supa legume pt bebelusi
-
5 0Poate sa-mi zica si mie cineva ce legume se pun in supa pt bebelusi si cum se face plz ca nu prea am inteles exact
-
La fel am facut si eu prima oara azi pana sa primesc msg tau acum astep sa vad ce reactie o sa aibe cand o sa-i dau de papa sper sa-i placa

mie medicu mia zis sa incerc sa-i dau carne de curcan ca e mai buna acum nu stiu ce sa zic tu stii ceva despre asta?
oricum iti multumesc mult de tot pt prima oara cand faci ceva nou mai ales pt Bebe tie teama si vrei sa iasa bine ca sa-i placa si sa fie sanatos apropo fata mea are 5 luni si de la 2 saptamani papa cu tetina mare ca nu avea rabdare sa suga la aia mica {e fomista rau
} -
Lotus_flower trimite-mi te rog planul de diversificare la adresa alina_pag@yahoo.com
Multumesc mult
Aara, tu pana la 5 luni i-ai dat doar lapte? Eu am o fetita de 4 luni si jumate si pana acum am alaptat-o exclusiv, insa am inteles ca trebuia sa-i dau deja suculet de fructe sau ceva pasat. Dar ca si tine, pana nu stiu ce anume si cum sa fac, parca nu indraznesc sa-i dau si altceva decat lapte
-
La 4,5 luni sm inceput si iam dat suc de morcov cu lingurita cate 1-2 lingurite ca nui place si nul bea pormo ima bagat si mar tot asa si iam dat mar ras cu biscuite sau cereale 1 zi mar 1 zi cereale dupa ce a papat 3 zile mar iam bagat banan dupa alte trei zile piersica si ii place mult de tot
papa cate 1castronel acum incerc sa o conving cu supa cu legume da nu-i place deloc
Daca vezi ca nui place ceva sa nu fortezi copilu ca pe urma vasrsa si are probleme cu stomacelu{zic pt ca am o cunostinta care a facut asa si acum are proble cu el}si alta chestie nu dati papa la BORCANELE ca nus bune chiar daca toata lumea le lauda nus bune deloc mai bine facem noi in casa cu legume si fructe proaspete{chiar daca e greu sa faci la 2zile alta ca nu mai e buna}mai importanta e sanatatea copilului decat orice yo una asa zic
-
Inca ceva pt masa de fructe va trebuie razatoare de sticla sau de plastic pt bebelusi se gasesc foarte greu yo am cautat 2 saptamani in toate magazinele si in hipermarketuri ca pana la urma sa gasesc la un magazin in piata zic pt ca am incercat si la Blender si la Robotu de bucatarie si nu merge nu iese pasta
-
Am facut rost de la o colega de o carte cu retete pentru bebelusi, dc va intereseaza lasati adresa de mail ca sa v'o pot trimite. Postez cateva retete ca sa vedeti cam despre ce e vorba:
Piure simplu si gustos
(de la cinci luni)
2-3 cartofi mijlocii; o felie (cat o lingura) de carne pasare; 100 ml suc de rosii; putina sare si o frunza de telina; o lingura ulei floarea soarelui
Se fierbe cartoful si carnea cu sare si frunza de telina. Se scurge apa, se adauga sucul de rosii si uleiul si se face un piureu cu mixerul.
DESERT
1-2 mere; 1 para ; (sau 1 piersici); (sau 1 banana); (sau cateva prune); 1-2 linguri de fulgi de ovaz; (sau fulgi de griu); (sau tarate de griu)
(sau tarate de ovaz)
Fructele se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa apoi se amesteca cu mixerul pana se omognizeaza.
Este un desert sanatos, plin de fibre si vitamine. Gustul special adaugat de fulgi sau tarate este pe placul bebeilor.
Iaurtel cu fructe proaspete (dupa 5 luni)
1 iaurtel;1 fruct de sezon
Se zdrobeste fructul, se amesteca cu iaurtelul. Se serveste.
Fructe cu biscuiti (dupa 6 luni)
1 biscuit pentru bebelusi;unul sau mai multe fructe proaspete
Se rupe biscuitul in bucati si se pune sa se inmoaie in sucul fructelor.
Se striveste biscuitul imbibat cu sucul de fructe si se amesteca bine, apoi se serveste.
Daca se da copiilor mai mari de 3 ani acest desert se poate garnisi cu 2-3 linguri de nuca pisata si putin rumenita.
PAPANASI FIERTI
de la 6 luni
150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min.
Pateu
peste 6 luni
3 ficatei de pui se fierb bine in apa cu putina sare si cind sint fierti se paseaza bine cu furculita. Se adauga un galbenus fiert tare, un cubulet de unt si o lingura de smintina.
Dupa 1 an se poate adauga si 1/2 ceapa mica data pe razatoare. Se amesteca foarte bine si se intinde pe piine.
Pireu de dovlecel cu lamaie (dupa 6 luni)
(preparare: 10 min./fierbere: 15 min.)
150 g de dovlecei; 20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana); 1 lingura de suc de lamaie; 1 varf de sare.
Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului.
2. Suc de rosii
1-2 rosii , 1 lingurita de zahar (optional)
Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon.
3. Piure din zarzavatul de la supa
Zarzavatul de la supa (morcov, patrunjel, cartof) se paseaza fierbinte prin sita. Se amesteca cu lapte sau putina smantana, putin unt si zeama de lamaie. Se poate servi ca garnitura, sau felul doi.
4. Piure de cartofi
Piure-ul de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g), lapte (100 g), unt (1/2 lingurita).Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si galbenus de ou sau branza de vaci.