glazuri

•  
    • 79 mesaje
    17 Dec 2007, 15:10
    0 0
    Buna Fetelor!
    Am o problema mare, mai ales ca vin sarbatorile cu prajiturile. Nu reusesc sa fac glazura sa ramana LUCIOASA.
    Daca stiti cum se face va rog sa-mi spuneti
    Va pup
  •  
    • 1225 mesaje
    18 Dec 2007, 10:11
    0 0
    Zaharul pudra amestecat cu cacao vine frecat bine cu putina apa fierbinte, apoi se adauga un pic de ulei pt luciu si freci in continuare. Ai grija la consistenta, sa nu fie prea moale, daca e, mai adaugi zahar pudra. Ulei, cam doua linguri.
  •  
    • 183 mesaje
    18 Dec 2007, 14:54
    0 0
    miss_smith cam cat freci chestia asta?
    Eu la capitolul prajituri sunt repetenta. Cata cantitate de zahar se pune?Glazura asta merge la orice dulce?Multumesc.pupici.
  •  
    • 1225 mesaje
    18 Dec 2007, 16:50
    0 0
    Zahar pudra se pune cam 200gr, la doua linguri de cacao si doua de ulei. De frecat, se freaca pana devine o pasta omogena si lucioasa. Nu foarte mult, oricum. In principiu, aceasta glazura se foloseste la prajituri cu foi, dar merge si la tort. Ideea e ca dupa un timp, inainte sa se intareasca de tot, sa se traseze cu un cutit forma prajiturilor sau a feliilor, pt ca atunci cand e tare sa nu se sparga inestetic glazura, la taierea prajiturii.
  •  
    • 150 mesaje
    19 Dec 2007, 12:21
    0 0
    eu am renuntat sa ma mai chinui sa fac glazura. Topesc ciocolata menaj pe bain-marie, eventual mai pun putin unt inauntru si sigur e buna, frumoasa si lucioasa
  •  
    • 1139 mesaje
    19 Dec 2007, 17:33
    0 0
    Candva ma cimentam sa fac dulciuri in casa si reuseam.Pentru prajituri faceam mereu aceeasi glazura,daca vroiam neaparat una,iar prajitura nu era prea grea...Trucul invatat de mine era sa pun o lingura de faina alba in compozitie,pe care apoi o puneam pe foc pana dadea in clocot.In loc de ulei puneam unt, pentru a-i da mai mult gust.In rest,aceleasi ingrediente,adica zahar,cacao si un pic de rom sau vanilie.
  •  
    • 488 mesaje
    19 Dec 2007, 23:39
    0 0
    Eu cumpar pt usurinta glazuri din comert de alea de Dr Oetker.
    Ies super si nu se sparg la taiere
  •  
    • 385 mesaje
    21 Dec 2007, 16:27
    0 0
    La 6 linguri de zahar pudra se adauga o lingura de ulei si doua linguri de cacao. Se amesteca astea sa fie amestecate oarecum, si se punea apa clocotita( de pe foc) in jur de 2-3 linguri de apa. Se amesteca repede cam 1 minut si se toarna peste prajitura. Ideea e ca nu se asteapta nici o secunda. Cum ai terminat prajitura de etajat, te apuci de glazura. cam in 10 minute se intareste.