o reteta pt cozonac pufos?
-
1 0fetele, anul asta vreau sa mai imi diversific reteta de cozonac, si ma gndeam ca poate ma ajutati cu o reteta de cozonac pufos. imi place mult cel cu ciocolata

ar fi de preferat sa fie ceva cu drojdie granulata,la plic, ca pe meleagurile unde sint eu, nu gasesc drojdia "normala"
multumesc si pupici! -
cristian, asa este, nu zic ca nu ai dreptate, dar mie (este modul meu de gindire, de a privi lucrurile astea) mi se pare absolut inutil sa pierzi timp, energie framintind un cozonac pe care il poti cumpara (acum sint foarte buni). ma rog, felicitari celor care pot face asta!
e. l. : cristian, oricum, imi datorezi un cozonac (cu mult rahat) ca ti-am facut primirea la familie! -
of, dragilor, cind eram in romania, nu stateam nici eu la framintat. dar cind esti la mii de km de tara, te incearca tot felul de pofte culinare, care mai de care
. si mai ales cind se apropie sarbatorile. iar la traditiile de pashte si craciun, nu sint dispusa sa renunt
. deh, si eu, o conservatoare, din fire. sau poate ca departarea asta te face sa "vezi" din alta perspectiva tot ce ti-a fost drag altadata
.
hai, ca o dau in sentimentalisme deja
so, astept retete
-
s/a marcat elado, unde il framintam la mine sau la tine ? Si la care cuptor il coacem la al tau sau la al meu ca sstiu cum fac cu ingredientele si cu transportul ca odata framintat nu ai voie sa il scoti la aer.
Pina la urma nu cozonacul in sine e placut ci atmosfera care se creaza in jurul operatiunii, unul da uleiul la mina, altul drojedea, potrivirea focului, mirosul de mirodenii, asteptarea cocawrii, toate aceste aiti induc in suflet bucuria sarbatorilor si dorul de copilarie. Zi-mi ca n-am dreptate!iar daca ti-am facut pofta de cozonac si de atmosfera din jurul lui hai adu faina de trei nula, drojdia, apa calda sa o framintam un pic si da nucile prin masina ca acu vine Craciunul si nu ne-ama pucat de coyonacei... -
cu cit e mai incarcat insa cu atit se lasa si nu creste cum trebuie in tava. Iese el gustos si incarcat dar pripit, cum se spune la mine in Moldavia. Adica se lasa si in loc sa fie pufos si aratos e tare si sfarmicios ,,netaiabil si nefeliabil,,cu cutitul de buicatarie. Oricum succew daca te apuci de el si sa iasa bun, bun ca in tara natala.
-
o reteta buna tipic moldava este cea de tochitura. e fac oua ochiuri, mamaliga, brinza de oaie si jumari care sa aiba si ceva grasime dar si carnita. Peste oua se pune piper si se serveste cu o mamaliguta ca la carte. Pofta buna.
In rest retetele de cozonac sunt aceleasi peste tot, depinde de compozitie si de framintare ca sa iasa cum trebuie.Spor la treaba si la pofte csalatorule ! -
Eu fac cozonaci in fiecare an. Si nu mi se pare risipa de timp si energie, asta fiindca cel cumparat nu se compara la gust cu cel de casa. Da, cel din comert e mai pufos, fiindca D-zeu stie cate E-uri si ameloratori baga in el! Secretul sta atat in framantat cat si in numarul de galbenusuri continute. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai fraged e!
O sa revin si cu reteta, desi eu nu am una stas si o modific sau imbunatatesc de la an la an.