NU MA PRICEP LA PRAJITURI

•  
    • 165 mesaje
    28 Dec 2007, 15:07
    0 0
    Dragele mele eve datimi si mie o reteta de prajitura gustoasa si usor de preparat,ca mie nu imi iese niciodata dupa cartea de bucate.Vreau sa imi surprind sotul in seara de revelion.Multumesc anticipat!
  •  
    • 4418 mesaje
    28 Dec 2007, 15:44
    0 0
    ma pricep doar la clatite, papanasi si placinta cu brinza si mere dar cu foi facute de comertul capitalist.Mai stiu si chec dar asta se cam arde pe fundul tavii.
  •  
    • 1225 mesaje
    28 Dec 2007, 16:38
    0 0
    Daca nu te pricepi, revelionul nu e momentul potrivit sa incepi sa experimentezi. Cumpara din comert si dupa Sarbatori cauta prin topicurile de aici s-au scris si rescris o sumedenie de retete de prajituri simple.
  •  
    • 295 mesaje
    28 Dec 2007, 17:23
    0 0
    Poti sa faci astfel:blat din 6 oua ,1 cana zahar pudra ,1 cana faina ,1/2 praf de copt.Bati spuma ,cu mixerul albusurile ,si un varf de cutit de sare ,si torni cate un pic zaharul pudra .Amesteci cu galbenusurile si pe urma torni faina si praful de copt .
    Intro tava ,pe care o imbraci cu hartie de copt ,torni aluatul .La inceput cuptorul un pic mai iute ,cam 5 minute,si pe urma moderat- mic cam 40 min.
    Blatul racit ,il tai in doua.
    2 pachete de crema Dr Otker ,vanilie ,cacao ,ciocolata ,de care vrei tu ,le pregatesti cf instructiunilor de pe plic.Asezi un blat ,pe o forma incapatoare ,eu il fac deobicei in tava dreptunghiulara ,de inox mai inalta si il prepar tot in ea, il insiropezi cu compot ,de care vrei ,eu prefer de ananas .Pe urma pui crema ,ceva bucatele din fructele din compot ,taiate marunt .Pe urma celalat blat ,insiropat ,si pe urma crema .Poate fi diferita sau de acelasi fel .Ornez cu fructe din compot sau cu nuca de cocos ,sau ornamente din ciocolata ,bilute argintii , ,ce vrei ,se gasesc de toate in comert.Poti orna si cu frisca .O sa iasa o prajitura ca la cofetarie ,insiropata si gustoasa .Se face repede si e buna.O tai in formele pe care le vrei !Blatul poti sa il faci si batand ouale intregi cu zaharul si adaogi la sfarsit praf de copt si faina .Poti face blatul intro cratita rotunda si gata ...un tort.Sper sa incerci si daca sotului ii plac prajiturile de cofetarie ,atunci sigur o sa iti aprecieze zelul.SARBATORI FERICITE!
  •  
    • 53 mesaje
    28 Dec 2007, 17:42
    0 0
    cumpara si gata
  •  
    • 86 mesaje
    28 Dec 2007, 18:43
    0 0
    http://savalaura.blogspot.com/2007/05/prajitura-din-albus-yta.html

este super super buna, cu conditia s-a faci cel putin cu o zi inainte si sa dublezi cantitatea de budinca si de finetti.
    sa iei pauza de la al bus
  •  
    • 165 mesaje
    28 Dec 2007, 19:47
    0 0
    Multumesc fetelor!O sa incerc tortul.Mai astept retete.