Cum se pregateste iepure la cuptor??

•  
    • 85 mesaje
    18 Dec 2007, 22:05
    0 0
    As dori de craciun sa pregatesc un iepure la cuptor si nu stiu cum??nu am idee!va rog ajutatima!
  •  
    • 232 mesaje
    19 Dec 2007, 10:22
    0 0
    pai hai sa-ti zic cum il prepar eu: il despici ca pe o gaina, apoi crestezi bucatile cu un cutit, ca atunci cand prajesti carnea si vrei sa fie patrunsa,cureti o capatana sau 2 de usturoi si tai cateii in bucatele nici prea mari , nici prea mici si le introduci in crestaturile taiate; in tava pui putin ulei, pui bucatile de carne si torni niste vin rosu, ca sa-l infragezeasca, apoi te uiti din cand in cand la el si-l probezi cu furculita sa vezi cand este gata, sa nu te speri daca este cam uscatel, asa iese el
    spor al treaba
  •  
    • 185 mesaje
    19 Dec 2007, 18:17
    1 0
    eu il fac asa: il tai bucati , si il pul la cupor intr-o tava cu putina apa si ulei , mai adaug 3 4 cepe taiate marut , morcov ras si usturoi, cand e aproape fata amestec un pic de apa cu vin si cu paste de tomate si rastorn peste caren mai las pana carnea e fiarta si se face un sos.
  •  
    • 185 mesaje
    19 Dec 2007, 18:23
    0 0
    ma scuzi, nu am scris prea corect, sunt inca la servici si sunt obosita
  •  
    • 3036 mesaje
    19 Dec 2007, 18:28
    0 1
    daca e iepure de casa - adica un iepure care a avut o existenta sendentara - se poate gati ca atare, asa cum au zis evele de mai sus.

daca insa e vorba de iepure salbatic, trebuie tinut la marinat de pe o zi pe alta - altfel, pe langa faptul ca pute a salbaticiune, iti mai rupi si dintii in el...
  •  
    • 3036 mesaje
    19 Dec 2007, 18:31
    0 0
  •  
    • 385 mesaje
    21 Dec 2007, 16:15
    2 0
    iar marinata o faci asa: apa putina, vin alb, piper boabe, busuioc, piper macinat, foi de dafin, sare si putin coriandru si daca vrei si niste morcovi, usturoi si telina taiate bucati potrivite. Se pun buc. de iepure sau iepurele intreg, cum vrei.
    La prajit e mai bine sa mai completezi apa si sa impanezi iepurul cu slanina (se fac niste buzunare in pielea de dinafara al iepurului )si mai ales la picioare. Daca poti acopera carnea cu folie de aluminiu (adica toata tava) si la intervale de jumatate de ora stropesti carnea cu zeama lasata de carne.
  •  
    • 1924 mesaje
    23 Dec 2007, 08:52
    0 0
    eu il fac pe pat de legume - exact asa cum au spus fetele mai sus, doar ca in tava pui multa ceapa, morcovi, patrunjel, telina, dovlecei, etc. (ce gasesti acum pe la aprozar)

daca gasesc reteta - o postez
  •  
    • 1924 mesaje
    23 Dec 2007, 08:53
    0 0
    hai c-am gasit-o

Ingrediente: O spinare de iepure sau pulpele din spate, cca. 100 g grasime de porc sau 100 ml untdelemn, 50-100 ml vin alb, 3-5 catei de usturoi, o ramura de cimbru, un virf de lingurita piper, o lingurita rasa de sare.

Mod de preparare: Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea sau untdelemnul si se presara cu piperul macinat. In cratita se pun 4-5 linguri cu apa, sarea , cimbrul, o foaie de dafin, apoi aceasta se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, ca sa se friga carnea in vaporii formati. Se intoarce din cind in cind, se stropeste intotdeauna cu sosul din cratita care se completeaza cu apa, cind scade ca sa nu se arda zarzavatul, pina ce acesta se moaie; apoi se adauga vinul sau zeama de la marinare, cind scade lichidul. Durata de frigere variaza intre 1,5-2 ore sau mai mult, dupa cit de batrin este animalul. Cind furculita intra cu usurinta in carne, pina la mijloc, inseamna ca aceasta este gata; daca nu s-a rumenit suficient, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile, dupa gust. Cind este gata, in sos se pune usturoiul taiat in felii si cu acesta se stropeste friptura care, de altfel, se aromeaza mai intens decit daca s-ar impana cu usturoi. Se serveste cu sote de sfecla sau de legume, cu piure de cartofi, garnitura de orez etc. Friptura se serveste si rece.