de ce se taie crema?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
29 Dec 2007, 21:320 1mi s-a tot intamplat in ultimii ani sa mi se taie crema de vanilie dupa ce a fiert o perioada frumos la baie-marie, adica fix dupa ce a inceput sa se inchege. de ce se intampla asta? am facut-o ca la carte, dupa reteta, am amestecat cu sarguinta si cu raspundere mereu! e vreun secret?? inainte nu mi se intampla dar de vreo 2 ani mi se intampla fix de sarbatori
-
29 Dec 2007, 23:31Daca zici ca o faci ca si altadata ,sunt convinsa ca de vina sunt ingredientele ,laptele ,probabil.Mai e ceva ca altadata?Pana si zaharul ,e diferit de la un producator la altul!
Sarbatori fericite!SI poate anul acesta ai noroc si iti iese crema ... -
30 Dec 2007, 12:57Ar trebui sa ne fi spus reteta dupa care faci crema.Eu o fac din galbenusuri,zahar,faina,lapte,fierte la foc mic pana se leaga,apoi adaug albusurile batute spuma cu putin zahar.Cine vrea poate adauga la sfarsit unt.Daca untul il adaugi fara sa-l fi frecat inainte,ar putea fi un motiv pentru a ti se taia crema.Si trebuie sa fii sigura ca laptele nu se strica la fiert.
-
30 Dec 2007, 13:21faza cu albusurile spuma n-am facut-o, am aceeasi reteta pe care am facut-o mereu dar e treaba de noroc sa-mi iese. dar azi am scapat!! a luat mama creme de-a gata, trebuie doar sa adaug lapte rece si sa pun mixerul in functiune, am sa mai adaug zahar vanilat ca sunt innebunita dupa mirosul de vanilie.
si ca sa fie treaba si mai reusita am luat prajituri de la dr oetker, musuroi si tiramisu. musuroiul e mai mult decat super, tiramisu n-am mai incercat. si am sa mai fac un tort cum imi place mie, cu vanilie intr-un strat, finetti cu nuci in alt strat si deasupra muuuulta frisca. blatul imi reuseste totdeauna
pana la urma va fi bine.
multumesc frumos pt raspunsuri!
Înapoi la: Forum » Gastronomie