ciorbitze

•  
    • 51 mesaje
    3 Ian 2008, 19:24
    0 0
    Am inceput sa ma descurc cat de cat in bucatarie, dar nu prea le am cu ciorbele...mi-ar placea tare mult sa mananc o ciorba cu perisoare..n-am mai mancat de ceva vreme....mama face perisoarele cu orez mult...am mancat la un restaurant o ciorba cu perisoare delicioasa...yammi....si acum salivez....perisoarele nu prea aveau orez si aveau un gust beton...sunteti dracute sa-mi impartasiti si mie retele voastre pt acesta ciorba si nu numai...v-am pupat si, btw, LA MULTI ANI!!!
  •  
    • 41 mesaje
    4 Ian 2008, 14:51
    0 0
    Compozitia de perisoare se face astfel: carne tocata(0,5 kg) o ceapa mica tocata foarte fin, un ou, putin orez (1-1,5 linguri),sare, piper, eventual putina vegeta, ori putin marar tocat cui ii place gustul. Se amesteca toate foarte bine.
    Inainte de a pregati compozitia de perisoare se pune la fiert zarzavatul (ceapa, morcov, pastarnac, telina) in apa clocotita cu putina sare.. Pentru a fi mai gustoasa ciorbita se caleste intai zarzavatul 2-3 min. in putin ulei si apoi se adauga apa, dar este mai putin sanatos.Cine are poate adauga si ardei tocat fin. Dupa cca 30 min se pun perisoarele modelate ca mana uda, se lasa la fiert cca 20 min si se adauga bulionul sau rosiile decojite si tocate.Dupa ce s-a fiert se potriveste gustul de sare, vegeta se acreste dupa gust cu bors sau altceva. Cui ii place ciorba mai bogata poate adauga si putin orez cu cca 30 inainte de a fi gata. Se adauga si verdeata: leustean, marar sau patrunjel in functie de gust sau ce avem prin casa.
  •  
    • 197 mesaje
    4 Ian 2008, 16:06
    0 0
    tine cont ca perisoarele le poti pregati din carne de porc, vita , pui ori curcan - functie de ce iti place mai mult.
  •  
    • 51 mesaje
    5 Ian 2008, 16:41
    0 0
    da...multumesc mult pt retete