nu stiu sa gatesc!...deci ce mananc??!

•  
    • 450 mesaje
    29 Dec 2007, 21:33
    0 0
    Fetelor...eu nu stiu sa gatesc
    Tot ce incerc sa fac...iese dezastru - adica:
    mancarea de mazare mi s-a ars, ciorba de vacuta a iesit groaznica de la un borcan intreg de bulion, salata de ton imi iese terci; azi am incercat ciorba de perisoare si nu are gust decat de tabla...offf
    Acestea sunt cam singurele incercari ale mele de gospodina
    Ce pot face de mancare....sa-mi iasa sigur??? Sau sfaturi...accept orice
  •  
    • 45 mesaje
    29 Dec 2007, 21:52
    0 0
    Salut!
    Si eu sunt incepatoare in bucatarie, dar ceea ce-mi iese sigur si intodeauna bun e tocanita de cartofi.
    Asa ca iti voi da reteta.
    Se curata o ceapa, se taie marunt si se caleste. Adaugi peste ceapa calita si putin zarzavat si se calesc toate la un loc. Se mai aseaza in cratita si carnea(poate sa fie de pui, porc, vita sau chiar carnaciori).Dupa ce le calesti pe toate, torni apa si lasi sa fiarba pana scade apa putin. La urma potrivesti de sare (poti folosi si vegeta). Bafta!
  •  
    • 295 mesaje
    29 Dec 2007, 22:28
    0 0
    Graciela!
    Asa e la inceput !
    Depinde ce vrei tu sa gatesti!Retete gasesti la tot pasul!Acum 25 ani prietenul meu (sot acus) )a mancat ,orez nefiert,varza si alte chestii ...numai mancare gatita nu era!!
    Ne amintim si radem mereu!Si acum ,tot mai dau ,,rasol" la cate o mancare ...dar nu ma las..si iese pana la urma.Deja ai zis...nu se pune un borcan de bulion la o mancare ...da?
    Daca vrei neaparat sa gatesti ,o sa vezi ,incercand ,mai din auzite ,mai de ici de colo ...si ..dupa gustul tau.
    Deci ,ce mancare vrei sa faci??
    Multi pupici !Incearca mereu ,trebuie sa iasa candva!
  •  
    • 450 mesaje
    29 Dec 2007, 22:29
    0 0
    multumesc IRRI
    Apropo de cartofi....acum m-am intors de la bucatarie unde am lasat cartofi taiati cubulete la fiert, pentru piure. Ei bine, i-am gasit scrum...asta numai dupa ce mi-a venit miros de ars de la bucatarie.
    E ingrozitor...nici macar piure.
    Ideea e ca trebuie sa stau cu fetita tot timpul...daca plec din camera, plange non stop....are 4 luni
  •  
    • 295 mesaje
    30 Dec 2007, 00:52
    0 0
    Asta e altceva!Nu uita pe foc nimica!
    O mamica tinerica ,deci!Las ca o sa te descurci !Asa se intampla la inceput ,mai se arde ...
    Important e sa le faci treptat ,si o sa reusesti!Sarbatori fericite alaturi de bebita ta si toti cei dragi!
  •  
    • 4418 mesaje
    30 Dec 2007, 13:23
    0 0
    singurel sunt, stiu sa gatesc dar am un defect: tin cu Poli Iasi care te bagi?
  •  
    • 13910 mesaje
    30 Dec 2007, 13:47
    0 0
    da, da...hai rapidu'!
  •  
    • 4418 mesaje
    30 Dec 2007, 15:00
    0 0
    asadar dupa atitea mic dejunuri servite la pat asta imi faci elado?
  •  
    • 13910 mesaje
    30 Dec 2007, 18:08
    0 0
    sorry cristi......mie imi place la iasi!

DAR....pls, nu mai scrie elado ca io nu sint de vinzare, mai pune si tu un L acolo, daca nu imi schimb nick-ul! merci!

asa, acum la obiect, topicul asta e la misto? ca prea e ilar!
  •  
    • 183 mesaje
    30 Dec 2007, 18:31
    0 0
    ellado topicul nu cred ca e la misto ,avand in vedere ca initiatoarea are si un bebe o cred ca nu prea are timp.Sa-i traiasca bebita!
    In afara de incercat mereu nu prea vad ce poate face.
    sau ...semipreparatele pot fi o solutie pana invata ce si cum e cu gatitul.
  •  
    • 1913 mesaje
    30 Dec 2007, 18:54
    0 0
    Graciella, ia pe cineva sa gateasca, tu trage cu ochiul, ia notite... Nu dispera, ca orice inceput e greu, iar pana nu gresesti, nu inveti! Mult curaj, rabdare si succes!
  •  
    • 2439 mesaje
    30 Dec 2007, 20:47
    0 0
    Auzi, Graciella, da' sotzu' ce zice ca nu stii sa gatesti???
  •  
    • 13910 mesaje
    30 Dec 2007, 21:23
    0 0
    pai nu zice, ca vine satul...oops!
  •  
    • 450 mesaje
    31 Dec 2007, 08:06
    0 0
    Off...topicul chiar nu e la misto...as fi vrut sa fie insa!
    Cat despre sot...nu am asa ceva...tocmai ca nu stiu sa gatesc )
    Mda...cred ca solutia este sa incerc pana imi iese, desi vad ca nu prea am simtul gustului
  •  
    • 381 mesaje
    31 Dec 2007, 09:34
    0 0
    Ai bebe, dar nu ai sot? :o
  •  
    • 4418 mesaje
    31 Dec 2007, 10:35
    0 0
    eu m-am oferit dar nu am primit nici o oferta.
    Eladoo ca s aiti fac pe plac de sarbatori imi duc degetele la spate le incruzisez si strig asa, in soapta, hai rapidu!
  •  
    • 450 mesaje
    31 Dec 2007, 10:36
    0 0
    Exact anda2.....am bebe dar nu am sot.
  •  
    • 450 mesaje
    31 Dec 2007, 10:45
    0 0
    Off off off cata grija pe unele: ba topicul e la misto, ba e ilar, ba am bebe si nu am sot.
    Pacat ca va faceti griji acolo unde nu e cazul.
    Daca v-am cerut parerea si sfatul....nu inseamna ca sunt neajutorata si dornica de rautatile voastre. Eu pot spune ca NU CRED CA EXISTATI!
    Va urez tuturor un an minunat, plin de realizari, plin de dragoste fata de aproape (nu numai de sine!) si multa sanatate.
    Sper sa vin sa va spun...ca am devenit o super-gospodina.....Doar asa se poarta, nu??!!!!!
  •  
    • 4418 mesaje
    31 Dec 2007, 10:59
    0 0
    nu te suparaa acum Graciella. Pe bune e spiritul sarbatorilor, mai glkum si noi, mai una mai alta, pe bune. las-o in colo de suparare. Uite eu ma ofer sa vin sa iti gatesc si nu imi spui si tu nimic daca da , daca nu, da ti-am spus am un maaaare defect: tin cu POLI IASI. Batem palma au ba?
  •  
    • 2439 mesaje
    31 Dec 2007, 11:47
    0 0
    HAPPY NEW YEAR!