retete noi
-
0 0Cine stie niste retete noi ca nu mai stiu ce mancare sa ii pregatesc sotului??!!niste idei de ciorbe, orice..
-
Ciorbe : de peste, pui, vitel, porc, legume, de burta, de perisoare, cu afumatura, sau poti cauta si ceva idei de prin ardeal la ciorbe/supe ca sunt foarte gustoase.
Mancare : - sarmale, sarmalute in foi de vita, cartofi umpluti..yamii o minunatie si cu smantanica peste, mai la vara incearca rosii umplute iarasi gustoase, dovlecei umpluti.
- tochituri si aici ai o gama larga sa schimbi modalitatea de gatit cat si diferite tipuri de carne,poti incerca tochituri oltenesti, moldovenesti, ardelenesti in functir de gusturi
- fripturi cu sos sau mai fara sos, la cuptor sau in cratita pe aragaz, sos alb, sos de rosii, cu vin sau fara, cu diferite mirodenii
- peste saramura, prajit in malai sau faina, la cuptor cu diferite legume sau fara, cu sos de rosii gen plachie....
snitele, chiftele, ciuperci pane, diferite legume pane
- mancaruri de diferite legume...de mazare, fasole, conopida, de dovlecei, de ciuperci, legume si ceva carne...
- apoi la fripturi, paneuri poti face o garnitura de cartofi ( la cuptor, natur, piure...), orez in toate chipurile cu sau fara legume, cu sau fara ciuperci...
- salate de vinete, icre, de cartofi + alte legume si ceva dressing sau cu peste afumat cu sau fara ceapa cum va place..., pe linga cartofi pune altceva si ai schimbat gustul si incearca cu diferite maioneze sau cu mai putina maioneza dar pui si smantana sau iaurt; salate de legume + dressing + spirale sau orez....
- musaca de cartofi, vinete, ciuperci....
Ajung ideile?
-
Apropo de asta aceeasi dilema am avut-o acum cateva seri dupa care mi sa facut pofta de ciorba de peste (daca iti place) asta e reteta dupa care l- am facut si a iesit mai bun decat credeam

eştele (circa 1 kg) curăţat de solzi, intestine, branhii (dacă este crap, trebuie să i se scoată osul amar), se taie în bucăţi potrivit de mari (4-5 cm); 200 gr. de zarzavat — morcov, pătrunjel, ţelină — ras pe răzătoare, o ceapă mare , se toacă mărunt zarzavatul şi ceapa se călesc cu 2-3 linguri de ulei, adăugând şi 1-2 ardei graşi tăiaţi felii subţiri. Se stinge cu 1,5 I apă fierbinte şi se fierbe până când zarzavatul este destul de moale. Se adaugă apoi roşii (2 roşii mijlocii) tăiate felii. Ciorba se acreşte cu borş. Dacă ciorba este prea deasă, se mai pune apă. Borşul şi sarea se adaugă înainte de a pune peştele. Când ciorba clocoteşte se pun bucăţile şi capul peştelui; se fierb pe foc mic circa 20 de minute, până ce intră uşor furculiţa în carne; nu trebuie să se sfărâme carnea. Se adaugă pentru aromă, pătrunjel verde tocat.