Urgent!!!!! fasole cu afumatura?

•  
    • 55 mesaje
    11 Dec 2007, 14:39
    0 0
    cum se face fasolea boabe cu afumatura ? sau cu ciolan?ca mi s-a facut pofta si vreau sa ma chinui singura
  •  
    • 909 mesaje
    11 Dec 2007, 16:10
    0 0
    nu este dificil ......si e o mancare gustoasa. noua ne place la nebunie cu muraturi....

Ai nevoie de

300 gr fasole
    2-3 linguri ulei
    1 ceapa
    afumatura, la alegere kaiser, ciolan sau costita afumata
    3 linguri bulion
    sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu);

Dupa cca 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput);

Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cand fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, uleiul si bulionul, dupa gust sare si piper;

Se fierbe pana ce fasolea e bine fiarta.

Si binenteles, la sfarsit pui verdeata .
  •  
    • 4418 mesaje
    11 Dec 2007, 16:32
    0 0
    poti sa tai in compozitie si doi-trei cirnaciori afumati ca sa ii dea si ei gust si o poti servi si cu salata de varza verde sau rosie dar si cu muraturi.Pofta buna , spor la treaba si sa ne spui cum a iesit.
  •  
    • 169 mesaje
    11 Dec 2007, 16:59
    0 0
    se spala fasolea bine si se pune la fiert dupa aprox 20 de mine jumate de ora arunci prima apa ,si se poate pune la muiat de cu seara ,dar e bine sa arunci prima apa dupa ce a fiert ...sunt alte pers ca arunca si a doua apa cum a fiert ...apoi pui din nou apa fierbinte ,pui ciolanul sau ce afumatura ai 2 morcovi ,o ceapa ,un pastarnac ..avind grija la sare daca ciolanul este sarat ,dupa ce s-a fiert fasolea si ciolanul pui ulei si calesti o ceapa ,3 catei usturoi ,o lingura faina si boia ,apoi pui in fasole ...daca iti place poti pune si o lingurita pasta de rosii ...lasi sa mai fiarba vreo 10 min si pui frunze de patrunjel tocate si marar ..
  •  
    • 169 mesaje
    11 Dec 2007, 17:01
    0 0
    poti sa pui si vegeta ii da un gust bun
  •  
    • 55 mesaje
    11 Dec 2007, 19:25
    0 0
    Multumesc Am reusit, aproape.. in 20 de min e gata..cred. Am pus niste coaste afumate si cu slaninuta afumata de acasa de la mama. Pacat ca nu am stiut ca trebuia sa o tin la muiat ca am fiert la ea de mi-a crescut paru`.. (as vrea i
  •  
    • 13910 mesaje
    11 Dec 2007, 19:51
    0 0
    acu' ca e gata fasolea ma gasesc si eu cu sfaturi! nu-i bai, bune pe data viitoare....

daca faci ciorba, neaparat tarhon.....daca faci iahnie, neaparat cimbru...mmmmm! o bunatate!
  •  
    • 1039 mesaje
    11 Dec 2007, 20:02
    0 0
    Moamaaa... m-ati facut sa-mi ploua-n gura!!! Mmm ce buna e cu muraturi...
  •  
    • 246 mesaje
    12 Dec 2007, 16:52
    0 0
    mmmm mor de pofta
  •  
    • 169 mesaje
    12 Dec 2007, 17:18
    0 0
    atunci cnd faci ciorba de fasole poti pune mai multa fasole din care scoti o parte si o pasezi, apoi separat calesti o ceapa ,ardei rosu tocat care ii da un gust minunat ,3 catei usturoi,boia si pui in fasole ,potrivesti sare ,piper,si calesti o ceapa mai mica in ulei taiata pestisori mai pui un pic de boia si pui deasupra fasolei si maninci cu muraturi ,salate si carnaciori e o minunatie..
  •  
    • 169 mesaje
    12 Dec 2007, 17:38
    0 0
    cind faci iahnie de fasole lasi fasolea boabe si calesti iar ceapa ,usturoi pasta de rosii pui un pic un pic de zeama din ce a fiert fasolea si pui in fasolea boabe si la urma condimentezi cu vegeta ,piper ,si pui un pic de marar
  •  
    • 412 mesaje
    12 Dec 2007, 23:42
    0 0
    dupa ce fierbe fasolea, inainte de a pune prajeala va sfatuiesc sa luati telul (cel pt mamaliga) si sa sfaramati cat de cat fasolea ... o bunatate ! poate vi se pare o prostie , dar chiar schimba gustul ,cel putin mie imi iasa super
  •  
    • 287 mesaje
    13 Dec 2007, 14:02
    0 0
    al meu , m-a invatat aratandu-mi cum face el : fierbem cioanul afumat fara os il tai bucati si-l fierb, apoi dupa ce a fiert si fasolea si am schimbat-o in 3 ape , ne apucam de facut fasolea , adugand peste ceapa parjita si pasta de rosii , zeama de la ciolan si bucatile de carne fierte ... zeama ii da un gust extraordinar ...
    la sfarsit , adaugam usturoi , dar nu taia felii ci spart ca pt mushdei ...
    noi doi suntem innebuniti dupa mancarea asta si cel mai important este ca ne place la amandoi sa gatim ORICE si ne intrecem , care face mancarea cea mai buna ....... ....

oricum , e un maestru in arta gatitului , si mereu imi face surprize , eu ma intorc de la birou seara tarziu si gasesc mancarea gata facuta , pe frigul asta , o supa delicioasa aburinda cum o face el , mmmmmmm....
  •  
    • 4411 mesaje
    14 Dec 2007, 14:50
    0 0
    Cam asa o fac si eu still_alive,cu mentiunea ca fierb ciolanul ala de ma satur,pana iese carnea de pe os singura..e minunat.Acum am oala sub presiune si va fi mai usor,dar mie cam asa imi place sa arate ciolanul.Mi s-a facut o pofta de fasoleeeee...