Pieptul de pui!
-
0 0Ce pot sa fac cu pieptul de pui?Pana acum il faceam cu sos,orez sau prajit.
Dati-mi si mie idei,va rog voi cum il mai Multumesc!
-
pieptul de pui taiat fasii il pui intr-o tigaie tefal,cu putin ulei da masline, putina apa si pui capacul.5-7 min
apoi adaugi ardei gras si ceapa taiate fasii. capacul si inca 5 min sau pana scade apa. adaugi o lingura smanatana si doua iaurt, condimente.... inca 2, 3 min si e gata. se serveste cu paste sau orez.
-
cate se pot face... mie imi place cu smantana cel mai mult, sau un sos pt paste: pieptul taiat fasii subtiri si pus in tigaie cu o ceapa, ardei gras taiat marunt. il lasi putin sa se patrunda si adaugi o rosie taiata cubulete. apoi eu pun cateva linguri sos de soia, o lingurita miere de albine, condimente si putina apa. va iesi un sos nu foarte subtire. si-l halesc cu paste sau piure
aproape identic la gust cu o reteta chinezeasca. mai poti face o mancarica cu ceapa foarte multa dar am inteles ca nu-ti place. snitele, crochete, gratar, la tava, rulouri, sau un pilaf bun cu piept de pui si cascaval. -
pt ca Ellado nu-i pe faza, uite o reteta de la ea, cu care eu am avut succes la o masa festiva:
Salata din piept de pui
piept de pui , ciuperci, mustar, iaurt, salata verde, 1 lamiie, ceapa (de pref. verde, dar de oricare), 3-4 oua fierte tari, coniac, putin vin.
Pieptul il tai cubulete, nu ff. mici, si se prajeste -cu ce condimente vrei- apoi ciupercile taiate nu prea mici, prajite in uleiul de la pui, putin vin alb -doar citeva picaturi.
Galbenusul se freaca cu o lingura de mustar, suc de lamiie, iaurt, sare, piper. Albusul se taie cubulete.
Salata se taie fasii, ceapa marunt.
Dupa ce s-au prajit ciupercile, in ulei se pune un strop de otet, coniac si se fierbe putin.
O aranjezi astfel:intr-un platou: salata, ciuperci, sos de coniac, pui, sos de galbenus, albusul, ceapa.
Succes!