Ulei de masline amar

•  
    • 187 mesaje
    14 Ian 2008, 11:58
    0 0
    Dragele mele...de ceva timp gasesc in comert doar ulei de masline amar si foarte amar...da un gust oribil mancarurilor si salatelor si termin prin a-l folosi in cosmetica...
    Ce marca de ulei de masline folositi voi?...care sa aiba un gust placut si sa imbogateasca mancarurile prin aroma sa...
    va multumesc
    Gabi
  •  
    • 185 mesaje
    14 Ian 2008, 15:19
    0 1
    monini
  •  
    • 187 mesaje
    14 Ian 2008, 15:44
    0 0
    Multumesc mult Ana...o sa-l incerc.
  •  
    • 197 mesaje
    14 Ian 2008, 17:31
    2 1
    costa d'oro sau oliveri-il poggio. dar daca vei folosi ulei de masline extra virgin obtinut prin presare la rece la prajit sa stii ca va fi amar. se foloseste doar pt salate.
  •  
    • 187 mesaje
    14 Ian 2008, 20:40
    0 2
    Suzyka, Costa D'oro extravirgin am avut... si era amar...nu la prajit ci in salate...pe celalalt o sa-l caut la urmatoarea runda de cumparaturi...
    Am cautat detalii despre uleiul de masline extravirgin si am gasit o explicatie despre unele uleiuri amare...si anume ca nu ar fi destul de coapte maslinele in momentul presarii.
    Am fost in seara asta la cumparaturi(Carefour si Kaufland) si mi s-au lungit ochii dupa Monini...nu am gasit...asa ca nu am luat inca...Ana din ce retea de magazine l-ai luat?
    Pupici
  •  
    • 185 mesaje
    15 Ian 2008, 12:12
    0 0
    Buna
    ...am super nervi, dar chiar nu-mi mai amintesc: am luat 5 sticle de cate un kg ultima oara, in vara cred...deoarece nu am timp si nu ma ajuta nimeni la carat cumparaturi....mai am 1 sticla.atat. si in martie expira.
    Sa nu aiba careffour? ciudat....il aduce in Romania, firma de import Cyrom Romania.altceva nu mai stiu...
  •  
    • 129 mesaje
    18 Ian 2008, 23:18
    0 0
    Monini gasesti sigur in Gima.Si mie mi se pare foarte bun.
  •  
    • 4411 mesaje
    22 Ian 2008, 20:09
    1 0
    Uleiul extravirgin este amar;incearca l pe cel pt prajeli,e f bun.Orice marca.Eu am avut chiar si Baneasa.
  •  
    • 187 mesaje
    24 Ian 2008, 12:23
    0 0
    Nu am mai intrat de mult...am fost ocupata...fetelor va multumesc mult pt raspunsuri...o sa incerc si la Gima...
    Nu toate uleiurile extravirgine...de masline...sunt amare...eu tin minte ca pe vremea cand nu se gaseau atatea marci...luam ulei extravirgin f bun...era un deliciu la salate...numai ca in ultimul an am dat numai peste uleiuri amare...ce e mai rau...e ca nu-mi mai amintesc ce marci luam...
    Va pup...o zi minunata...
    Gabi
  •  
    • 33 mesaje
    24 Ian 2008, 13:18
    1 0
    In mod normal uleiul de masline are un gust un pic amarui, dar dupa un timp nici nu-ti mai dai seama.
    Din cate stiu eu uleiul de masline este foarte amar in doua cazuri:
    1. Cand este proaspat extras, are o culoare verde intensa si dupa 3-4 luni se "indulceste" si s-ar putea sa existe si depuneri minore pe fundul sticlei. Se recomanda sa fie consumat foarte proaspat daca nu va deranjeaza gustul puternic amar.
    2. Cand este foate vechi. In cazul asta isi pierde culoarea verde, dupa 2-3 ani are o culoare galben ruginiu. Ar fi mai bine sa nu consumati asemenea ulei de masline, chiar daca pe sticla scrie ca e inca in garantie.