papanasi

•  
    • 51 mesaje
    19 Ian 2008, 18:01
    0 0
    care stie o reteta reusita e papanasi prajiti in ulei? cum le dati forma de inel fara sa se desprinda la prajit?
  •  
    • 2817 mesaje
    19 Ian 2008, 18:19
    0 0
    spre rusinea mea, habar n-am ce-s aia papanasi
    however, am intrat sa-ti zic ca e unu' la "dragoste" care numai de papanasi vorbeste si se lauda ca nimeni nu-i face ca el... asa ca te sfatuiesc ca postezi la "dragoste"
  •  
    • 4418 mesaje
    19 Ian 2008, 18:52
    0 0
    ala unu de la dragoste iti recomanda urmatoarea reteta. E valabil pentru 10 papanasi, daca vrei mai putini injumatatesti cantitatile. Asadar ai nevoie de 1 kg de brinza de vaci scursa bine de zer, 400 g faina, 4 oua, 100 g zahar ceva mai fin, coaja rasa de lamiie (eu pun de portocala ca e mai aromarta parca), 200 ml. ulei, o jumate d ekg d esmintina, bicarbonat si un praf de sare.
    Brinza de vaci s eamesteca cu faina alba , cernuta, bineinteles, cu oualele batute, cu zaharul si cu coaja de lamii e(sau portocala, la alegere). Se amesteca bine toate aceste ingrediente apoi s emodeleaza in forma rotunda, se apasa cu degetul la mijloc sa se formeze o gaura, ca la covrig, si se prejeste in ulei incins pina se rumeneste figurina in cauza. Se serveste cald cu smintina si la alegere si cu dulceata, de regula d ecapsuni ca e semi lichida si parfumata. Pofta buna.
  •  
    • 51 mesaje
    19 Ian 2008, 19:51
    0 0
    multumesc frumos...mai am o intrebare....ce fel de branza ma sfatuiesti sa iau..am inteles ca de vaci dar care-i mai buna....la bunica nu pot sa ma duc pt ca-i prea departe...iar in bucursti, branza care sa arate ca cea a ei nu este....e buna orice branza de floricica de la alimentara?
  •  
    • 51 mesaje
    19 Ian 2008, 19:54
    0 0
    de ce de fiecare data cand scriu V.A.C.A. imi apare floricica?
  •  
    • 13910 mesaje
    19 Ian 2008, 19:56
    0 0
    scuze de pff topic : brinza de floricica! nu m-am putit abtine, rid singura! (al d.racu' programel!)
  •  
    • 4418 mesaje
    19 Ian 2008, 20:06
    0 0
    e foarte buna dar vezi sa fie scursa si sa nu ii fie luata grasimea din ea. Dar daca mergi la piata vei gasi femei care vind acolo brinza de vaci facauta acasa. Dar ia si de la alimentara ca si aceea e buna.Sopor la gatit si pofta buna.
  •  
    • 51 mesaje
    19 Ian 2008, 21:11
    0 0
    ms christianix.......mdeah ellado..foarte amuzant...ellado, are nick-ul tau vreo legatura cu grecia?....as vrea si eu reteta painii cu masline...sper sa nu-mi apara in loc de masline - cirese......stie careva cum se face painea cu masline?
  •  
    • 615 mesaje
    21 Ian 2008, 18:01
    0 0
    Alooo,painea cu masline e specialitatea meaaaa!Ellado mai are de experimentat pe cea normala!
    Ellado,nu te-ai suparat,da?
  •  
    • 51 mesaje
    22 Ian 2008, 15:26
    0 0
    so...ai putea sa-mi dai si mie reteta?..te rog
  •  
    • 3 mesaje
    25 Ian 2008, 15:38
    0 0
    Eu fac papanasii,altfel si anume:
    Se pune apa cu sare la clocotit.
    Intre timp se freaca o bucata de branza de vaci (200 g) cu furculita.
    Se adauga putina sare, putin zahar, un ou intreg, doua linguri de faina si o lingura de gris sau de pesmet.
    Cu mana udata in apa rece se formeaza papanasii si se introduc in apa clocotita.
    Cand sunt gata, se scot cu lingura, se scurg si se servesc cu unt topit, smantana sau cu zahar.
    Daca nu doresti papanasii dietetici pregatiti ca mai sus, poti sa-i prajesti in ulei incins si se servesc cu smantana indulcita cu zahar.