ce sa fac numai cu galbenusurile??

•  
    • 86 mesaje
    9 Ian 2008, 20:21
    10 1
    Am de facut o prajitura la care folosesc doar albusurile, astfel incat imi vor ramane 8 galbenusuri cea as putea sa fac cu ele?
  •  
    • 4418 mesaje
    9 Ian 2008, 20:38
    5 0
    poti face maioneza sau le poti face o omleta in care sa mai adaugi ceva cascaval sau cirnaciori sau ciuperci pe care sa le prajesti eventual inainte, iar cascavalul s ail topesti un pic,Pofta buna !
  •  
    • 13910 mesaje
    9 Ian 2008, 21:03
    0 1
    poti face diverse sosuri, gen remulade, sau cu smintina, sau mai stiu eu cu ce, pe care sa le folosesti la salate, la fripturi, la gratare...
  •  
    • 86 mesaje
    10 Ian 2008, 07:54
    0 2
    daca as fi stiut sa fac aceste sosuri nu as mai fi intrebat.In afara de omleta, maioneza, si poate clatite ce mai pot sa fac?Dar va rod dati-mi si niste retete.
  •  
    • 1225 mesaje
    10 Ian 2008, 09:59
    2 1
    Poti face cozonac, cu cat are mai multe galbenusuri, cu atat iese mai fraged si mai bun.
    Uite o reteta mai rapida, ca sa nu pierzi prea mult timp.
    Freci 40 gr de drojdie cu patru linguri de zahar si doua plicuri de zahar vanilat, adaugi galbenusurile, freci in continuare, pui coaja de lamaie rasa, apoi alternativ 1/2L de lapte cald si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai moale, bun de framantat. Framanti ungand mainile cu ulei sau unt topit, apoi lasi sa creasca la cald. Mai iei odata la framantat aluatul, apoi il imparti in doua, il intinzi si presari pe el umplutura de cacao, zahar si nuci( oparita cu lapte ) sau rahat bucatele. Rulezi si asezi in tava de chec. Mai lasi la crescut si in tava, ungi pe deasupra cu un ou batut si dai la cuptor la foc mic, o ora, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata ii lasi un pic sa se racoreasca in tavi apoi ii scoti pe un fund de lemn si ii acoperi cu un servet.
  •  
    • 41 mesaje
    10 Ian 2008, 22:17
    0 2
    Poti face si crema de zahar ars,poti face o crema pt o prajituta sau tort de biscuiti. Eu pastrez in congelator albusurile care-mi raman de la maioneza (max 6 luni)si cand se strang mai multe fac prajituri care necesita multe albusuri.
  •  
    • 86 mesaje
    11 Ian 2008, 07:53
    1 2
    va multumesc pt. raspunsuri, am facut o prajitura, este cam ca un chef foarte buna.Dar daca mai aveti alte sugestii astept.
  •  
    • 3036 mesaje
    11 Ian 2008, 08:13
    4 0
    din galbenusuri poti face crema pentru un tortulet:

8 galbenusuri se bat cu 15 linguri de zahar pana devin o spuma albicioasa si creste in volum; se adauga 2 linguri de faina si 100 ml lapte de la frigider. Compozitia se pune pe baia de aburi amestecandu-se continuu cam 30 min, pana se leaga bine de tot.
    Dupa ce s-a racit, se adauga 200 gr unt/margarina Rama frecata spuma. (crema se pune tot cate putin in untul/ margarina spuma, si se amesteca bine).
    Poti sa adaugi cacao, daca vrei.

Blatul il poti cumpara din comert sau il poti face singurica, din aluat de pandispan copt intr-o craticioara rotunda. De asemenea, poti folosi biscuiti sau piscoturi insiropate sau, mai simplu, inmuiate in cafea sau capuccino.