mancare ungureasca
-
0 0Buna.
Eu sunt noua in club. As vrea si eu o reteta ungureasca. Nu stiu cum se scrie corect dar se pronunta lucicosi. Este o mancare din varza si carne. Poate cineva are reteta si ma poate ajuta. Multumesc -
Este o supa de varza cu carne. Se face o supa de varza cu carne normala si se pune la sfarsit rantas cu bulion (eu nu-l fac cu faina prajita ca nu e prea buna la stomac, ci cu ceapa foarte putin calita si apoi adaugata putina apa si se fierbe pana se topeste; apoi adaugi bulion sau rosii tocate)
-
Uite cum fac eu ciorba asta, care noua ne place la nebunie: intotdeauna pun afumatura - ciolan, costita, orice, numai sa fie cu multa carne. Trag un clocot la carne si arunc prima apa, ca sa ramana zeama limpede. Cand e fiarta carnea, pun 1-2 morcovi intregi, ceapa (intreaga sau taiata, cum vrei), varza si delikat/vegeta/ cuburi knorr etc. Cand sunt gata fierte, adaug rantasul, adica: intr-o tigaie pun niste ulei, o lingura de faina si boia de ardei, pe care apoi le sting cu zeama din ciorba. Torn rantasul peste ciorba, mai las sa traga un clocot, o dreg cu smantana si pun un pic de otet. Pofta buna! (pare complicat, dar nu e. Nu e nici prea sanatoasa din cauza rantasului si a afumaturii, dar e DELICIOASA!)