alimentatie sanatoasa

•  
    • 41 mesaje
    1 Ian 2008, 20:06
    0 0
    Dragele mele v-am depus in contul vostru deschis la banca 2008, 366 de zile minunate de care va doresc sa va bucurati din plin.
    Va propun un subiect de mare importanta pt sanatatea noastra: retete de mancaruri sanatoase, gustoase si usor de preparat.
  •  
    • 41 mesaje
    1 Ian 2008, 20:24
    0 0
    Am sa deschid eu acest subiect continuind cu preparate din ciuperci si anume salata de ciuperci: se spala ciupercile, de preferat mai mari, se rupe codita, se presara palaria in interior cu putina sare si se pun pe gratar inclusiv coditele. Eu folosesc grilul acela cu capac de pus pe aragaz. Dupa ce s-au facut (20-30 min) se scot intr-un castron si se asezoneaza cu mujdei, zeama de lamaie si ulei dupa gust. Se pot lasa intregi sau taia felii si sunt bune calde dar si reci cu paine sau mamaliguta.
  •  
    • 18346 mesaje
    2 Ian 2008, 22:03
    0 0
    continui?

se pune morcov taiat rondele, o ceapa intreaga curatata la fiert cu un cub-doua de concentrat de supa, si mai tarziu cateva buchetele mici, mici de broccoli si putina fidea. ii dai gust si se cheama supa sanatoasa
    da chiar e buna!
  •  
    • 428 mesaje
    4 Ian 2008, 14:03
    0 0
    me_eva sunt de acord cu tine pana la faza cu un "1 cub sau 2 de supa"....dc adaugi otravuri de alea, nu are cum sa fie sanatoasa !
  •  
    • 197 mesaje
    4 Ian 2008, 16:12
    0 0
    usor, rapid si gustos: pui cu smantana si ciuperci = tai fasii un piept de pui si il condimentezi, il rumenesti cateva minute in 3-4 lg de ulei de masline, il scoti pe o farfurie. in aceeasi tigaie pui ciuperci proaspete sau din conserva la calit 2-4 minute, adaugi 200g de smantana si pieptul. lasi inca vreo 4 min sa se amestece aromele si apoi servesti.
  •  
    • 197 mesaje
    4 Ian 2008, 16:18
    0 0
    salata de cruditati cu pui = cureti morcov, telina, varza rosie si alba, ardei gras de toate culorile sau capia,sfecla rosie(daca-ti place), un mar..de regula orice leguma pe care o adori, le dai pe razatoare. sare+piper+ulei de masline. adaugi cubulete din piept de pui, putina maioneza(facultativ). e super satioasa si plina de vitamine.
  •  
    • 41 mesaje
    4 Ian 2008, 18:43
    0 0
    draga suzyka sunt sigura ca puiul cu smantana e foarte gustos dar alimentatia sanatoasa exclude total prajelile.
    a doua reteta in schimb este ok cu conditia ca pieptul sa fie fiert si preferabil fara maioneza doar cu zeama de lamaie si putin ulei presat la rece.
  •  
    • 287 mesaje
    4 Ian 2008, 19:00
    0 0
    Buna fetelor!
    De acord cu lucky! Suzy am inghitit in sec la retetele tale, dar intr-adevar, in loc de prajit ce-ar fi un fiert in apa?
    Eu am sa va propun broccoli congelat pus in tava unsa cu ulei de masline pana se dezgheata si isi lasa zeama.Apoi, se serveste cu smantana cu continut scazut in grasimi.Sau ce ati zice de niste ciuperci umplute cu zarzavaturi de toate felurile taiate marunt de tot, amestecate cu putin ulei de masline cu patrunjel, marar si usturoi si bagate la cuptor vreo 1/2 ora?
  •  
    • 2817 mesaje
    5 Ian 2008, 11:59
    0 0
    piure de conopida:

se fierbe in apa cu sare o conopida pana incepe sa se desfaca, se scoate, scurge, si se face piure cu instrumentul de facut piure
    se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si un galbenus de ou crud.
  •  
    • 2817 mesaje
    5 Ian 2008, 12:09
    0 0
    creveti cu legume:
    se taie fasii 2 ardei grasi (unul rosu si unul gaben, daca aveti), putina varza taiata la fel, in fasii, ciuperci feliate, broccoli desfacut in buchetele mici-mici, un morcov in felii de approx 2mm grosime, o rosie taiata in bucati mici; toate astea se pun intr-o tigaie de tefon foarte fierbinte, fara ulei, fara nimic; se acopera si se tin la foc f mic, amestecand ocazional.
    separat se pregatesc crevetii, la fel: pusi intr-o tigaie de teflon f fierbinte, acoperiti, dati la foc mic.cam 10 minute sunt suficiente pt fiecare preparat, trebuie sa ramana putin crocant totul; apoi se pune totul intr-o singura tigaie, se pune sare si se condimenteaza dupa gust (incercati cimbru si busuioc)
    pt cine vrea, se poate servi cu paste fierte
  •  
    • 2817 mesaje
    5 Ian 2008, 12:17
    0 0
    astea erau retete; acum, idei:

piept de pui sau file de peste in tigaie de teflon - cu garnituri de: legume la abur (broccoli, morcov, dovlecel,telina, varza - mai stie cineva ce alte legume ies faine la abur?/ fasole verde fiarta cu usturoi si zeama de lamaie/ salata de varza alba sau rosie/ salata de rosii cu branza, busuioc si un pic de ulei de masline

eu am o problema cu orezul brun - oricum as incerca sa-l pregatesc, imi "infloreste" bobul. daca aveti vreo idee, pls...
  •  
    • 197 mesaje
    5 Ian 2008, 13:09
    0 0
    ok, m-ati pus la zid cu pieptul rumenit in ulei. eu nu am probleme cu greutatea sau cu stomacul.e adevarat, trebuia sa respect cerintele ....sorry.am urmarit in dimineata asta o emisiune la care era invitat nutritionistul gabriel andronache. sa fi auzit acolo ce spunea nenea ala ...ce mancare sanatoasa recomanda...fara nici un pic de preparatie termica, ciorba facuta la raza soarelui, da,da, nu radeti...3 l de apa pe stomacul gol dimineata, urmate de 2 mese de fructe (aprox 1,5 kg)combinate cu seminte. ca sa se faca clisma de sus in jos, cica. interesant ce spunea si cred ca si adevarat.
  •  
    • 41 mesaje
    5 Ian 2008, 14:26
    0 0
    fetelor m-au bucurat nespus mesajele voastre! chear ma intrebam: nu mai mananca nimeni sanatos? am sa le incerc pe toate.cred ca macar daca 50% din alimentatia noastra ar fi sanatoasa am scapa de multe belele. nu ne trebuie decat putina vointa! multumesc tuturor care au postat sau vor posta retete!
  •  
    • 1924 mesaje
    18 Ian 2008, 21:05
    0 0
    ciorba de pui cu bors. e foarte sanatoasa si presupun ca stie toata lumea s-o gateasca. eu una pun mai multa telina si leustean si iese foarte buna

desigur ca nu pun nici un strop de vegeta sau ceva asemanato, insa pun mai multe legume

felul 2 : piept de pui marinat de la Angst pus pe cartofi taiati in 4 si prealabil fierti 2 minute cu foi de dafin. se pun cartofii, deasupra pieptul marinat intr-un vas yena, si deasupra folie de aluminiu. ies minunati

desert : mere de la tara
  •  
    • 2807 mesaje
    23 Ian 2008, 15:34
    0 0
    fragi si afine culese proaspat,putin zahar si smantana,totul amestecat bine si lasat o jum de ora sa depuna un pic de zeama
    (asta pap toata vara)

cartofi copti cu unt si un pic de sare

mere coapte cu zahar si pt cine prefera un pic de scortisoara

peste la cuptor cu legume

revin
  •  
    • 2817 mesaje
    26 Ian 2008, 19:23
    0 0
    azi am facut spanac cu branza:

2 legaturi mari de spanac, spalate f bine, se fierb; atentie, trebuie luat din apa cand verdele se face verde-intens daca e lasat mai mult decat trebuie la fiert, se face maroniu, si isi pierde mult din calitati.
    se scurge bine si se taie in fasii, dupa care se pune intr-un vas de lut la cuptorul dinainte incalzit, cu mozzarela deasupra cat sa il acopere; si cu sare; se tine a cuptor pana se topeste mozzarela
  •  
    • 129 mesaje
    10 Feb 2008, 15:54
    0 0
    Tot cu spanac,pui apa la fiert si cand da in clocot,pui spanacul rupt numai cat sa il oparesti 30 de secunde,il scurgi si intr-un castron,amesteci cu niste zeama de lamaie,ulei de masline si mujdei de usturoi.Merge si cu orez fiert!Bun tare