Urgent!!!!! fasole cu afumatura?
-
0 0cum se face fasolea boabe cu afumatura ? sau cu ciolan?ca mi s-a facut pofta si vreau sa ma chinui singura
-
nu este dificil ......si e o mancare gustoasa. noua ne place la nebunie cu muraturi....
Ai nevoie de
300 gr fasole
2-3 linguri ulei
1 ceapa
afumatura, la alegere kaiser, ciolan sau costita afumata
3 linguri bulion
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu);
Dupa cca 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput);
Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cand fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, uleiul si bulionul, dupa gust sare si piper;
Se fierbe pana ce fasolea e bine fiarta.
Si binenteles, la sfarsit pui verdeata . -
se spala fasolea bine si se pune la fiert dupa aprox 20 de mine jumate de ora arunci prima apa ,si se poate pune la muiat de cu seara ,dar e bine sa arunci prima apa dupa ce a fiert ...sunt alte pers ca arunca si a doua apa cum a fiert ...apoi pui din nou apa fierbinte ,pui ciolanul sau ce afumatura ai 2 morcovi ,o ceapa ,un pastarnac ..avind grija la sare daca ciolanul este sarat ,dupa ce s-a fiert fasolea si ciolanul pui ulei si calesti o ceapa ,3 catei usturoi ,o lingura faina si boia ,apoi pui in fasole ...daca iti place poti pune si o lingurita pasta de rosii ...lasi sa mai fiarba vreo 10 min si pui frunze de patrunjel tocate si marar ..
-
atunci cnd faci ciorba de fasole poti pune mai multa fasole din care scoti o parte si o pasezi, apoi separat calesti o ceapa ,ardei rosu tocat care ii da un gust minunat ,3 catei usturoi,boia si pui in fasole ,potrivesti sare ,piper,si calesti o ceapa mai mica in ulei taiata pestisori mai pui un pic de boia si pui deasupra fasolei si maninci cu muraturi ,salate si carnaciori e o minunatie..
-
al meu , m-a invatat aratandu-mi cum face el : fierbem cioanul afumat fara os il tai bucati si-l fierb, apoi dupa ce a fiert si fasolea si am schimbat-o in 3 ape , ne apucam de facut fasolea , adugand peste ceapa parjita si pasta de rosii , zeama de la ciolan si bucatile de carne fierte ... zeama ii da un gust extraordinar ...
la sfarsit , adaugam usturoi , dar nu taia felii ci spart ca pt mushdei ...
noi doi suntem innebuniti dupa mancarea asta si cel mai important este ca ne place la amandoi sa gatim ORICE si ne intrecem , care face mancarea cea mai buna .......
....
oricum , e un maestru in arta gatitului , si mereu imi face surprize , eu ma intorc de la birou seara tarziu si gasesc mancarea gata facuta , pe frigul asta , o supa delicioasa aburinda cum o face el , mmmmmmm....