mancaruri grecesti
-
0 0am sa plec in grecia cu fam si am dorii sa gustam preperate traditionale grecesti dar nu sim ce sa cerem.stie cineva?
-
pastitio (un fel de musaka in care cartofii sunt inlocuiti de macaroane), mancare cu bame, salata cu capere, frigarui (souvlaki), tsatsiki (un sos din iaurt si castravete proaspat), galaktoboureko si halva(prajituri din gris) si nu-mi mai vin in minte acum...sa mananci feta - o branza excelenta care nu e deloc ca cea de la noi, soumada - suc de migdale, ouzo - bautura lor traditionala, tsoureki - cum e cozonacul la ei, asa e tsoureki la ei...numai ca e fara rahat si gust total diferit....
-
A!Si multe,multe preparate din fructe de mare.Mediteraneenii sunt asi in prepararea lor!
Nu rata targurile saptamanale de pe strazi.In fiecare saptamana,o zi,de dimineata pana seara,pe strazile laturalnice,dintr-un capat pana in celalalt,se organizeaza piete.Vei gasi absolut orice si la preturi mai mult decat rezonabile,iar daca mai si negociezi....Merita sa incerci.Si nu te avanta la supermarketurile centrale(asta dc mergi prin Atena),preturile sunt mari,dar spre periferiile gasesti pe cele de cartier de unde merita sa faci cumparaturi si alimentare si haine.In Omonia,gasesti o hala imensa plina cu mancaruri cam din toate zonele lumii...
Iar in Sygrou,spre Glyfada,ii vei vedea pe gay ce sunt atat de bine dichisiti ca si femei,incat ai slabe sanse sa-ti dai seama ca nu sunt.
Sunt multe de vazut si de gustat,sa zic numai in Atena,daramite in toata Grecia... -
eu am fost in peninsula in vacanta acum 2 ani. a fost superb!!!
am mancat multe produse lactate, din lapte de capra, absolut delicioase. mi-au placut si preparatele din miel, facut in toate felurile. dar cel mai mult mi-a placut feta si tzatiki.
ouzo nu prea mi-a placut, dar am baut un vin roz(din pacate nu stiu cum se numeste) si a fost delicios.
ce mi-a mai placut a fost ca la ei orice produs se negociaza. chiar si in magazine. nu rata bijuteriile din aur si banurile, le poti scoate la preturi modice. eu mi-am luat o haina de piele la 20 de euro superba. initial cerea pe ea 70.
distractie faina si profita sa vizitezi cat mai multe locatii!! -
si daca gasesti produse cu mastik , cumpara....masticul este un copac care creste doar in sudul chiosului, o i-la din marea egee, aflata la 7 km de turcia...am stat trei luni in chios vara aceasta...se auzea ca arabii au incercat sa ia mastik de pe chios si sa-l planteze la ei dar n-a avut nici un rost..n-a prins...cik insusi christophor columb a fost in pyrgi (un sat in care toate casele au pe pereti niste desene geometrice oarecum)special pt mastika....