disperare de cauza si in foamete mare, esuez in bomboane, ciocolata si covrigi!!!
-
Buna dimineata,multumim de tratatie dle Cristi,cautam si noi cartile sa le citim,Scanteie.Florile,draga Miss?Din Real.Daca faci o vizita in supermarketul acela vei gasi la sectiunea florarie,tot felul de cactusi chiar infloriti.Si sincer,chiar am vrut sa-mi iau si eu,dar stiu ca nu ma pricep la ingrijirea florilor si nu vreau sa fiu iara in situatia de a-mi muri florile sub ochii mei.
Vedeti ca am adus lapte direct de la sursa,l-am fiert si am pus si niste croissante calde sub clopul de sticla de pe bar.
O clipa/o ora/o zi linistita tuturor!