orez la cuptor
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
12 Feb 2008, 10:100 0Buna ,
Va rog frumos sa-mi ziceti si mie o reteta de orez cu carne de pui la cuptor.
Multumesc mult! -
12 Feb 2008, 10:28Reteta este cea pe care am invatat-o de la mama, deci se fierbe puiul cam pe jumatate separat si se face o supica din zeama lui ,cu morcove , ceapa si ardei ,orezul se alege daca e cazul si in cratita pe care o vei folosi se prajeste in ulei orezul pina devine usor auriu,ii da gust bun si ia un pic de grasime,se amesteca apoi cu puiul si supa dreasa de sare (sau delicat cind supa se face simpla numai din carne)si se da la cuptor.ps.din pipote si inimi de pui iese absolut grozava.
-
12 Feb 2008, 10:43Depinde cum vrei sa iasa, pilaf sau ca orezul chinezesc, pt pilaf scazut cu pui la cuptor tot asa fac si eu, pun carnea la fiert cu ceapa, morcov, ardei si pe urma spal orezul il calesc cu o ceapa (eu mai pun si cateva ciuperci), si ii pun in loc de apa, zeama in care am fiert carnea (la un pahar orez - 4 pahare lichid) patrunjel tocat si il pun la cuptor intr-o forma din teflon sa nu se lipeasca, pe urma cand este aproape gata, prajesc putin carnea fiarta si o asez peste orez si mai las putin, poti pune carnea neprajita odata cu orezul.
Pt orezul "chinezesc" eu am o oala electrica speciala, acolo pun orez basmati cu bob lung, apa, ulei si sare si se face singur. -
12 Feb 2008, 17:00RETETA PENTRU EVE OCUPATE
o punguta mica (250 gr) de amestec de legume:mazare,morcovi,ardei,porumb,verzisoare...etc
o cana orez
4 cani apa
putin ulei in care se calesc legumele cu orezul,se pune apa,in 20 minute gata mancarica
se mai pune si sare bineinteles,sau delikat
pupici
Înapoi la: Forum » Gastronomie