robot de bucatarie philips

•  
    • 7 mesaje
    9 Dec 2007, 15:02
    0 0
    buna fetelor!
    mi-am luat un robot de bucatarie philips model hr 7768 care zic ei e cel mai complet.problema e ca face un zgomot infernal zici ca decoleaza un avion.va rog sa imi spuneti daca asa trebuie sa faca.si va mai rog sa imi spuneti ce pot face cu blenderul si daca trebuie sa ii pun mereu sita aia in mijloc.
    dar coca cum ar fi cea de cozonac ati framantat cu el?merge?
    va multumesc ptr ajutor.
  •  
    • 1039 mesaje
    9 Dec 2007, 16:09
    0 0
    Pai tu ai cumparat ceva ce nu stii cum merge sau la ce se folosesc accesoriile???
    Faci parte din aceia care cumpara produsul cel mai scump in ideea ca trebuie sa fie cel mai bun si cand ajung acasa nu stiu sa foloseasca nici macar jumatate din facilitati?

Doamneee.... mare e gradina ta!
  •  
    • 4487 mesaje
    9 Dec 2007, 19:43
    0 0
    Da. Asa este zgomotul. Nu framanti cozonac la el. Nu este recomandabil, chiar daca in instructiuni iti spune ca ai voie.
    Si sita aia in mijloc o pui numai cand ai ceva de razuit, altfel nu ai de ce.
  •  
    • 7 mesaje
    10 Dec 2007, 09:47
    0 0
    ma bucur draga "marinaru" ca tu nu faci parte din marea gradina sau cel putin asa te vezi tu.probabil ca te-ai nascut cu toate informatiile dragule sau draguto.macar niste critici constructive poti sa faci sau esti atata de inganfat/a incat nu exista in "portofoliul"tau?
  •  
    • 1039 mesaje
    10 Dec 2007, 10:14
    0 0
    Pai mai mmmm, aceea trebuia sa fie critica cosntructiva. Critica deoarece nu inteleg cum poate cineva sa dea banii pe un lucru, fara sa stie ce cumpara. Constructiva deoarece poate pe viitor te vei interesa asupra functiilor unui aparat INAINTE de a-l cumpara. Altminteri, e posibil sa ajungi acasa si sa constati ca ai aruncat banii pe fereastra...

Gata cu critica. Sfaturi pertinente nu prea-ti pot da pt ca nu am un astfel de aparat. Dar la modul general, iti pot spune ca aparatele electrocasnice fac zgomot (uneori destul de puternic, cum spui tu) deoarece au motoare destul de puternice si angrenaje supuse la forte destul de mari, generand zgomot. Nu trebuie sa te ingrijorezi! Bineee... acum daca incepe sa troncane ca un tractor in 3 pistoane... deh, cred ca-ti poti da si tu seama ca e ceva in neregula. Dar un zgomot uniform, constant, chiar daca e de intensitate mai mare, este unul normal de functionare.

Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa citesti cu atentie instructiunile si vei afla tot ceea ce trebuie sa stii despre aparatul tau! Daca acolo scrie ca poti face coca de cozonac, inseamna ca poti (dar nu depasi cantitatile limita).

Succes!

P.S. Te asigur ca nici primul mesaj nu l-am scris cu rautate ci doar uimit.
    P.P.S. Sunt barbat.
  •  
    • 7 mesaje
    10 Dec 2007, 13:20
    0 0
    am citit cu atentie instructiunile inainte sa pun aceasta intrebare pe forum dar nu sunt deloc explicite.stiu in general ce functii dar nu in amanunt.iar angajatii de la magazin nu stiau f.multe cu toate ca ar fi trebuit.
    va multumesc pentru ajutor.
  •  
    • 1039 mesaje
    10 Dec 2007, 14:19
    0 0
    Da, adevarul este ca de cele mai multe ori angajatii habar nu au ce vand. Ma enerveaza la culme cand intru la DOMO de exemplu si imediat sare pe mine un angajat cu tembela intrebare: "Va pot ajuta cu ceva?" iar daca intreb, fie habar nu are, fie raspunde ca sa nu taca.
    Mi-aduc aminte atunci cand i-am luat mamei masina de spalat ca a trebuit sa-i spun eu vanzatorului ce rol au butoanele masinii, ca a venit mieros sa ma intrebe daca ma poate ajuta, si cand l-am intrebat de functiile unor butoane (eu stiam, dar am vrut sa vad daca se baga aiurea in seama sau nu) a inceput sa abereze si n-a facut decat sa ma enerveze. Daca esti prost, macar taci.
    Asa ca draga mmm, imi fac "mea culpa", uitasem acest aspect!

Totusi, asta nu inseamna sa cumperi orice, numai pt ca ti-l recomanda cei din magazin... De multe ori aud cum cate o femeie intreaba vanzatorul ce produs ii recomanda (evident, crezand ca respectivul chiar are habar ce vinde) si primeste niste recomandari de te doare mintea... In afara de pret, de cele mai multe ori nu stiu nimic despre produsele pe care le vand!

P.S. imi cer scuze, este off topic comentariul meu, insa am intalnit si vanzatori priceputi care mi-au dat sfaturi competente. Dar sunt atat de rari...
  •  
    • 197 mesaje
    10 Dec 2007, 15:03
    0 0
    buna, hai sa-ti spun la ce am folosit eu blender-ul : tocat carne porc pe care in prealabil am taiat-o in bucati mai mici, ca ptmasina de tocat ; vinete pt salata, ceapa , morcov, ardei pt tocanita, rosii pt suc/sos de rosii ; creme la plic de la dr oetker.
    in general cand nu am chef sa montez masina de tocat sau am cantitati mai mari de legume pt felul 2. dar sa stii ca ies f maruntite, asa ca ai grija.
    ah, uitasem sa spun ca si hreanul pt salata de sfecla pt iarna l-am facut la blender. chiar a fost de super ajutor, nu am lacrimat prea mult
    incearca si tu diverse combinatii de fructe cu gheata macinata(tot la blender)pt desert.
  •  
    • 8237 mesaje
    10 Dec 2007, 17:13
    0 0
    Aumaigad!
    Am venit sa-i iau apararea marinarului (ca a zis ca-mi ia masina), si o voi face in cele ce urmeaza:

El face cartofi prajiti ca la mcdouglas.
    Cu lux de detalii ca si cum ar desamorsa o bomba.
    Pentru ca stiu ca barbatii care vor sa zica ca gatesc, stau sa marineze un piept de pui in 24 de ore...
    Dar, de obicei ei platesc pentru aparaturi si chestii fancy, cred ca de-aia se ataca.
    Intelegeti-l si pe el, ca nici el nu cred ca stie sa foloseasca un robot de bucatarie.

Marinarule, astept masina